Näin saat Windows 10 Anniversary-päivityksen

Monille uusi Anniversary-päivitys on tullut automaattisesti. Jos automatiikka ei kuitenkaan ole päivitystä tuonyt, voit pakottaa päivityksen manuaalisesti. Tässä ohjeessa läpikäymme kuinka Windows 10 Anniversary Update voidaan asentaa muuten kun Windows Update-toiminnon kautta.Helpointa on yleensä päivittää Anniversary Update suoraan Windows Update-ohjelman kautta. Tämä voi tapahtua joillain tietokoneilla automaattisestkin. Jos päivityksen asentaminen ei automaattisesti kuitenkaan onnistu, voit tehdä Anniversary-päivityksen myös manuaalisesti.

Päivityksen voi aloittaa avaamalla Päivityshistoria-sivun:
https://support.microsoft.com/en-us/help/12387/windows-10-update-history

Tältä sivulta valitse Hanki Anniversary Update nyt (Get the Anniversary Update Now).


Tämä lataa tietokoneellesi tiedoston nimeltä Windows10Upgrade28084.exe tai jotain vastaavaa. Suorita tiedosto ja päivitys alkaa. Alussa päivitys valmistelee hetken, tarkistaa riittävätkö tietokoneesi resurssit päivitykseen ja sitten suorittaa päivityksen tietokoneellesi. Huomioi että käyttöjärjestelmälevyllä on oltava asennushetkellä 16 Gt tyhjää tilaa.

Asennusohjelma myös tarkistaa löytyykö tietokoneeltasi Anniversary-päivityksen edellyttämät päivitykset ja yrittää asentaa ne Windows Updaten avulla jos jotain puuttuu. Päivitys onnistuu yleensä helpoiten jos kaikki saatavilla olevat päivitykset Windows Updatesta on asennettu.

Päivityksen ensimmäinen vaihe on lähinnä informaatiota. Valitse Päivitä nyt ja päivitys alkaa.


Seuraavana saat tietokoneesi yhteensopivuus päivitykselle tarkistetaan.


Kun tarkistus on valmis, saat ilmoituksen jos tietokoneellasi on ongelmia päivityksen minimivaatimusten kanssa. Valitse Seuraava jatkaaksesi.


Päivityksen valmistelu alkaa ja vie jonkin aikaa, älä sammuta tietokonetta ennen kun päivitys on valmis. Päivitysohjelma ei vie hirvittävästi tietokoneen tehoja, joten konetta voi käyttää normaalisti päivityksen aikana.


Edistymistä kuvaava prosentti voi mennä sataan useita kertoja ennen kun päivitys on valmis. Saat seuraavana ilmoituksen uudelleenkäynnistyksestä:


Huomaa että uudelleenkäynnistys tapahtuu itsestään tietyn määräajan jälkeen. Ennen kun laitat uudelleenkäynnistyksen eteenpäin, huomaa että asennus jatkuu vielä sen aikana ja se voi kestää jopa 90 minuuttia. Älä tee tätä siis jos tarvitset tietokonettasi akuutisti tällä hetkellä, vaan odota rauhallisempaa aikaa ja laita tietokone käynnistymään vasta sitten.

Käynnistyksen jälkeen Anniversary Update on asennettu ja voit jatkaa järjestelmäsi käyttöä ja nauttia uusista ominaisuuksista.

2 kommenttia:

  1. Kone ei uudelleenkäynnisty. ctrl-alt-del käynnistää lopulta konee mutta päivtys ei jatku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttöjärjestelmä on seonnut tai laitteesi jokin komponentti vikaantunut. Tällaista ei oikein blogin kommenteissa saa analysoitua. Windowsin korjaukseen pääset käsiksi käynnistämällä tietokoneen Windows 10-medialta, eli DVD:ltä tai muistitikulta. Tällainen pitää tietysti ensin luoda, mikä onkin sitten toinen juttu.

      Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.