Mobiiliyhteyksien sietämätön keveys

Päivän valitusaihe: matkapuhelimet jotka eivät osaa vaihtaa verkkoa oikealla hetkellä.

Kun matkapuhelinta käyttää verkkoselailuun, huomaa äkkiä että perustekstisivujen kanssa 2G-yhteydet riittävät suht miellyttävään kokemukseen, mutta kaikki monimutkaisempi (tai herranpieksut, videon katsominen) vaatii heti 3G-yhteyttä. Matkapuhelimet kuitenkin valikoivat verkkoja mitä ilmeisimmin kuuluvuuden perusteella ja vaihtavat herkästi 2G-verkkoon tilanteessa jossa 3G-verkkokin olisi saatavilla - huonommalla kuuluvuudella tosin.

Raskaan tiedonsiirron ollessa meneillään matkapuhelimen pitäisi osata hoksata vaihtaa huonomminkin kuuluvaan 3G-verkkoon. Yhdellä palkilla 3G-verkkoa esimerkiksi Youtube-videota pystyy yleensä katsella siinä missä täydet kuuluvuudet 2G:n yhteysnopeuksilla eivät siihen riitä. Osaako mikään puhelin tässä tilanteessa automaattisesti vaihtaa verkkoa 3G:hen vaikka sen kuuluvuus olisikin heikompi kuin 2G:n?

2 kommenttia:

  1. Yhteyden voi pakottaa "Vain 3G" - jolloin tätä ei tapahdu. Silloin tosin kun 3G katoaa, mykistyy myös puhelin, ellei vaihda takaisin automaattiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu laitteesta. Esimerkiksi nykylaitteissa ei yleensä voi valita pakotusta vain tiettyyn verkkotyyppiin, vain sen suosiiko laite LTE, 3G vai 2G-verkkoa.

      Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.