Asenna Macin perussovellukset kerralla

Kun uuden Mac-tietokoneen ottaa käyttöön, puuttuvat siitä kaikki ne päivittäiset ohjelmat joita tarvitsen. Kaikki Macin tärkeimmät ohjelmat voi näppärästi asentaa kerralla käyttäen Get Mac Apps-palvelua.

Windows-tietokoneille perusohjelmat voi asentaa näppärällä Ninite-palvelulla. Toki Macille voi ohjelmia hakea kerralla Appstoresta, mutta monia tärkeitä ohjelmia et sieltä löydä. Seuraavalla tekniikalla voit asentaa tietokoneellesei kerralla mm. Chrome-, Firefox- ja Opera-selaimet, Dropbox- ja Google Drive- palvelut, OpenOfficen ja Evernoten, Skypen, Spotifyn, VLC:n ja Steamin ja ihanan f.luxin.Asentaminen tehdään seuraavasti:

Avaa osoite www.getmacapps.com.

Selaa sivua ja valitse napsauttamalla kaikki sovellukset jotka haluat asentaa. Voit valita useita kerralla ja kaikki asennetaan yhdellä kertaa. Kun olet valinnut haluamasi, vieritä sivu aivan pohjalle ja valitse Install these!

Seuraava sivu avautuu. Huomaa sivun ylälaidassa oleva koodi joka alkaa sanalla curl.

Haluamme kopioida tämän koodin leikepöydälle. Valitse teksti (onnistuu helposti jos napsautat tekstiä ja sitten painat Command + A) ja kopioi se sitten (paina Command + C).

Kyseinen koodi liitetään terminaaliin. Helpoin tapa avata terminaali on haun avulla. Napsauta näytön oikeasta yläkulmasta suurennuslasin kuvaketta ja kirjoita ter hakukenttään. Terminaali pitäisi tulla hakutuloksena näkyviin (engl. Terminal). Napsauta sitä käynnistääksesi terminaali.

Kun terminaali avautuu, liitä sinne kopioitu teksti komennolla Command + V ja paina enter-näppäintä. Skripti noudetaan getmacapps-sivustosta ja ohjelmien asentaminen alkaa.
Älä sulje terminaalia tai tietokonetta ennen kun asennus on päättynyt, voit kylläkin tehdä muita toimenpiteitä tietokoneellasi normaaliin tapaan asennuksen aikana. Asennuksen kesto riippuu tietokoneesi netin nopeudesta, konetehosta ja siitä montako sovellusta valitsit. Kun terminal-ikkunassa ei enää tapahdu mitään ja terminaaliin voi taas kirjoittaa, on asennus valmis ja terminaalin voi sulkea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän