Mac OS:n asentaminen ilman levyä

Applen Macbook kannettavissa ei nykyään enää ole dvd-asemia eikä laitteiden mukana toimiteta asennuslevyjä. Toki laitteiden kovalevyllä on palautusosio uudelleenasentamista varten, mutta miten asennus onnistuu jos osioon ei ole pääsyä, esimerkiksi tietokoneessa johon on vaihdettu kovalevy rikkoutuneen tilalle? Tarvitseeko käyttäjän hankkia järjestelmälevy ja ulkoinen dvd-asema?

Ei toki, Mac OS-käyttöjärjestelmän asennuksen voi tehdä suoraan verkon yli ja suhteellisen helposti vieläpä. Tässä ohjeessa käydään läpi miten asennus tehdään.

Edellytykset

Tämä toiminto edellyttää tietokonetta jossa on ollut asennettuna vähintään Mac OS X Lion. Ennen asentamista tarvitset myös jonkin keinon millä tietokone voidaan yhdistään Internettiin. Mac OS-asennus ladataan suoraan Applen palvelimilta. Langaton verkko käy.

Asentaminen

Käynnistä Mac-tietokone ja paina heti pohjaan Command + R. Command on siis tuttu omppunappi. Huomaa että näppäimet pidetään pohjassa, ei vain paineta kerran.

Kun latautuminen päättyy ja valinnat tulevat näkyville, valitse tietokoneen palauttaminen Internetin avulla ja haluamamme toiminto käynnistyy Internet-palautukseen. Voit joutua määrittämään mitä verkkoyhteyttä käytetään jos käytät langatonta verkkoa langallisen sijaan. Seuraa ruudun ohjeita ja Mac OS:n asennuspaketti ladataan verkosta ja asennetaan tietokoneellesi. Kuluva aika riippuu verkkoyhteyden nopeudesta.

Näin ladattu paketti ei välttämättä ole se uusin Mac OS, sillä tietokoneeseen ladataankin se ohjelmistoversio joka sen mukana alunperin on tullut. Asennuksen valmistuttua voit päivittää sen uuteen esimerkiksi Applen Appstore-sovelluksen kautta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.