Windows 8 ensitunnelmia - Asennus

Windows 8 ensitunnelmia
Asennus
Työpöytä
Sovellukset
Loppumielipide

Nyt kun Windows 8 Developer Preview on ulkona, päätin testata Windows 8:aa hieman ja kirjoittaa omat kokemukseni testistä. Aloitin lataamalla Windows 8:n ja päätin kokeilla 32-bittistä versiota. Ensialku oli pettymys, sillä Windows Virtual PC ei suostunut edes lataamaan asennusohjelmaa. En ollut innostunut Virtual PC:n ongelmien selvitettelystä joten onneksi saavutin suurempaa menestystä VirtualBoxin kanssa. Asennusohjelma oli ulkoasultaan Windows 7:stä tuttu.

Windows 8 asennusohjelma
Tietysti ulkoasu latausruuduissa oli hieman muuttunut. Latausanimaatio oli hieman aiempaa vängempi, mutta se lienee pikkuasia.

Uusi tummanpuhuva latausruutu. Muuttunee vielä ennen lopullista julkaisua.
Itse asennus sujui hyvin ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen avautuivat vihertävät asetusikkkunat:

Kuvassa ei näy jostain syystä oikealla sijainnut vierityspalkki.
Asennusprosessin aikana VirtualBox kaatui muutamia kertoja selittämättömästi tekstiä syötettäessä. Asennus meni läpi muutaman yrityksen jälkeen. Mielenkiintoisesti asennuksen aikana voi kirjautua jo sisään Windows Live-tunnuksilla, mikä viittaa entistä tiukempaan integraatioon Microsoftin muiden live-palveluiden kanssa:

Windows Live integraatio.
Jännitys tiivistyi, Windows 8 oli käynnistymässä ensimmäistä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.