HP-tietokoneen kaikkien ajurien päivittäminen automaattisesti

Jos asennat HP:n tietokoneelle käyttöjärjestelmän käyttämättä valmistajan omaa virallista mediaa, leikkaantuu asennuksesta HP:n omat ajurit. Niiden lataaminen HP:n sivuilta on työlästä yksitellen, paitsi jos asennat HP:n tähän tarkoitukseen käyvän ohjelman.

Tämä ohje koskee vain HP-merkkisiä tietokoneita joissa on käytössä Windows XP, Vista, 7 tai 8. Ohje tulee myöhemmin toimimaan myös Windows 10-tietokoneilla kunhan HP päivittää päivitysohjelmistonsa yhteensopivaksi.

HP:lla tosiaan on oma ohjelma tietokoneen kaikkien ajurien päivittämistä varten: HP Support Assistant. Tämä ohjelma yllättävän on hankala löytää ellet tiedä mitä etsit. Kun haet päivityksiä HP-tietokoneelle, tarjoaa HP:n sivusto hanakasti irtonaisia päivityksiä, mutta ei tätä automaattista päivittäjää. Voit ladata ohjelman seuraavasta osoitteesta:

http://h18021.www1.hp.com/helpandsupport/hp-self-support.html

Etsi sivulta käyttöjärjestelmäsi ja valitse sen alta Download. Asennusohjelma on melko suuri, joten se kannattanee tallentaa ja avata sitten Ladatuista tiedostoista (Downloads).


Kun sovellus on asennettu, pitäisi sen käynnistyä itsestään. Jos se ei käynnisty, työpöydältäsi pitäisi löytyä HP Support Assistant-kuvake ja voit jatkossa päivittää kaikki HP-ajurisi ja ohjelmasi kerralla. Ensimmäisellä käynnistyksellä voit päättää tarkistaako (ja asentaako) ohjelma päivitykset automaattisesti vai vain ilmoittaa niistä. Voit myös tarkistaa päivitykset manuaalisesti.


Kun päivityksiä on tarjolla, voit valita ne kaikki ja asentaa yhdellä kerralla. HP:n asentaja toimii taustalla joten voit asennuksen aikana tehdä muita asioita tietokoneellasi, kunhan et sammuta tai uudelleenkäynnistä tietokonettasi ennen kun päivityksien asentaminen on valmista.


Kun päivitykset on asennettu, edellytetään usein tietokoneen uudelleenkäynnistystä.

Jos et halua jättää HP:n Support Assistant-ohjelmaa tietokoneellesi, voit poistaa sen muiden ajurien asentamisen jälkeen. Support Assistantin poistaminen ei hävitä sillä asentamiasi muita päivityksiä tai ajureita.


Uusi HP:n tietokone asennettu ja ajurit puuttuvat? Tässä ohje miten päivität ja asennat (ja päivität) HP-merkkiselle tietokoneelle kaikki ajurit automaattisesti kerralla.
Posted by Tämä Päivä on 23. heinäkuuta 2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän