Näppäimistökomentojen mukauttaminen Mac OS X:ssä

Omistatko vanhan Macbookin-tietokoneen jonka juuri päivitit OS X Lioniin? Nyt olet huomannut että Launchpad olisi hauska ominaisuus ja kovasti tahtoisit antaa sille näppäimistökomennon helpompaa käyttöä varten? Esimerkiksi itse halusin muuttaa Dashboardin avaavan näppäimen Launchpadille, koska en käytä Dashboardia mihinkään.

Tässä lyhyt ohje miten saat pikanäppäimen Launchpadille tai mille tahansa muulle ohjelmalle tai toiminnolle.

Lyhyesti:
Tarvitsemme ensin ohjelman jolla voimme määrittää tietyn toimintonäppäimen F-näppäimeksi ilman, että muutamme kaikkia. On varsin näppärää pitää tiettyjä toimintoja käytössä ja muuttaa tarpeettomat funktionäppäimiksi ja sitten antaa niille haluamiaan toimintoja. Tarvitsemme sitten toisen ohjelman jolla voimme määrittää näppäimistön näppäimille toimintoja.

Tarvitsemme tähän kaksi ohjelmaa:
  1. FunctionFlip - http://kevingessner.com/software/functionflip/
  2. Quicksilver - http://qsapp.com/
Lataa molemmat vaikka ylläolevien linkkien kautta ja asenna ne tietokoneeseesi.

FunctionFlip ilmestyy asennuksen jälkeen Järjestelmäasetuksiin (System Preferences) josta voit sen poimia.
Ruksaa haluamasi F-näppäin (eli se minkä tahdot määrittää Launchpadin pikapainikkeeksi. Muista myös käynnistää FunctionFlip Start FunctionFlip-napilla ja määrittää se käynnistymään automaattisesti ruksaamalla Start FunctionFlip at Login. Tämän jälkeen voit sulkea FunctionFlipin.

Käynnistä seuraavaksi Quicksilver ja avaa sen triggereihin. Jos avaat Quicksilverin pääikkunan, sen oikean ylänurkan nuolesta avautuu valikko josta Triggers...-kohdan voi valita.


Kun Triggers on auki, haluamme lisätä uuden. Napsauta ikkunan alhaalta keskeltä löytyvää pientä plus-merkkiä ja valitse Hotkey.
Määritä Select an item kohtaan minkä haluat pikanäppäimellä laukaista, esimerkiksi Launchpad. Action kohtaan pitäisi tulla automaattisesti komento Open. Tallenna Save komennolla.


Tuplanapsauta luomaasi sääntöä sen Trigger-sarakkeen kohdalta (siinä lukee tällä hetkellä None).

Sivupalkista napsauta Hotkey-kohtaa ja paina näppäimistöltä haluamaasi pikanäppäintä tälle toiminnolle. Toimintosi on nyt pikanäppäimellä varustettu. Määritä seuraavana Quicksilver käynnistymään automaattisesti kirjautuessasi käyttöjärjestelmään. Avaa ikkunan Preferences-välilehti ja ruksaa sieltä kohta Start at login. Voit halutessasi myös määrittää miten Quicksilver avautuu ja näyttääkö se ikoniaan Dockissa tai Valikkorivillä.

Määritykset on tehty! Voit sulkea ohjelmat ja testata näppäimistösi uutta hienoa pikanäppäintä. Jos pikanäppäin ei toimi, varmista vielä että määritykset ovat oikein molemmissa FunctionFlipissä ja Quicksilverissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.