Windows 8: asentaminen VirtualBoxiin

"Windows 8 asennus kaatuu VirtualBoxissa oletusasetuksilla, mikä eteen?

Windows 8:n asentaminen VirtualBoxin sisään vaatii muutamia asetusmuutoksia toimiakseen ja asennus oletusasetuksilla päättyykin virheilmoitukseen, jos näitä muutoksia ei ole tehty. Tässä lyhyt ohje toimivan Windows 8-virtuaalikoneen luomiseen. Tämä ohje toimii myös Windows 8.1:n kanssa.

Aloita luomalla virtuaalikone normaaliin tapaan ohjatulla toiminnolla. Valitse Windows 8-käyttöjärjestelmä virtuaalikoneen käyttöjärjestelmäksi ja kun määritä muistin ja kovalevyn asetukset haluamiksesi, voit kasvattaa oletusarvoja tarpeen mukaan. Kun perusmääritykset on tehty, älä käynnistä virtuaalikonetta vielä, vaan avaa sen asetukset ja tee niihin kolme muutosta.

  • Settings / System / Motherboard / ruksaa kohta Enable IO APIC jos se ei ole jo valittu.
  • Settings / System / Processor / ruksaa kohta Enable PAE/NX jos se ei ole jo valittu.
  • Display / Video / Extended Features / ruksaa kohdat 2D- ja 3D-kiihdytykselle.
Näistä tuo 2D- ja 3D-kiihdytys ovat erityisen tärkeitä. Omilla laitteillani jokainen asennusyritys kaatui ennen kun asennusohjelma ehti käynnistyä jos grafiikkakiihdytystä ei oltu otettu käyttöön. Kiihdytyksen kanssa asennus onnistui ongelmitta.


Kun Windows 8-virtuaalikone on asennettu, 2D- ja 3D-kiihdytys kannattaa asetuksista deaktivoida. Sammuta siis virtuaalikone, avaa asetukset uudelleen ja poista 2D- ja 3D-kiihdytyksen valinnat. Mielenkiintoisesti kyseiset asetukset tarvittiin asennuksen onnistumiseen, mutta aiheuttavat oikuttelua muuten.

Kommentit