Cyanogenmod: Asennus HTC Desireen

Cyanogenmod on Androidista kehitetty jakelupaketti jolla voi korvata puhelimensa valmistajan käyttöliittymän mielenkiintoisella ja pääsee käsiksi moniin ominaisuuksiin joita tavallisesti ei voi mukauttaa.

Pakollinen varoitus: Tämän ohjeen avulla tehtävä päivitys muuttaa puhelinta merkittävästi. Cyanogenmod ei ole vain asennettava ohjelma, vaan  korvaa KOKO käyttöjärjestelmän Cyanogenmodilla. Poistaminen ei ole helppoa, joten ennen päivitykseen ryhtymistä, varmista että olet varma asiasta. Ohjeen kirjoittaja ei ota vastuuta puhelimelle tapahtuvien vikojen tai ongelmien syntymisestä, asennamme kuitenkin puhelimeen tässä epävirallista käyttöjärjestelmää.

Tällä ohjeella onnistuu HTC:n Android 2.3 versioon päivitetyn puhelimen asentaminen, mutta ohjeen pitäisi toimia identtisesti myös aiempien versioiden kanssa.
Päivytykseen tarvitsemme puhelimen, Windows-tietokoneen ja USB-johdon äskeisten väliin. Asennus onnistuisi muillakin kuin Windows-tietokoneilla, mutta tämä ohje keskittyy vain yhteen alustaan.

1. Ensin asenna tietokoneelle HTC Sync ja yhdistä puhelin tietokoneeseen USB-johdolla HTC Sync-tilassa. Tällä varmistetaan, että yhteys tietokoneen ja puhelimen välilllä. Kytke puhelin USB Debugging-tilaan (Löytyy Settings > Applications > Development > USB debugging).

2. Kun HTC Sync ja puhelin keskustelevat, sulje HTC Sync. Pääikkunan sulkeminen ei riitä, Sync täytyy sulkea kokonaan. Etsi Syncin kuva Windowsin tehtävä-alueelta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Exit. HTC Sync estää seuraavassa vaiheessa tarvittavan Revolutionaryn toiminnan joten ohjelman täytyy olla suljettuna.

3. Lataa uusin HTC Desiren Cyanogenmod. Tallenna se puhelimen muistikortin juureen, ei siis kansioihin. Suosittelen myös lataamaan Googlen työkalut, jos haluat esimerkiksi Android Marketin puhelimeen. Tallenna myös tämä tiedosto puhelimen juureen.

Sitten lataa Revolutionary. Ohjelman sivuilta valitaan Windows-versio jolloin lataus alkaa. Älä sulje sivua kuitenkaan vielä, vaan tarvitsemme sieltä Beta keyn. Täydennä pyydetyt tiedot ja napsauta Generate Key. Tallenna saamasi avain, sillä tarvitset sitä vielä.


Jos et tiedä mistä löydät laitteesi tiedot, pari vinkkiä.
 • Jos päivität nyt nimenomaan HTC Desireä, on laitteesi HTC Desire. CDMA-versio se tuskin on, ellet ole laitetta Yhdysvalloista ostanut.
 • HBOOT-version voit selvittää sammuttamalla laitteen ja sitten käynnistämällä sen pitäen pohjassa virtanappia ja äänen pienennysnappia. Puhelin käynnistyy palautus-tilaan ja ylälaidassa pitäisi olla myös HBOOTin versio. Jos joudut nyt sammuttamaan puhelimen, käynnistä se takaisin ja kytke puhelin takaisin kiinni tietokoneeseen USB Debugging tilassa.
 • Sarjanumeron löydät puhelimen akun takaa tai valikosta. Valikko lienee helpompi: Settings > About Phone > Phone Identity > Device serial number.
 • Puhelimen radion päivityksen voi tarvittaessa tehdä täältä löytyvillä ohjeilla:
  http://www.mofirouz.com/wordpress/2011/03/htc-desire-radios/
4. Kun nämä on tehty, pura Revolutionary-paketti ja aja sen sisältä löytyvä exe-tiedosto. Ohjelma päättyy välittömään virheilmoitukseen jos et ole sulkenut Windowsista HTC Sync-ohjelmaa. Revolutionary kysyy heti Beta keyta. Anna se ja katso tarkkaan, että numerot menevät oikein. Voit liittää sen myös seuraavasti: 

Copy-paste onnistuu jos komentokehoteikkunan Quick Edit tila on päällä. Saat sen päälle napauttamalla oikealla näppäimellä ikkunan yläriviä ja valitsemalla sieltä Properties.

Ruksaa avautuvasta ikkunasta kohta QuickEdit Mode (Pikamuokkaustila). Tämän jälkeen voit liittää ikkunaan dataa.

5. Revolutionary tahtoo myös hakea verkosta dataa. Hyväksy tämä ja puhelimeen asennetaan tarvittavat komponentit. Revolutionary käynnistyy ja käynnistää puhelimen uudelleen palautustilaan. Huom: Moni käyttäjä on saattanut joutua toistamaan revolutionaryn uudelleen ennen kuin puhelin käynnistyy sopivaan palautustilaan. 

6. Kun palautustila käynnistyy, hallitset puhelinta kosketusnäytön sijaan äänenvoimakkuusnäppäimillä ja valitset Menu ja Back-nuolen välissä olevalla valintanapilla. (Jos haluat turvata puhelimen alkuperäisen käyttöjärjestelmän, valitse tässä vaiheessa Backup and restore. Tämä ei ole pakollista.)

Tee seuraavat:
 • Valitse Wipe ja sitten Wipe data/factory reset
 • Valitse vielä Wipe cache partition 
 • Valitse Install zip from sdcard ja sitten Select Choose zip from sdcard.
 • Valitse Cyanogenmodin zip-tiedosto (ja toista vielä google-paketille jos haluat asentaa ne järjestelmään)
 • Palaa päävalikkoon ja komenna Reboot system now.
Puhelin käynnistyy uudelleen ja sen sisällä tikittää nyt Cyanogenmod HTC:n oman Androidin sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.