Anita Sarkeesianin tyhjä viesti

Pop-kriitikko ja pelien seksismiä jahtaava "feministi"* Anita Sarkeesian on helppo osoittaa tyhjää puhuvaksi huijariksi. Hänen argumenttiensa takana on pinnallisesti järkevän kuuloista asiaa, mutta lopulta vain ilmaa. Keskeinen argumentti "pelit aikaansaavat / ylläpitävät seksismiä" on yhtä huonosti perusteltu kun monia kertoja virheelliseksi osoitettu väittämä pelien aiheuttamasta väkivaltaisuuden kasvusta.

Ja muistetaan tämä: pelien pelaaminen on yleistynyt viimeiset muutaman vuosikymmenen. Sinä aikana länsimaisista yhteiskunnista on tullut entistä vähemmän väkivaltaisia ja entistä tasa-arvoisempia. Jos pelit aiheuttaisivat todella väkivaltaa tai seksismiä, hukkuisimme tällä hetkellä epideemiseen aaltoon niitä molempia.

Seuraava video kertoo hyvin miten hänen viestinsä on perusteiltaan vääristynyt ja puhdasta potaskaa.


* Laitan termin feministi lainausmerkkeihin, koska en usko Anitan olevan sellainen. Hän lähinnä käyttää feminismiä kilpenä kritiikille, sillä jos olet feministi, voit hylätä kaiken saamasi kritiikin kutsumalla sitä seksismiksi ja sovinismiksi ja sitten haukkumalla kriitikoitasi kellarissa asuviksi luolamiesniskapartaolmeiksi.

Ja sehän ei ole seksististä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän