Lumiaan Windows Phone 7.8 jo nyt

Lumia-mallien uusin Windows Phone 7.8 päivitys on jo saatavilla Zunen kautta, mutta sen päivittäminen ei onnistu ihan suoraan. Päivitys ei kuitenkaan vaadi mitään piraattiohjelmia, vaan pelkästään luovaa Zune-päivittäjän käyttöä. Tämän ohjeen toiminnot eivät siis mitenkään riko puhelinta tai hakkeroi palvelimia tai mitään sellaista. Käytämme vain Zunen porsaanreikää päästäksemme päivitysjonon kärkeen, eli päivitys tulee täysin viralliselta taholta, ei kolmansilta oudoilta osapuolilta.

Päivitys on saatavilla myös joillekin muille Windows-puhelimille ja tämä ohje käy myös niiden päivittämiseen. Windows Phone 7.8-päivitys ei ole saatavilla kaikille Windows Phone-laitteille. Yksikään laite jolle 7.5 (Mango) ei ole saatavilla, eivät saa myöskään 7.8-päivitystä. Lumia-laitteista, ainakin Lumia 800 ja 900 on jo päivitettävissä ja Internetin mukaan myös 610 ja 710 pitäisi olla näin päivitettävissä.

Windows Phone 7.5 päivitetään seuraavasti:
 1. Deaktivoi puhelimen verkkoyhteydet, niin wlan- kuin mobiiliyhteyskin. Älä käytä lentokone-tilaa.
 2. Kytke puhelin tietokoneeseen usb-kaapelilla ja käynnistä Zune. Älä irrota puhelinta tietokoneesta ennen kun kaikki on valmista. 
 3. Tarkista päivitykset normaalisti. Laitteen pitäisi ilmoittaa ettei päivitystä ole saatavilla (ellet tee tätä jo pitkällä tulevaisuudessa kun päivitys on jaossa suoraan).
 4. Tee päivitys uudelleen, mutta katkaise Internet-yhteytesi sen aikana. 
  • Helpoin tapa on deaktivoida tietokoneen wlan tai vetää verkkojohto irti. Kaikki menetelmät millä tietokone irtoaa kokonaan Internetistä käyvät.
  • Oikea hetki on n. 3-5 sekuntia päivityksen aloittamisesta. 
  • Jos saat virheilmoituksen ettei Zune voi yhdistää Internetiin, katkaisit liian aikaisin. 
  • Jos saat ilmoituksen ettei päivitystä ole saatavilla, odotit liian pitkään. 
  • Jos et onnistunut, yritä uudelleen, löydät lopulta oikean ajankohdan. Uudelleen yrittäminen vaatii että palautat verkkoyhteyden (tarkista että Internet toimii jälleen) ja sen jälkeen toista kohta 4. alusta asti.
 5. Kun onnistaa, Zune ilmoittaa päivityksestä. Palauta Internet-yhteytesi toimintaan ennen kun jatkat.
 6. Päivitys latautuu ja asentuu. 
 7. Kun päivitys on valmis, et vielä katselekaan Windows 7.8-laitetta, vaan operaatio joudutaan vielä toistamaan alusta. Windows 7.8 näyttäisi edellyttävän useamman päivityksen pohjustuksen ennen asentumistaan. Laitteeseen asennetaan kolme päivitystä ennen kuin 7.8-käyttöjärjestelmä katselee Lumian ruudulta takaisin. Palaa siis tässä kohtaa kohtaan 3. ja toista alusta. 
 8. Kun kolmas päivitys on valmistunut, puhelin käynnistyy normaalisti. Hetken päästä se kuitenkin saattaa aloittaa vielä yhden päivityksen. Tätä ei tarvitse aloittaa itse, vaan tietokoneeseen kytketty puhelin tekee sen itsestään.
Kun kaikki päivitysajot on suoritettu, laitteessa pitäisi olla Windows 7.8.

Tämä ohje on kirjoitettu oman kokeilun perusteella ja käyttämällä lähteenä kahta muuta ohjetta, joista puuttui muutamia oleellisia kohtia. Alkuperäiset lähteenä käytetyt ohjeet:
http://www.wpcentral.com/forcing-windows-phone-78-update-camera-button-not-required-patience
http://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/17qmxb/accurate_howto_for_the_zune_update_trick_for/

15 kommenttia:

 1. Kiitos, Esa! Tää oli mahtava juttu, alko meinaan pikkuhiljaa ketuttaa ku tyyliin kaikki duunikaverit sai jo päivitettyä ja mä en ;)

  VastaaPoista
 2. Rokkaa hyvin L610.
  Kaks kertaa piti kikkailla nettiyhteyden kans, kolmannen päivityksen lähti itsekseen asentamaaan ilman kikkailuja tahi muitakaan painalluksia/säädöksiä.
  Puhelin nopeutui huomattavasti.
  Ihmeen kauan panttaavat tätä päivitystä. Kiitos, Esa!

  VastaaPoista
 3. Ei pelitä macin kanssa.

  VastaaPoista
 4. Ostakaa iPhone niin teitä ei koko ajan kuseteta ja lyöda lekalla päähän, uskokaa jo Nokia on kusettanut teitä jo vuosikausia ja sama ylimielinen homma vaan jatkuu, on todellakin aika antaa takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPhone ei ole kusetusta? Älypuhelinalustana se on lähes identtinen Windows Phonen kanssa, kaikki samat heikkoudet löytyvät. Tässä ei ole kyse kusetuksesta vaan päivityksen jakelun porrastamisesta. Odottamalla hetken tuonkin päivityksen saa ilman kikkailua.

   Ja ilman maksua kuten vanhempien iPhone-laitteiden kanssa käy. Ouch.

   Poista
 5. iPhone ? Maksaa tuplasti enemmän HÄ ????
  Nokialaisella pärjännyt jo monta monituista vuotta ja näillä eväillä mennään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Monta kertaa sain yrittää, että löysin oikean ajoituksen
  wlanin katkaisuun. (ei kannata sammuttaa modeemia, koska sen ylösajoon tärväytyy aina aikaa).
  Vihdoin sain ilmoituksen päivityksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tietty riippuu laitteesta. Itse käytin wlan-moduulin irroittamista katkaisukeinona ja se toimi mukavasti.

   Poista
 7. Uskomatonta, mutta toimii! Verkon katkaisu onnistui mokkulan Mobile Brandoboardista katkaisemalla noin kolme sekunttia päivitys-klikkauksen jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Tämähän toimii! Useamman kerran tosiaan sai yrittää että oikea kohta löytyi, mutta lopulta saatiin puhelin päivitettyä (Lumia 900).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaihtelee oman tietokoneen ja yhteyden mukaan. Se vaihtelee koneelta koneelle joten virheilmoitusten mukaan kartoitus on se fiksuin veto.

   Poista
 9. Ootsä VELEHO, tämä toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Class level 20 (Level 5 sorcerer, level 15 knowitall)

   Poista
 10. kiitos paljon ez.toimii hyvin lumia 800

  VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.