Iso farma pelottaa, vaihtoehto on pahempi

Suurten lääkeyhtiöiden pahuutta ollaan kauhisteltu kovasti ja erinäisissä piireissä tämä on aikaansaanut hinkua siirtyä luonnollisempiin tuotteisiin, käyttämään luonnonmukaisia ja vaihtoehtoisia tuotteita. Eihän niiden takana ole pahoja yhtiöitä joita kiinnostaa vain voitto?

Väärin, niiden takana on pahoja yhtiöitä joita kiinnostaa vain voitto JA joiden ei tarvitse näyttää tieteellisiä todisteita tuotteidensa toiminnasta JA jotka myös innokkaasti suosittelevat toimimattomia hoitojaan jopa henkeä uhkaavissa tapauksissa. Tämän pikkuseikka sivuutetaan lähes aina: lääkeyhtiöt haluavat vain voittoja ja ovat siis pahoja, mutta luontaiset lääkkeet ovat tietysti hyviä. Tässä unohdetaan että luontaisten lääkkeiden ja vaihtoehtohoitojen takana ei ole mitään hyväntekeväisyysväkeä, vaan ihmisiä jotka yrittävät hankkia rahaa, niitä samoja voittoja kun lääkeyhtiötkin. Ja toisin kuin lääkeyhtiöillä, näiden vaihtoehtomyrkkyjen kauppaajien ei tarvitse osoittaa roskansa toimivuutta.

Kumpi tässä yhtälössä on oikeasti se pelottava instanssi? Se joka tekee rahaa lääkkeillä, mutta joutuu osoittamaan tuotteensa toimivuuden tutkimuksilla, vai se joka tekee rahaa lääkkeillä ja luottaa anekdootteihin ja tunteelliseen manipulointiin?

Suosittelen lukaisemaan tämän pienen tarinan Norjasta ja sen suklaamafiasta. Xoçai-suklaan takana olevat tahot ovat jopa niin luonnollisia ja lisäaineettomia, että uhkailevat kriitikoiden perheitä väkivallalla ja oikeustoimilla jos kriittistä aineistoa ei poisteta.
http://tjomlid.com/2012/06/28/xocai-the-nasty-tale-of-a-norwegian-chocolate-mafia/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.