Kuinka päivittää uusi Mac OS "El Capitan"

Haluatko päivittää Mac-tietokoneellesi uuden Mac OS El Capitanin? Tässä helppo ohjeistus päivityksen tekemiseen. Tarvitset päivitykseen Mac-tietokoneen ja nettiyhteyden.

Avaa Appstore. Löydät sen näytön alalaidassa sijaitsevasta Dockista. Jos olet poistanut Appstoren kuvakkeen Dockista, voit avata Appstoren myös avaamalla vasemmasta ylälaidasta omppuvalikon ja sen sisältä löytyy kohta Appstore. Huomaa että päivitys edellyttää Appstoreen kirjautumista omalla Apple-tilillä.

Kun pääset Appstoreen, löydät sieltä ensimmäisenä mainosbannerin El Capitanista. Napsauta joko sitä tai alapuolella näkyvää linkkiä OS X El Capitan.
Lataussivulta napsauta Get-linkkiä. Saatat joutua syöttämään salasanasi vielä uudestaan. Lataus alkaa ja varaudu odotteluun, asennuspaketti on hieman yli kuusi gigatavua kooltaan.
Latauksen jälkeen asennusikkuna avautuu. Napsauta tästä ikkunasta Continue (Jatka).

Hyväksy käyttöehdot napsauttamalla Agree (Hyväksy).
Valitse levy jolle käyttöjärjestelmä asennetaan. Valitse Mac-tietokoneesi kovalevy.
Salasanaa saatetaan tämän jälkeen kysyä, syötä salasanasi ja valmistaudu tietokoneen uudelleenkäynnistykseen. Käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Restart (Käynnistä uudelleen).
Asennus vie jonkin aikaa, riippuen tietokoneesi (erityisesti sen kovalevyn) nopeudesta. Itselläni meni noin 25 minuuttia. Kun asennus on valmis, tietokone käynnistyy uudelleen. Käynnistyksen jälkeen saatat joutua syöttämään Apple-tilisi salasanan tai kirjautumaan iCloud-palveluihin. Kun se on tehty, käytössäsi on Applen uusin käyttöjärjestelmä Mac OS X El Capitan.

Mac OS:n uusi versio "El Capitan" on nyt kaikkien saatavilla. Päivitä ilmaiseksi näin: http://bit.ly/1KQBo3J
Posted by Tämä Päivä on 2. lokakuuta 2015

2 kommenttia:

  1. Onko sulla tietoa siitä, että kannattaako tota päivitystä tehä jos ei oo viirusturvaa asennettuna tai luuletko että ton asennuksen yhteydessä vois esim kaikki kuvat poistua koneelta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virusturvan ei pitäisi El Capitan-päivitykseen vaikuttaa. Tiedostot on aina hyvä idea kopioida turvaa, sillä asennuksissa voi aina mennä jotain pieleen. Periaatteessa minkään ei pitäisi poistua, mutta käytännössä jotain voi kyllä käydä.

      Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.