Helpon joulun vinkit

On jälleen se aika vuodesta kun stressi ottaa vallan ja täydellinen joulu menee pipareiksi. Helpompaan jouluun olen kasannut joukon vinkkejä, millä täydellinen joulu saadaan aikaiseksi helpommin. Tai ainakin mukava joulu kun ei tarvitse stressata itseään hengiltä vaikeiden jouluvelvollisuuksien kanssa.

Luvassa: parempi terästetty jouluglögi ja jouluolut, helppoa joulukoristelua, helppoa mutta hyvää joululaatikkoa ja ohje oikeasti hyviin (tai helppoihin) joulutorttuihin.


Parempi terästetty jouluglögi

Alkoholia sisältävät glögit eivät koskaan ole olleet kauhean hyviä, joten kehitin oman paremman ja makeamman vaihtoehtoni. 

Osta kaupan perusglögiä ja kierrä sitten alkon kautta. Osta sieltä pullo Port-viiniä, melkeimpä mikä tahansa käy, makeimmat ovat parhaita. Kotona lämmitä glögi ja lisää siihen lämmittämisen jälkeen tujaus Port-viiniä. Saat perustölkkiglögistä maukasta ja rikkaan makuista herkkuglögiä, toimii paremmin kuin valmiiksi alkoholipitoiset glögijuomat.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Portin sijasta myös Madeira-viiniä tai Sherryä.

Helppo jouluolut

Suhteellisen hyvää jouluolutta saa halvalla. Osta perusglögiä ja halpaa perusbisseä. Sekoita sitten lasiin n. 1/5 osa glögiä ja 4/5 olutta ja nauti. Lopputulos on hieman makea ja mausteinen olut. Makeamman ystävä voi lisätä glögin määrää ja enemmän olueta pitävä voi tehdä päinvastaisen. Olutharrastajat voivat kokeilla myös muita yhdistelmiä, kuten Ipa-tyyppisen oluen ja glögin parittamista.

Helppo joulukoriste jouluvaloista

Omistatko jo jouluvaloja? Sellaisia sähköjohdossa kiinni olevia pieniä valoja jotka pitäisi kietoa esimerkiksi kuusen ympärille tai ikkunaan? Niiden virittelyssä on hirveä duuni, jo pelkästään laatikosta purkaminen on työlästä kun se pahuksen johto on kuitenkin taas mennyt solmuun (purkamisesta puhumattakaan). Näiden käyttöön on kuitenkin keino jolla selvittelyä ei tarvita ja virittely ja purkaminenkin on helppoa kun mikä.

Laita koko roska maljaan. Ota jokin nätti (?) läpinäkyvä kukkamalja ja sullo koko nauha valoineen sinne, jättäen tietysti virtaan kiinnitettävä pää ulos. Jos hifistellä haluaa, voi kulhoon sulloa jotain muutakin jouluista, kuten vaikka kiven. Malja laitetaan sitten vaikka ikkunalaudalle ja valot päälle. Helppo asentaa, purkaa ja nättikin vielä.Jos maljaa ei löydy, läpinäkyvä boolimalja tai vaikka oluttuoppi ajaa saman asian.

Tai kun ostat jouluvaloja, osta vain sellainen sähkökynttiläjalka, ei mene paljoa simppelimmäksi.

Superhelppo joululaatikko

Osta kaupan valmislaatikkoa. Älä kuitenkaan syö sitä sellaisenaan, vaan osta myös kermaa. Kun laatikko on lämmitetty, lisää kermaa joukkoon ja sekoita ja saatkin oikeasti aika hyvää laatikkoa. Toimii erityisen hyvin makeiden laatikoiden kanssa.

Superhelpot tai paremman makuiset joulutortut

Osta valmiiksi leikattuja voi-, lehti- tai torttutaikina levyjä. Katko ne puolikkaiksi ja laita hilloa päälle. Paista sellaisenaan ja saat kivoja neliön muotoisia joulutorttuja.

Jos jaksat vähän tuunailla, kokeile korvata torttuhillo Dumle-karkeilla. Dumlet tuottavat luumuhilloa paljon maukkaampia torttuja. Tällaiset tortut pitää kylläkin taittaa kiinni kolmion tai suorakulmion muotoisiksi tarskuiksi, sillä suklaakarkki palaa uunissa muuten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.