Tyhjien toimistojen rakentaminen luo työpaikkoja?

Jos haluat jostain etsiä itsellesi mainion Facepalm-hetken ennen Juhannuksen rauhaa, tässä on vahva ehdokas: Sanni Grahn-Laasosen mukaan Tampereelle saadaan 3500 työpaikkaan kunhan vaan joku rakentaa tyhjät toimistot niille. Työpaikat ovat ilmeiseti eräänlainen paine jota meillä on ja joita saadaan tehtyä kunhan tilaa vain on.Ja jostain syystä Kokoomusta pidetään jotenkin asiantuntevana puolueena talousasioissa.

Nyt on puhe siis Sanni Grahn-Laasosen Tamperelaisille junailemista miljoonista kiekkohallia varten. Kyseinen säätöhän oli siis Sannin yritys ostaa ääniä Stubbille hänen epäonnistuneessa kampanjassaan pysyä Kokoomuksen puheenjohtajana. Tekninen termi tälle aktiviteetille on ymmärtääkseni "lahjus", mutta sitä ei saa sanoa ääneen. Myös termi "korruptio" tulee mieleen.

Rahoitusta on perusteltu sangen huvittavasti: kiekkohallin pitäisi luoda Tampereelle jopa 3500 työpaikkaa. Tämä väittämä tulee konsulttiyhtiö Deloittelta (jolla on myös jänniä yhteyksiä hallituksemme ilmiselvimmin korruptoituneeseen rouva Berneriin) ja ei ole mitään muuta kun arvio sen perusteella kuinka monta työpaikkaa kiekkohallihankkeen yhteydessä rakennettaviin toimitiloihin on tulossa.

Deloitten logiikka, jota Grahn-Laasonen apinoi, on siis eräänlainen If I Build It, They Will Come. Eihän uusiin toimitiloihin muuta vanhoja yrityksiä, vaan niihin perustetaan kokonaan uusia! Ja ei niihin siirretä väkeä toisesta toimipisteestä, vaan luodaan kokonaan uusia haarakonttoreita. Odotin näin aivottomiin talouskäsityksiin perustuvaa logiikkaa Soinin Timpalta, mutta kyllä Kokoomuksessakin osataan.

Todelliset työpaikkamäärät ovat suorastaan masentavat: tällä miljoonien rahoituksella ostettiin työpaikat noin 130 henkilölle. Tästä tosin suuri osa on kiinteistöjen ravintoloiden väkeä, eivätkä nekään ole välttämättä uusia työpaikkoja. Kiekkoareenan suoraan työllistämät ihmiset ovat 15.

Hienoa työtä. Ja hyvää juhannusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän