Windows 8: Ohjelmien sulkeminen

Windows 8:n uudet täydellä ruudulla toimivat sovellukset (hienolta nimeltään "Windows 8 sovellukset", ihana eikö?) toimivat hieman eri tapaan kuin perinteiset sovellukset ja niiden sulkeminen on varsinkin hieman erilaista. Tästä pääsemme erääseen erittäin yleiseen kysymykseen johon aion nyt vastata: "Miten Windows 8 sovellukset suljetaan?"

Kun Windows 8 sovelluksesta tahtoo poistua, käyttäjä voi painaa Windows-painiketta palatakseen aloitusnäkymään. Tämä ei sulje avointa sovellusta, vaan siirtää sen tausta-ajoon jossa sovellus kuluttaa vain vähän resursseja. Sovellus on kuitenkin yhä auki. Sovelluksen sulkemiseen on kolme tapaa:
  • Perinteinen Alt+F4 painike sulkee avoimen sovelluksen
  • Siirrä hiiri näytön yläreunaan jolloin siitä tulee käsikuvake. Paina nappi pohjaan ja vedä hiiri näytön alalaitaan. Näet miten sovellus pienenee neliöksi ja sitten katoaa ja näin sulkeutuu.
  • Kosketusnäyttö: Pyyhkäise sormella näytön yläosasta alas. Sama tapahtuu kuin edeltävässä hiiriohjeessa.

Tähän ei pitäisi olla tarvetta koska Windowsin muistinhallinnan pitäisi automaattisesti toimia niin hyvin ettei Windows 8 sovelluksia tarvitse periaatteessa sulkea. Käytännössä sulkeminen voi kuitenkin joskus olla tarpeellista.


Perinteiset työpöytäsovellukset sulkeutuvat edelleen perinteiseen tapaan napsauttamalla ylänurkan ruksia ja eivät jää ajoon ohjelmaikkunoiden sulkeuduttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.