Totuus Suomen puolueista

Itsenäisyyspuolue
Jos piraattipuolue vaikuttaa joistain yhden asian liikkeeltä, niin ip vetää vielä paremmaksi: puolueen koko sanoma tiivistyy muotoon "EU on ihan tyhmä juttu, jota emme ymmärrä ja pelkäämme. Markka takaisin ja Kekkonen presidentiksi." Niin ja tietysti "Karjala takaisin."


Keskusta
Meillä on keskustassa Suomen suurin rikollisjärjestö. Tämä mätäpäise on täynnä kähmintää, juonittelua, lahjontaa, omaneduntavoittelua ja luottaa äänisaalissaan lähinnä siihen että suuri osa kansalaisista on liian itsepäisiä muuttamaan mieltään puoluekannatuksestaan.  Maalaisliitto olisi kuollut pois jo vuosia sitten, mutta onneksi he keksivät nimetä itsensä uusiksi keskustaksi muuttamatta politiikkaansa liikoja.

Kokoomus
Arvopuolue kokoomus väittää kovasti että työtätekeville parasta olisi antaa rahat vain suosiolla paremmilleen. Köyhille paras palvelus olisi vähän piiskata, koska muutenhan ne eivät koskaan motivoidu lopettamaan köyhyyttään. Kokoomuksen maailmassa köyhyys on oma valinta. Tietysti puolue on myös mestari imagon kanssa ja imago onkin kaunista fiktiota suoraan markkina-analyysien maailmasta. Kun herrapuolue kehtaa valehdella olevansa työväenpuolue ja ihmiset uskovat, on jotain pahasti vialla.


Kommunistinen puolue
Voisitte oikeasti lopettaa sanan "toveri" käyttämisen. Se on sinällään hellyttävää kyllä, mutta nyt oikeasti!


Kristillisdemokraatit
Kristinusko ja demokratia ovatkin yhteensopivia konsepteja. Kristilliset keskittyvät kieltämään kansalaisoikeuksia niiltä joilla niitä ei vielä ole. Ylipäätään kaiken yhteiskunnan parantamisen vastustus on kristillisille lähellä sydäntä ja kovasti kaivataan paluuta vanhempiin arvoihin ja aikoihin... aikoihin kun miehet olivat miehiä ja naiset naisia, kun homot sai laittaa sairaalaan pakkohoitoon, lapsia sai piestä vapaasti ja vaimoakin jos siltä tuntui, kun jumalan rukoileminen oli ainoa mitä sairauden kanssa tehtiin kun paljon muuta ei ollut tehtävissä.

Köyhien asialla
Kannattaako oikeasti perustaa puoluetta jos kaikki muut puoleet ajavat jo samaa asiaa? No paperilla ainakin. Joka ikinen puolue kertoo olevansa köyhien asialla, mutta muuttuuko se uskottavammaksi jos se lukee puolueen nimessä pelkkien vaalimainosten sijaan? Niin ja köyhät eivät äänestä.


Muutos 2011
Toivottavasti tämä nimi pysyy, sillä seuraavissa vaaleissa "2011" on jo mukavan retro nimi.


Perussuomalaiset
Pesuja ei oikeastaan tarvitse paljoa kritisoidakaan, sillä puolueen jäsenten omat lausunnot tekevät siitä vähän liian helppoa. Toisaalla on neekeriukkoa, toisaalla sotilasjunttaa kreikkaan ja kolmannella on aborttien vääryydestä valittelua. Tämä sekopallo on puolue jonka paikka on oppositiossa haukkumassa kovaan ääneen. Hallituspaikan saadessaan Pesuilla olisi suuri ongelma: kukaan niistä ei oikeastaan tiedä mitä vallalla pitäisi tehdä.

Piraattipuolue
Olisi kiva jos puolueesta näkyvimmät uutisoinnit olisivat muuta kuin Teuvo Hakkaraismaisia lausuntoja bordellisasepalveluksesta. Ja ei enää koskaan BB-julkkiksia vaaliehdokkaiksi, piraatit eivät ole keskusta kuitenkaan.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue
Rkp:n tehtävä on kupata rahaa pitämään tietty vähemmistö etuoikeutetussa asemassa ja muuten kompata kokoomusta. Puolueen ohjelmaan kuuluu väestöön nähden suhteettoman suuren resurssimäärän omistaminen ruotsinkielen tukemiseen. Tätä perustellaan tietysti ruotsin kielen vahvalla asemalla Suomessa. Joka tietysti tulee siitä, että paljon resursseja omistetaan kyseisen kielen tukemiseen.

Sosiaalidemokraattinen puolue
Demarit jotka ovat vasemmalla ollessaan oppositiossa ja oikealla ollessaan hallituksessa. Puolueen missio on pysyä vallassa ja siinä he ovat suhteellisen hyviä: oppositioaika ollaan ihmisen ystävää ja vallan vahtikoiraa, mutta vallassa ollessaan ollaankin äkkiä niin reaalipolitiikkaa ja käytännön kompromissia.

Vasemmistoliitto
Jos puolue tahtoo pysyä uskottavana ja ei lähteä kilpailemaan brändillä vaan politiikalla, pitää sitä kunnioittaa - vähän kuten pitää kunnioittaa sairaan ihmisen haluttomuutta lähteä sairaalaan hoitamaan vaivojaan: Henkihän siinä lähtee, mutta eipä tarvitse riskeerata periaatteitaan. Käytännöt nykymaailman politiikan realiteeteistä eivät ole vasemmistoliitolla oikein hallussa, jotka vielä luulevat että ketään kiinnostaa mitä teet oikeasti. Tajuaisivat jo, ettei siinä ole muusta kysymys kuin imagosta.

Vapauspuolue
Aika irvokasta, kun puolueohjelmasta selviää vapauden määritelmäksi "vapaus olla kristitty". Ei ihan tarkalleen noilla sanoilla, mutta muiden vapaudesta "vapaus"puolue ei ole niin kiinnostunut. Se että listoilla on Juhan af Grannin hengenheimolaisia tekee puolueesta myös intergalaktisen vapauspuolueen. Vapaus olla avaruuskristitty?


Virhreä liitto
Vihreät on kesytetty sisäsiisteiksi kotikissoiksi, jotka keskittyy nypräämiseen ja jättää tärkeät aiheet ajamatta. Jokin matonpesun kieltäminen Helsingin laitureilla on kova juttu, mutta ydinvoimaa ei enää uskalleta protestoida - muutenhan oma valta voisi vähentyä. Vihreillä on kaksi siipeä: yksi jonka tehtävä on vieraannuttaa suuri yleisö luonnonsuojelusta maalaamalla se piipertämiseksi ja toinen jonka tehtävänä on myydä virheät periaatteet ja pysyä vallassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.