Ehkäisy ja uskonto

Iltalehti uutisoi äskettäin miten hankalaa vanhoislestadiolaisilla on kiitos oppinsa pakottaman ehkäisypakon. Perheistä kasvaa jättikokoisia ja ainoaksi keinoksi hilitä perheen kokoa tarjotaan pidättäytymistä. Voisin puhua tästä enemmänkin, mutta ajattelin antaa Hulkin hoitaa asia puolestani. Take it way:


Nimenomaan.

4 kommenttia:

 1. Vähän ohi aiheen, mutta samassa teemassa liikkuen: Miten käytännössä käsien ristiminen auttaa yhteyden luomisessa Jumalaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parantaa kuuluvuutta? Jonkinlainen antenniasia uskoakseni.

   Poista
 2. Samaa olen ihmetellyt kirkoissa ilmenevistä paheksuvista nenännyrpistyskatseista ; Mitä on Pyhyys joka särkyy lapsen itkusta? Aika hemmetin haurasta, heikkoa ja heiveröistä on.

  Ehkä ihminen tekee syntiä Jumalan armosta? Että ei ole Jumalan heikkoutta vaan tahdonlujuudesta joustamista. Vähän kuten minäkään en ole laiska vaan mieleni harhautuu aina muihin asioihin kuin kotitöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun jumala loi sinua, se tiesi etukäteen mitä laiskan mielen antaminen aiheuttaisi. Ja päätti antaa sen tietoisena seurauksista. Toteutat laiskuudellasi siis jumalan tahtoa.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.