Foursquare: Missä sinä olet?

Otin äskettäin käyttöön Foursquare-nimisen paikannuspalvelun. Palvelun ajatus on yksinkertainen mutta samalla varsin kiehtova ja koukuttava: käyttäjä voi sillä ilmoittaa ystävilleen missä milloinkin on ja saa siitä pisteitä. Esimerkiksi käydessäni äskettäin oluella Bruuverissa, pystyin puhelimen Foursquare-ohjelmalla julkaisemaan senhetkisen sijaintini ja sain siitä pisteitä. (muutaman pisteen koska se oli ensi kirjautumiseni Bruuverissa ja muutaman lisäpisteen koska kyseessä oli ensimmäinen baari jossa kirjauduin sisään!)

Foursquare jakaa tiedon kirjautumisestani Foursquare-ystävien kanssa, mutta palvelu osaa julkaista tarvittaessa kirjautumiset myös Facebookin ja Twitterin kautta. Näin yhdellä ohjelmalla sijaintinsa voi halutessaan kuuluttaa kaikille tuttavilleen. Halutessaan on avainsana, sillä ohjelma ei julkaise tietoa automaattisesti, vaan se pitää erikseen käskeä julkaisemaan tieto. Tämä parantaa yksityisyyttä hieman.

Tietysti voi herätä yksi kysymys: Mitä hienoa tässä oikein on?

Itse pidän parista asiasta. Ensinnäkin palvelu jolla voi kertoa puolihuolimattomasti ystävilleen sijaintinsa on varsin näppärä spontaaneja tapaamisia varten. "Hei, sä oot just tässä vieressä!"-tyyppiset tilanteet tulevat mahdollisiksi aivan eri tavalla kun nyt tuttavaan ei kirjaimellisesti tarvitse törmätä, vaan lähettyvillä olokin riittää.

Toinen vielä itseäni kiehtovampi ominaisuus ovat kuitenkin Foursquaren pelilliset piirteet. Foursquare palkitsee käyttäjiään pisteillä, badgeilla ja tarjouksilla. Kirjautuessaan sisään uusissa paikoissa käyttäjä saa niistä pisteitä ja lopulta myös erilaisia palkinto-badgeja. Itse en ole ehtinyt saavuttamaan kuin muutamia saavutuksia lyhyen käyttöurani kanssa, mutta ompa takan reunalla jo pokaalit Local ja Adventurer. Lisäksi kun samassa paikassa kirjautuu sisään tarpeeksi monta kertaa, merkitään kyseinen henkilö kyseisen paikan pormestariksi mistä myös saa lisäpisteitä.

Tämä pelimäisyys tekee Foursquaren käyttämisestä joillekin jopa addiktiivista. Itse en voi sanoa kokevani mitään riippuvaisuutta; en koskaan ole osannut kerätä pisteitä peleissä. Eivät ne haitaksi ole tosin.

Foursquare on saatavilla käytännössä kaikille älypuhelinalustoille, IOS, Android, Nokia, Palm, Blackberry ja Windows Phone ovat kaikki tuettuja. Kokeileminen on hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.