Ilmaiset vaihtoehdot

Monia tarpeellisia perusohjelmia varten löytyy erilaisia hienoja ilmaisia vaihtoehtoja. Ajattelin esitellä muutaman vähemmän tunnetun vaihtoehdon.

Microsoft Officen korvaajaksi IBM Lotus Symphony
Kaikki ovat kuulleet OpenOfficesta (ehkä myös LibreOfficesta). Mutta moniko on kuullut IBM:n kehittämästä Lotus Symphonysta? Tämä hienous on OpenOfficen pohjalle rakennettu mutta radikaalisti paremmalla käyttöliittymällä. Lataaminen vaatii IBM identiteetin rekisteröimisen, mutta on siis ilmainen ja vapaa paketti.

Jos verkon kautta muokkaus kiinnostaa, vaihtoehtoina on myös Google Docs ja Microsoft Office Live.


Photoshopin korvaajaksi Pixlr
Pixlr on Hämmästyttän laajalla toimintomäärällä varustettu web-selaimen sisällä pyörivä kuvankäsittelyohjelma. Selainpohjaisuuden ansioista ohjelma ei vaadi asennusta ja toimii kaikkialta mistä selainta pääsee käytämään. Toimintavalikoima sisältää tietysti perustoiminnot kuvakoista perusretusointiin. Mielenkiintoisesti ohjelmasta löytyy myös huomattavasti edistyneempiä toimintoja joita ei löydy Photoshopin halpaversiosta eikä ilmaisversiosta kaiken suotimista tasoihin, käyriin ja jopa maskeihin.

Vinkki: Uutuutena Pixlrissä on hieno retrokone Pixlr-o-matic, jolla kuvista saa vanhan näköisiä ja päheitä! http://pixlr.com/o-matic/


Ilmaisia ohjelmia on siis joka lähtöön. Toivottavasti näistä parista on iloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.