Katolinen keinohedelmöitys

Feministipodcast Godless Bitches toi tietooni muutamia mielenkiintoisia seikkoja katolisen kirkon virallisesta suhtautumisesta keinohedelmöitykseen. Tiesin jo ennakkoon ettei kyseinen pedofiilinkätkennälle omistautunut organisaatio ollut oikein innokas kondomien ja ehkäisyn käytöstä, mutta keinohedelmöitysasiat onnistuivat silti yllättämään.

Ensinnäkin katolinen kirkko vastustaa tiukasti koeputkihedelmöitystä. Katolisen kirkon kanta on, että koeputkilapselta jotenkin ryöstetään jotain tärkeää siinä että hän saa alkunsa näin keinotekoisesti hedelmöitettynä. Lainaan tässä lyhyesti CatholicInsight.com-sivuston artikkelia aiheesta:
IVF violates the rights of the child: it deprives him of his filial relationship with his parental origins and can hinder the maturing of his personality. It objectively deprives conjugal fruitfulness of its unity and integrity, it brings about and manifests a rupture between genetic parenthood, gestational parenthood, and responsibility for upbringing. This threat to the unity and stability of the family is a source of dissension, disorder, and injustice in the whole of social life.
Katolisen kirkon mukaan lapselta siis riistetään jotain. Usein viitataan jopa lapsen oikeuteen tulla alullepannuksi (heh-heh) avioliiton syleilyssä joka on katolisten mukaan tärkeä oikeus. Tämä argumentointi tuntuu kuitenkin täysin absurdilta kun muistamme miksi ihmiset menevät hedelmöityshoitoihin -  se ei ole "huvin vuoksi". Ilmiselvä ongelmahan on, ettei kukaan mene hedelmöityshoitoihin jos he kykenisivät hankkiutumaan raskaaksi normaalilla tavalla! Ne lapset joilta jotain "ryöstetään" tällä koeputkihedelmöityksellä eivät koskaan edes syntyisi jos hoitoja ei annettaisi.

Tämä argumentointi tuntuu hyvin oudolta, varsinkin kun se tulee ihmisjoukolta jotka väittävät vastustavansa raskauden keskeyttämistä ihmiselämän kunnioittamisen takia. Katolisen kirkon mielestä siis lapsella on niin tiukka oikeus syntyä oikean isän ja oikean äidin väliin, että jos se ei ole mahdollista, parempi jos hän ei synny. Tämä ei kuitenkaan päde missään muussa tilanteessa, sillä raskauden keskeyttäminenhän on katolisen kirkon tiukasti tuomitsema käytäntö. Double standard anyone?

Mutta absurdius jatkuu. Katolisilta ei kielletä kaikkia hedelmöityksen apuja kuitenkaan, jotkin heikon hedelmällisyyden hoitokeinot ovat sallittuja. Kun parin hedelmällisyyttä selvitetään, täytyy tietysti myös miehen siemenneste tarkistaa ja siinä pääsemme jälleen uuteen absurdiuteen. Katolinen kirkko nimittäin kieltää miestä pistämästä hanskaan (tai kuppiin tässä tapauksessa) jolloin siemennestenäytteen antaminen hankaloituu. Ainoa paikka mihin mies saa siemenensä istuttaa, on vaimonsa sisälle ja siemenneste pitää siis saada ulos tällä tavalla.

Avuksi tähän on kehitetty erityinen kondomi, jonka mies pukee, parittelee vaimonsa kanssa ja sitten säilöö ohjeiden mukaisesti. Kondomissa pitää kuitenkin olla jotain mitä kondomilta ei yleensä odota: reikä. Katolinen kirkko ei hyväksy kyseistä keräysvälinettä ilman reikää, ettei mahdollinen luonnollinen raskaaksi tuleminen estyisi (kuten jumala tahtoo tietysti).

Absurdimmaksi tämä reikävaade menee kun muistamme että katolisen kirkon mukaan kondomit eivät oikeasti ehkäise tauteja tai raskaaksi tulemista. Eli Afrikassa aids tai raskaus ei kondomiin pysähdy kun puhutaan raskauden tai tautien ehkäisystä. Mutta yhtäkkiä ne muuttuvatkin tehokkaiksi kun puhutaan keinohedelmöityksestä?

Muitakin keinoja toki on ja Not so Secret-blogi esittelee ne parhaat: lääkäri voi toki keräillä siemennäytteen vaimosta luonnollisen seksin jälkeen. Oikeasti. Mutta jos vaimoa ei ole, siemennestenäytteen antaminen menee todella hankalaksi.

Ja kyllä, se hyväksytty menetelmä esimerkiksi sinkkumiehille sisältää neulojen käyttöä (ja kyllä, siemennestettä on joskus tarvis kerätä myös mieheltä joka ei ole parisuhteessa, hedelmällisyys ei ole ainoa asia joita niistä testataan). Siemenneste kerätään hyvin epämukavalla tavalla straight from the horses mouth tuikkaamalla neula paikkaan jossa neulan läsnäolo ei ole kiva. Mutta vielä oudommaksi menee. Toinen sallittu menetelmä on käyttää paikallispuudutusta ja sitten aiheuttaa ejakulaatio takapuoleen työnnettävällä sähköisellä simulaattorilla. Jep. Katolinen doktriini estää masturbaation ja suosii mieluumin takapuoleen työnnettävää sähkölaitetta paikallispuudutuksen kera.

Ja tietysti jäljellä on vielä yksi tapa: jos yön aikana sattuu tapahtumaan märkä uni, tai muuten ei-tahallinen ejakulaatio tapahtuu, tämä näyte on sallittua kerätä talteen ja toimittaa analysoitavaksi.

Erittäin hienoja menetelmiä kaikki. Jokaisen tarkoituksena on estää sitä synkkää syntiä, että mies pistäisi hanskaan ja pitäisi siitä. Vaimo on ainoa sallittu laukeamispaikka ja siitä ei jousteta, edes terveyssyistä.

Lisääntymisasioissa  katolinen kirkko menee uimaan sinne hulluuden syvään päähän. Kaikki nämä tarpeettomat kiellot vaikeuttavat monesti muutenkin hankalia tilanteita ja tekevät yksinkertaisesti lääketieteellisistä proseduureista hankalia (puhumattakaan mille määrälle kontaminaatiota näytteet altistuvat). Lisäksi perustelut kieltojen takana ovat usein äärettömän epätieteellistä potaskaa ja kielivät miten niiden kirjoittajat ovat vieraantuneet todellisuudesta.

Katolinen kirkko paljastaa näillä käytännöillä myös todellista puoltaan. Esimerkiksi valehteleminen siitä miten tärkeänä elämää pidetään paljastuu helposti juuri valehteluksi kun sitä katsotaan tämän perspektiivin läpi. Elämä on pyhää ja potentiaalistakin elämää pitää puolustaa - kunhan se kaikki tapahtuu meidän sanelemallamme tavalla. Munasolu joka on hedelmöittynyt on ihminen vain jos se hedelmöittyy toisen ihmisen sisällä, muissa tapauksissa kyseessä on sieluton hirviö. Kyse ei ole elämän puolustamisesta, vaan lähinnä kontrollin pitämisestä. Ihmisten seksuaalinen käyttäytyminen ei enää edellytä kirkon hyväksyntää ja se kauhistuttaa kirkon johtoa. Se kauhistuttava asia on vallan menettäminen.

Suurin osa katolisista pitää näitä oppeja ja kieltoja yhtä naurettavina kuin minäkin. Suurin osa katolisista jopa rikkoo kirkkonsa käskyjä ja käyttää ehkäisyä, mikä on vain hyvä asia.Valitettavasti he maksavat yhä jäsenmaksuja organisaatiolle joka käyttää miljardejaan kampanjoidessaan omien absurdien sääntöjensä saamiseksi laeiksi ympäri maailmaa, alkaen ehkäisyvalistuksen vastustamisesta, puhtaaseen ehkäisyvalehteluun (kuten Afrikassa tapahtuu tänäkin päivänä), aina syrjintälakien puolustamiseen ja pedofiilien kätkemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.