Maailmalle vaan ei turistina

Rantapallo kutsui bloggaajia mukaan matkamessuille ja käytin tilaisuutta tietysti hyödyksi, olihan matkailu jossain määrin jokavuotinen paheeni. Messuilla alkoi  tietysti kova seuraavien reissujen suunnittelu.Vanhat houkutukset matkata Kuubaan tai Japaniin olivat tietysti jo pinnassa, mutta messuilta päähän tuli ajatus menosta Jordaaniaan tai uuden miekanheilutusharrastuksen takia Koreaan.

Palkansaajan jolla on asuntovelkaa ei kuitenkaan ole mahdollista lähteä ihan milloin vain, miten pitkäksi vain tai miten vain. Huomioita on paljon ja valmistelua on aina tehtävä. Jokainen pidennettyä viikonloppua pidempi matka on suunniteltava puoli vuotta etukäteen ja siinä on huomioitava myös työpaikan jousto vapaiden kanssa. Talvella matkantekoon tarjoutuu mahdollisuuksia vain joulun aikaan (oman alan sesongit estävät vapaat syksyllä tai keväällä) ja kesällä.

Miten sunnuntaimatkailija sitten matkailee? Aikaa ei ole täyteen backpacker-kokemukseen, mutta turistikaan ei tahtoisi olla. Loistokohteessa tai rantahotellilla löhöily on mukavaa, mutta tylsää. Aidompien kokemuksien löytäminen vaatii kuitenkin aikaa jota on hankala saada vapautettua tähän tutustumiseen ja matkantekoon.

Unelmanahan on tietysti matka kohteesta toiseen ilman, että koko ajan tarvitsee katsoa kelloa. Oikeaa vapaata. Silloin tosin pitäisi myydä talo ja luopua kaikesta kiinteästä omaisuudesta. Se on hieman hankalampaa.  Toistaiseksi pitää tasapainoilla jossain maailmantallaanjan ja turistin välissä. Tärkeintä on kuitenkin nähdä maailmaa, tutustua kulttuureihin ja nauttia menosta.

Ja matkalla pitää myös muistaa vastuunsa: kunnioita paikallisia tapoja ja anna rahasi paikallisille yrittäjille, monikansalliset ketjut eivät ehkä ole vastuullisen matkaajan parhaita ystäviä vaikka yksinkertaisin vaihtoehto ovatkin.

Ps. Matkailua varten olemme aloittaneet uuden blogin jonne kirjottelemme matkakokemuksia. Blogiin on ensin tarkoitus saada vanhat matkat ja sitten alkaa kirjoittaa uusia. Tutustukaa jos kyseinen aihepiiri kiinnostuu blogissa Maailman ympäri 80 vuodessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.