Googlen parempi kamera Androidille

Jos puhelimesi kamera-sovellus ei tyydytä, kokeile Googlen uutta kameraa. Google päivitti äskettäin omaa kamera-sovellustaan merkittävästi. Hienona vetona kyseinen sovellus laitettiin jakeluun Play-kaupan kautta, joten muutkin kun Nexus-laitteiden omistajat voivat ladata sen omille laitteilleen.

Google Camera

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera

Googlen kamera on suhteellisen yksinkertainen kuvausohjelma, joka osaa muutamia päheitä temppuja. Peruskuvaaminen onnistuu sillä suhteellisen helposti, mutta siinä Googlen kamera ei tee mitään muista poikkeavaa.Mainitsemisen arvoisia erikoisominaisuuksia on kaksi: Photosphere ja Lens Blur. Ne löytyvät kamerasta pyyhkäisemällä valikko puhelimen vasemmalta reunalta esiin.Photosphere on ominaisuus jolla voimme tallentaa koko ympäristön yhteen kuvaan. Kameraa pyöritetään ympäri kunnes riittävän suuri alue on tallennettu ja kamera yhdistää nämä yhdeksi kuvaksi. Kuvia voi sitten tutkia sellaisenaan, mutta sovellus osaa näyttää ne myös eräänlaisina virtuaalisina kiertoajeluina. Photospheren voi ladata Google Maps-sovelluksella kaiken kansan nähtäväksi. Lisäbonuksena jos maiseman kuvaa ainakin 360-asteisesti, siitä voi tehdä pikkuplaneetan.


Lisäbonuksena jos maiseman kuvaa ainakin 360-asteisesti, siitä voi tehdä pikkuplaneetan.


Lens Blur mahdollistaa syväterävyyden tehostamisen tavalla jossa kuvauskohde jää teräväksi, mutta tausta epäterävöidään. Efekti ei ole vain softakikkailua kuten yleensä, vaan kuvaa otettaessa, kameraa nostetaan rauhallisesti ylöspäin joilloin kamera pystyy rakentamaan syvyyskartan kuvattavasta kohteesta. Toiminto on parhaimmillaan kuvattaessa kameran keskellä olevia kohteita.


Lopputulos voi olla hyvinkin vaikuttava, vaikkei aina onnistukaan. Syvyysterävyyttä voi säätä jälkikäteen. Periaatteessa efekti toimii parhaiten pienten esineiden keskellä (pidä esine koko ajan kameran keskellä), mutta suurempiakin esineitä voi kuvata saada näyttämään pienoismalleilta. Alla olevista kuvista jälkimmäinen on kuva monen metrin kokoisesta kalliosta.Googlen kamera toimii Android KitKat-laitteilla (4.4) ja löytyy ilmaisena latauksena Play-kaupasta. Suosittelen kokeilemaan yksinään jo Photosphere-ominaisuuksien ansiosta. Kuvien erikoisefektien katsominen onnistuu kameran oman kuvakatselijan avulla ja Google+ palvelun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.