Anita Sarkeesianin tyhjä viesti

Pop-kriitikko ja pelien seksismiä jahtaava "feministi"* Anita Sarkeesian on helppo osoittaa tyhjää puhuvaksi huijariksi. Hänen argumenttiensa takana on pinnallisesti järkevän kuuloista asiaa, mutta lopulta vain ilmaa. Keskeinen argumentti "pelit aikaansaavat / ylläpitävät seksismiä" on yhtä huonosti perusteltu kun monia kertoja virheelliseksi osoitettu väittämä pelien aiheuttamasta väkivaltaisuuden kasvusta.

Ja muistetaan tämä: pelien pelaaminen on yleistynyt viimeiset muutaman vuosikymmenen. Sinä aikana länsimaisista yhteiskunnista on tullut entistä vähemmän väkivaltaisia ja entistä tasa-arvoisempia. Jos pelit aiheuttaisivat todella väkivaltaa tai seksismiä, hukkuisimme tällä hetkellä epideemiseen aaltoon niitä molempia.

Seuraava video kertoo hyvin miten hänen viestinsä on perusteiltaan vääristynyt ja puhdasta potaskaa.


* Laitan termin feministi lainausmerkkeihin, koska en usko Anitan olevan sellainen. Hän lähinnä käyttää feminismiä kilpenä kritiikille, sillä jos olet feministi, voit hylätä kaiken saamasi kritiikin kutsumalla sitä seksismiksi ja sovinismiksi ja sitten haukkumalla kriitikoitasi kellarissa asuviksi luolamiesniskapartaolmeiksi.

Ja sehän ei ole seksististä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.