Innovaatio vaihtaa omistajaa

Maailma odotti henkeä haukkoen uuden iPhone 5:n julkistusta ja kun laite lopulta tuli ulos, kyseessä oli jotain... hyvin tylsää.

Niille jotka eivät ole seuranneet, iPhone 5:n voi summata seuraavasti: sama kuin iPhone 4S mutta aavistuksen verran parannusta jokaisessa osa-alueessa. Oikeasti uusia ominaisuuksia tai mitään sen tapaista ei ole. Uudistusluettelo virallisessa Apple-materiaalissa on toki melkoinen, mutta jos markkinointijargonin riisuu, se näyttää tältä:

  • Aavistuksen isompi näyttö 
  • Aavistuksen nopeampi 
  • Aavistuksen kosketusherkempi 
  • Aavistuksen kevyempi 
  • Aavistuksen parempi kamera ja ääni
  • Ja niin edespäin.
Tätä on nykyisin siis Applen kehuttu innovaatio: hieman parempi kuin edeltäjänsä, muttei kuitenkaan mitään uutta ja radikaalia. Kontrastina vieressä on äskettäinen Lumia 920-julkistus, jossa Nokia esitteli puhelimen joka muuten teki jotain uutta ja erilaista. Perässä Apple jonka uudistus on vain hieman parempi puhelin kuin edeltäjänsä.

Nyt kun Nokia on mainittu, on pakko myös mainita toinen mielenkiintoinen juttu: Applen juuri julkistamat iPod Nanot näyttävät aika tutuilta:

Laite on hieman tutun näköinen, mutta  jos joku ei hoksaa, laitan vertailukuvan.
Elämme mielenkiintoisia aikoja: Apple kopioi Nokiaa designissa ja hiihtää perässä innovoinnissa. Ehkä Applen on parempi keskittyä estämään muiden innovointi oikeusteitse.

Loppukevennyksenä: Ihmiset eivät erota uutta ja vanhaa iPhonea toisistaan, mutta Applen markkinointi on niin tehokasta että luulevat erottavansa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.