Iso farma pelottaa, vaihtoehto on pahempi

Suurten lääkeyhtiöiden pahuutta ollaan kauhisteltu kovasti ja erinäisissä piireissä tämä on aikaansaanut hinkua siirtyä luonnollisempiin tuotteisiin, käyttämään luonnonmukaisia ja vaihtoehtoisia tuotteita. Eihän niiden takana ole pahoja yhtiöitä joita kiinnostaa vain voitto?

Väärin, niiden takana on pahoja yhtiöitä joita kiinnostaa vain voitto JA joiden ei tarvitse näyttää tieteellisiä todisteita tuotteidensa toiminnasta JA jotka myös innokkaasti suosittelevat toimimattomia hoitojaan jopa henkeä uhkaavissa tapauksissa. Tämän pikkuseikka sivuutetaan lähes aina: lääkeyhtiöt haluavat vain voittoja ja ovat siis pahoja, mutta luontaiset lääkkeet ovat tietysti hyviä. Tässä unohdetaan että luontaisten lääkkeiden ja vaihtoehtohoitojen takana ei ole mitään hyväntekeväisyysväkeä, vaan ihmisiä jotka yrittävät hankkia rahaa, niitä samoja voittoja kun lääkeyhtiötkin. Ja toisin kuin lääkeyhtiöillä, näiden vaihtoehtomyrkkyjen kauppaajien ei tarvitse osoittaa roskansa toimivuutta.

Kumpi tässä yhtälössä on oikeasti se pelottava instanssi? Se joka tekee rahaa lääkkeillä, mutta joutuu osoittamaan tuotteensa toimivuuden tutkimuksilla, vai se joka tekee rahaa lääkkeillä ja luottaa anekdootteihin ja tunteelliseen manipulointiin?

Suosittelen lukaisemaan tämän pienen tarinan Norjasta ja sen suklaamafiasta. Xoçai-suklaan takana olevat tahot ovat jopa niin luonnollisia ja lisäaineettomia, että uhkailevat kriitikoiden perheitä väkivallalla ja oikeustoimilla jos kriittistä aineistoa ei poisteta.
http://tjomlid.com/2012/06/28/xocai-the-nasty-tale-of-a-norwegian-chocolate-mafia/


Kommentit