Mitä Tämä Päivä-blogista luetaan

Blogin pitämisessä itselleni kiinnostavin yksittäinen asia ovat ehdottomasti tilastot! On tietysti aina hauskaa nähdä miten ihmiset lukevat jotain mitä olen tuottanut (suurella vaivalla ja sielulla tietysti) mutta enemmän tässä kiinnostaa nähdä mitä ihmiset tykkäävät lukea ja mitkä artikkeleistani jäävät suosituiksi.

Kun julkaisen blogikirjoituksen, teen siitä twitteriin ilmoituksen joka kopioituu automaattisesti LinkedIn- ja Facebook-palveluihin. Tämä toimii "mainoksena" lähipiirille joka aiheesta kiinnostuessaan lukee artikkelin. Tästä tulee yksittäisen artikkelin lukijoissa piikki joka tasaantuu puolentoista vuorokauden jälkeen.

Mitkä sitten saavat eniten katsojia:

Eniten katseluja saavat erilaiset taustakuvat - tosin niiden katselumäärien takana on oma promootioni ja olenkin laittanut taustakuviani esim. Reddittiin jonka kautta hetkellisiä liikennepiikkejä voi tulla. Tämän johdosta kaikki blogini eniten luetut artikkelit ovat juuri näitä kuvia.

Toiseksi luetuimpia blogissa ovat ohjeet. Olen kirjoittanut Tämä Päivä-blogiin useita ohjeita, esimerkiksi Androidin tai Dropboxin käytöstä. Näitä artikkeleita luetaan pidempään kuin muita ja niihin tulee jatkuvasti uusia lukijoita Googlen hakutulosten kautta. Muita kirjoituksia luetaan julkaisun jälkeen minimaalisesti mutta ohjeita huomattavasti enemmän.

Esimerkiksi viimeisen kuukauden luetuimpia artikkeleitani selatessani Bloggerin tilastoista, näen listalla vain muutaman kuvan ja sen jälkeen yli puolet luetuista teksteistä ovat ohjeita. Osa näistä ohjeista on kirjoitettu reilusti yli kuukausi sitten, mutta ne säilyvät vieläkin kuukauden luetumpien listalla kiitos niihin tasaisesti tulevien lukijoiden. Ohjeita ei välttämättä lueta heti niin paljon kuin muita tekstejäni, mutta pidemmän päälle ne keräävät eniten lukijoita.

Ehkäpä nämä ohjeet ovat myös ihmisille hyödyksi. Onhan kaksi ensimmäistä Googlen hakutulosta hakusanalla Android ohjelmien sulkeminen Tämä Päivä-blogin artikkeleita.

Kun muuten katsomme lukijamääriä, filosofispoliittiset artikkelit näyttävät pääsevän seuraaviksi kiikkuen hieman teknologiaa käsittelevien artikkelien yläpuolella. Tekstini Jumalien olemassaolosta on kerännyt huomattavasti enemmän lukijoita kuin esimerkiksi kirjoitukseni Julkisuuden sietämättömästä keveydestä. Suosittuihin kuuluu myös tekstini 3D-tekniikan heikkouksista joka pääsi erittäin koville lukijamäärille kiitos tuntemattoman henkilön joka linkitti sen eräälle keskustelupalstalle.

Olen nyt kokeillut viime aikoina enemmän filosofisempia tekstejä aiemman ajankohtais-poliitis-teknisen sijaan ja katson miten ne lähtevät ihmisiä kiinnostamaan. Pääasiallisesti kirjoitan tietysti niistä asioista joista haluan kirjoittaa ja kertoa, enkä siis tee tätä vain miellyttääkseni yleisöä (sitä saa tarpeeksi töissä). Haluan kuitenkin blogin olevan mahdollisimman monelle muullekin hyödyllinen ja kiinnostava luettava ja fokusoinkin tekstejäni jossain määrin niihin suuntiin mitkä saavat eniten katsojia ja kommentteja.

Lukekaa siis ja suositelkaa myös ystäville jos joku oikein innostaa. Ja kommentoikaa. On aina kiintoisaa lukea risuja ja ruusuja ja yleistä tajunnanvirtaa kirjoituksistani. Joka tapauksessa: kiitos kaikille lukijoille! Tämä Päivä-blogi kiittää ja jatkaa valitsemallaan rönsyilevällä tiellä.

(Hmm, blogiteksti blogista. Tämä lienee jotain metakirjoittamista.)

Kommentit

  1. Blogisi kuuluu niihin harvoihin suomalaisiin blogeihin, joita jaksaa oikeasti lukea eikä sisältö ole mitään turhanpäiväistä höpinää vaan teksteihin on oikeasti panostettu. Jatka samaan malliin :)

    Jos jotakin risuja täytyy antaa, niin voisit kirjoittaa vähän harvemmin. Tämäkin toki riippuu vähän lukijasta, mutta yli 20 postauksen kuukausitahti on asiapitoiselle blogille imo aika paljon.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista!

    Olen itseasiassa tällä viikolla vähentänyt julkaisutahtia viidestä artikkelista viikossa kolmeen. Semivirallinen julkaisutahti on nyt siis ma-ke-pe, eli kolme tekstiä viikossa. Pidin aluksi tarkoituksella vähän kireämpää tahtia saadakseni blogiin hieman täytettä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.