Honor 7 tai 8: ei ilmoituksia sovelluksista?

Onko Huawei Honor 7 tai 8 puhelimesi ja push-ilmoituksia jää saamatta? Muistutukset, pikaviestit tai sähköpostit löytyvät kyllä sovelluksesta, mutta ilmoitusta saapumisesta ei tule ellet juuri nyt käytä kyseistä sovellusta. Eli Suomeksi taustailmoituksia ei tule monesta oleellisesta ohjelmasta luotettavasti. Esimerkiksi WhatsAppista saat ilmoitukset saapuneista viesteistä vasta kun avaat ohjelman, mutta et taustalla.


Kyseessä todennäköisesti on Honor 8:n EMUI-käyttöliittymän jännittävät virransäästöön ja taustatoimitnojen rajoittamiseen liittyvät asetukset. Tässä muutama toiminto millä voit yrittää korjata tilanteen.

Menetelmä voi toimia myös Honor 7:n tai muiden Honor-mallien kanssa.

Korjausvaihtoehto 1: Korjaa järjestelmän virransäästöasetukset

Avaa puhelimen Asetukset (System Settings), etsi sieltä kohta Lisäasetukset (Advanced Settings) ja sen alta Akun hallinta (Battery Manager). Sen alta etsi kohta Virtasuunnitelma (Battery Manager).

Avautuvasta listasta ota käyttöön sovellukset jotka haluat siirtää virransäästön ulkopuolelle ja näin suojata virransäästöltä. Jos haluat varmistaa kaikki ilmoitukset, aktivoi listan huipulta Kaikki-liukusäädin (All).

Korjausvaihtoehto 2: Poista virransäästö käytöstä

Virransäästötoimet saattaa olla fiksua kokeilla kytkeä pois kokonaan, sillä Huawein oma tulkinta niistä ei oikein pelaa. Poimi Puhelimen hallinta (Phone Manager) ja sen alta Akun hallinta (Battery Manager). Täältä voit valita käyttöön virtasuunnitelman. Oletuksena käytössä on Älykäs-virtasuunnitelma (Smart), vaihda se Suorituskykyinen-suunnitelmaan (Performance).

Tämä poistaa joukon virransäästötoimintoja käytöstä ja helpottaa taustasovellusten elämää.

Korjausvaihtoehto 3: Korjaa synkronointi manuaalisesti

Sovellusdatan synkkaus saattaa olla oletuksena pois käytöstä. Ota se käyttöön seuraavasti: 
Valitse Asetukset (Settings) ja sieltä Tilit (Accounts). Valitse Google ja valitse sen alta vielä pääasiallinen Google tilisi. Etsi asetuksista kohta Sovellustiedot (App-data Sync) ja ota se käyttöön.

Korjausvaihtoehto 4: Widgetti aloitusnäytölle

Jos mikään muu ei toimi, on yksi kikkakolmonen joka voi auttaa. Lisää aloitusnäytöllesi widgetti sovelluksesta jonka haluat pysyvän ajossa. Esimerkiksi jos haluat WhatsAppin viesti-ilmoituksien toimivan, lisää aloitusnäytölle WhatsAppin viestit näyttävä widget. Tämä on huono ratkaisu siinä mielessä että jos haluamallasi sovelluksella ei ole omaa widgettiä, ei sitä näin saada pelaamaan. Toimiikin lähinnä viimeisenä varokeinoja.

Toimiko?

Ainoa testikappaleeni saatiin toimimaan käyttäen vaihtoehtoja 2 ja 3, joten niiden toimivuutta voin suositella. Ensimmäinen voi auttaa, mutta se ei toiminut koekappaleessamme ja netissä muutkin ovat valitelleet toimimattomuutta sen kanssa. Kommentoi alla toimiko sinulla ja mitä menetelmiä kokeilit? Oliko sinulla ehkäpä jokin parempi metodi.

Tsekkaa myös parhaat lisävarusteet Honor 8:lle.


28 kommenttia:

 1. Huaweissa käytetään EMUI käyttöliittymää, ei MIUI:ta (xiaomin käyttöliittymä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, aivopieru taholtani. MIUI ja EMUI menevät päässä aina sekaisin. Kiitän ja korjasin.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Sain näiden avulla Honor 7:ssä toimimaan, kun muutin virransäästöasetuksista haluamani ohjelmat niin, että ne eivät sammu, kun näyttö sammuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla tämän auttaneen. Tuo virransäästö on kiva idea paperilla, mutta käytännössä on toteutettu vähän heikosti.

   Poista
 3. 2 kohta taisi auttaa minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oudosti monilla virransäästö pitää kytkeä kokonaan päältä, eikä vain suojata sovelluksia siltä, jotta asiat alkavat toimimaan.

   Poista
 4. Itselläni yllättäen lakkasi toimimasta Whatsappin ilmoitukset ja puhelin on Samsungin Galaxy J5. Vaikka puhelin onkin eri, päätin vähän kokeilla, josko vinkit auttaisivat minuakin. Kohta 1 toimi minulla. Olin ilmeisesti kytkenyt Whatsappin virransäästölle ymmärtämättä, että se vaikuttaa ilmoituksiin. Kiitos siis vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virransäästö voi vaikuttaa matalamman tehon puhelimissa sovelluksiin odottamattomilla tavoilla. Hyvä kun auttoi!

   Poista
 5. Kokeilin kaikki kolme vaihtoehtoa, mutta heikoin tuloksin. Kaikki muut ilmoitukset toimivat kunnolla, mutta tekstiviesteistä ei tule ilmoitusta. Ja tuo onkin varsin kiusallinen vaiva, jää viestejä huomaamatta.

  VastaaPoista
 6. Minulla ei toimi tekstiviestien ilmoitukset, kaikki muu toimii oikein. Nuo kaikki vinkit on testattu, ei apua. Tuleeko mieleen vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstiviestisovelluksen asetukset on ehkä hyvä tarkistaa, ettei sen ilmoitukset ole otettu pois päältä. Voit myös tarkistaa Asetukset/Sovellukset-kohdasta viestisovelluksesi oikeudet, ettei esimerkiksi siltä ole poistettu ilmoituksia.

   Poista
 7. Minulla on Honor 7 ja aiemmin ilmeni ongelmia vain WhatsAppin ilmoitusten kanssa, mutta nyt olen huomannut saman myös Gmailin kanssa eli sähköposteista ei tule enää ilmoitusta erikseen. Virransäästön asetukset olin jo aiemmin säätänyt ja nyt tsekkasin vielä nuo synkronoinnit, eikä niissä ollut mitään ongelmaa. Onko vielä jotain, mitä en ole huomannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vastaus kun yläpuolella annoin Mikko Horilalle, eli tarkista WhatsAppin omat asetukset ettei niistä ilmoituksia ole kytkytty pois. Tsekkaa myös puhelimen asetuksista sovellukset/WhatsApp (ja Gmail) ja varmista ettei sen oikeutta näyttää ilmoituksia ole poistettu.

   Poista
  2. Kiitos neuvosta. Tsekkasin nuokin ja kaikki näytti olevan niin kuin pitäisikin eli molemmilla sovelluksilla on ilmoitukset päällä. Ehkäpä tämä ongelma hävinnee seuraavan ohjelmapäivityksen myötä... =)

   Poista
  3. Tarkennuksena vielä, että välillä ilmoitukset tulevat WhatsApp-viesteistä, mutta välillä eivät. Logiikkaa tähän en ole vielä keksinyt. Nyt vasta eilen huomasin, että Gmailin posteista ei tule ilmoitusta.

   Poista
 8. Honor 6, watsapappi ilmoitukset ei toimi. Eikä mikään tunnu auttavan. Meneekö luuri vaihtoon?

  VastaaPoista
 9. Moikka, tässä uuden Honor 8:n kanssa nyt miekkaillut vuorokauden kun en saa yhteystietoja messengerin kautta synkronoitua. Kaikki pitäisi olla sovelluksen annalta suotuisasti, mutta ei vaan synkronoi. :/ Apua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Honor 8 ei ole enää käsissäni, joten en voi paljoa auttaa. Mieleen tulee että voisit katsoa yhteystietosovelluksesi ja messengerin asetukset ja katsoa onko niissä jotain ruksattu pois käytöstä. Monissa Android-laitteissa voi esimerkiksi valita mistä lähteistä tulevat yhteystiedot näytetään kontakteissa.

   Poista
 10. Moi! Mulla on Huawei p9 lite ja päivin järjestelmän juuri pari päivää sitten puhelimessani. Asetukset muuttuovat sen verran että en löydä noita "välikohtia" puhelimeni asetuksista vaikka seurasin ohjeita tarkasti. Pystytlö auttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti minulla ei ole P9-laitetta käytettävissä. Toivottavasti löydät avun muualta.

   Poista
  2. WhatsApp widgetin asennus yhdelle näytölle auttoi. Ei mikään muu konsti.

   Poista
  3. Widgetin olemassaolo ehkäpä pakottaa puhelimen pitämään WhatsAppin ajossa ja ohittaa Huawein ylitiukan prosessien sammuttamisen. Arvaus vain. Lisään tästä maininnan tekstiin.

   Poista
 11. Minulla on Honor 8 Lite -puhelin enkä ole löytänyt mistään ohjetta tekstiviestien säilymisajasta ja miten sen voi määrittää. Edellinen puhelimeni oli Lumia-puhelin ja siellä tekstiviestit säilyivät monta vuotta; Honorissa vajaan kuukauden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tähän vastauksen: latasin SMS Backup and Restore -ohjelman Google Play -kaupasta. Olin väärässä viestien säilymisestä puhelimessa, en tiedä, kauanko säilyvät, mutta vajaa kuukausi on väärin.

   Poista
  2. Tekstiviestien ei kyllä pitäisi Honoristakaan poistua. Kasia ei ole enää käsillä, mutta ysissä ei ainakaan näyttäisi olevan mitään asetusta tekstiviestien poistamisesta. SMS Backup on tosin oikein mainio sovellus jos tekstarit haluaa pidemmälle ajalle talteen muutenkin, löytyvät Gmailin kansiosta jatkossa.

   Poista
 12. Mulla on Honor 8, ja kohta 1 autto saamaan ilmotuksia. Kiitoksia ��

  VastaaPoista
 13. Moikka, mulla on honor 7 gold edition, kaikki muu toimii, mutta kalenterin muistutushälytykset ei, kokeilin soveltuvin osin kaikki ohjeesi läpi, ei apua. Kokeilin myös ladata erilaisia reminder sovelluksia kännykkään, mistään niistä ei tule muistutushälytystä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viittaa siihen että kalenteri-sovelluksen omat muistutukset on kytketty pois päältä. Tsekkaa löydätkö itse kalenteri-appsista asetuksia. Tai asenna jokin muu kalenteri, kuten Googlen oma kalenteri-sovellus.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.