Facebook-linkissä vanhat tiedot

Käykö sinulle joskus näin: jaat Facebookissa linkin ja Facebook näyttää linkistä vanhentuneet tiedot, esimerkiksi vanhan kuvan tai kuvauksen. Ilmiö on seurausta Facebookin tavasta käsitellä linkkejä ja on onneksi suhteellisen helposti korjattavissa, kunhan tietää miten.


Tässä ohjeessa läpikäyn miten Facebookin voi käskeä päivittämään linkin tiedot.

Aina kun tietty linkki jaetaan Facebookissa ensimmäistä kertaa, Facebook hakee kyseiseltä sivustolta sisältöä linkkiin liittyen. Näihin tietoihin kuuluu mahdollinen kuva, otsikko ja teksti.

Kun sama linkki jaetaan missä tahansa päin Facebookia uudestaan, käyttää Facebook edelleen näitä samoja tietoja. Tästä voi seurata ongelmia, esimerkiksi jos sivua päivitetään, näyttävät uudetkin linkit oletuksena suoraan vanhat tiedot, eikä esimerkiksi korjattua kuvaa.

Facebookin kehittäjätyökaluihin kuuluu sivun debuggaaja joka osaa korjata nämä ongelmat. Löydät sen seuraavasta osoitteesta:

https://developers.facebook.com/tools/debug/

Avaa debuggaaja.

Syötä sinne sitten linkki jonka tiedot haluat korjata ja napsauta Debug-nappia. Valitse sitten sivulta Scrape again ja napsauta ylälaidan Debug-nappia uudestaan.


Sivun tiedot päivittyvät ja näet ruudulla millaiset tiedot sivustasi haettiin. Jos kaikki näyttää hyvältä, voit jakaa linkkisi nyt ja Facebook ei enää näytä vanhentuneita tietoja linkittämästäsi sivusta.

Huomaa että tämä ei vaikuta jo aiemmin jaettuun Facebook-julkaisuun, eli esimerkiksi debuggaamista edellisenä päivänä tehty julkaisu jää edelleen alkuperäisille tiedoilla. Debuggaus vaikuttaa vain debuggauksen jälkeen tehtyihin linkin jakoihin. Vain tulevat julkaisut päivittyvät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän