Tällaisia ovat Googlen uudet Pixel-puhelimet

Nexus-sarja on mahdollisesti tullut tiensä päähän Nexus 5X ja 6P-mallien kanssa. Niiden seuraajat ovat tämän tiedon valossa kaksi laitetta nimiltään Pixel ja Pixel XL. Laitteet eivät ole vielä ulkona, mutta niistä tiedetään jo varsin paljon, tässä lyhyt ennakkokatsaus Googlen tuleviin laitteisiin sen perusteella mitä nyt on vuotanut.
Kaksi mallia

Tiedämme laitteita olevan tulossa kaksi kappaletta, pienempi Pixel ja suurempi Pixel XL.


Tämän hetkinen käsitys on että pienempi on viisi tuumainen (tai 5,2") laite ja suurempi on 5,5" mitoiltaan. Molempien laitteiden sisällä pitäisi sykkiä joko Snapdragon 820 tai joidenkin huhujen mukaan päivitetty 821. Muistin määräksi molempiin laitteisiin on lupailtu 4 Gt, tallennustilaa taas mallista riippuen alkaen 32 gigatavua. Suuremmassa pitäisi olla Nexus 6P:n mukaisesti noin 3500 mAh akku, kun pienemmässä jäädään 2700 mAh:n kohdalle.

Molemmissa on vuotaneiden kuvien perusteella myös takapuolelle sijoitettu sormenjälkilukia:


Rauta ei näillä näkymin näyttäisi olevan vettä kestävää. Laitteilla on eräiden huhujen mukaan IP53-luokitus, mikä tarkoittaa roiskeiden kestoa, muttei sen enempää.

Kamerat

Nexus 5X ja 6P sisälsivät molemmat loistavat kamerat, joten Pixeleiltä saa odottaa paljon. Kameroiden megapikselimäärä on vaatimaton 12, mutta tätä en pidä lainkaan huonona merkkinä. Googlen HDR+-tekniikalla tämä tarkoittaanee nimittäin hyvää hämäräkuvausta ja vähäistä kohinan määrää. Kameramoduuliksi on veikkailtu Sony IMX378-sensoria.

Valmistaja

Edelliset Nexukset tulivat eri valmistajilta ja markkinoitiin myös näiden valmistajien nimillä. Näimme LG Nexus 5X:n ja Huawei Nexus 6P:n. Tässä ei ole kyse samanlaisesta järjestelystä, vaan laitteet tulevat olemaan puhtaasti Google-brändättyjä. Laitteiden takaa löytyy Android-laitteiden veteraani HTC. 

Ohjelmisto

Pixel-puhelimet käyttävät uusinta uutta Androidin versiota, eli tiettävästi niissä tulee hyrräämään Android 7.1 ja ne ovat mahdollisesti ensimmäiset laitteet tällä käyttöjärjestelmällä. Pixel-puhelimet eivät tule olemaan enää täysin "puhdasta" Androidia, vaan Google mukauttaa niitä odottamattomalla tavalla. Esimerkiksi kuvakkeet tulevat olemaan kaikki samankokoisia ja pyöreitä, hieman Applen iOS:n tapaan.


Hinta

Nexus-laitteet ovat olleet (paria poikkeusta lukuunottamatta) kohtuuhintaisia laitteita, mutta huhut kertovat Pixelin pistävän stopin tälle. Monien hypejuna tyssäsi kun uskottavana pidetty taho väitti edullisemman malleista lähtevän liikkeelle $649-hinnalla, mikä olisi siis pienemmän Pixel-puhelimen perusmallin hinta, suuremmasta XL:stä tai lisätilalla varustetusta saa maksaa vielä enemmän.

Ja luonnollisesti tämä on vain Amerikan hinta. Eurooppaan tuskin tulemme saamaan edullisempia hintoja, joten tämän voisi veikata pyöristyvän 699 €-lähtöhinnaksi perusmallille.

Tämä asettaisi Pixelin samalle hintatasolle Applen iPhonen ja Samsungin Galaxy-malliston kanssa. Laitteet voivat hyvin olla tämän hinnan arvoisiakin, mutta tämä hintataso on tällä hetkellä se huhuista hirvittävin - varsinkin kun esimerkiksi hyvin samoilla spekseillä olevia laitteita saa monia halvemmalla, OnePlus 3 esimerkiksi on Suomessa myynnissä hintaan 399 €.

Entä Nexus?

Viimeisimpien huhujen mukaan Nexusta ei ole kuopattu. Näyttäisikin siltä että Nexus- ja Pixel-laitteet tulevat elämään rinnakkain. Oma arvaukseni: Pixelistä tulee Googlen oma puhelinten premium-brändi ja Nexus jatkaa edullisempana kehittäjäkeskeisenä linjana.

Kannattaako?

Odotan itse suurella mielenkiinnolla 4.10, jolloin laitteiden tiedetään näkevän päivänvalon. Mainokset ovat vahvistaneet tämän käytännössä 100% varmuudella.


Katsotaan mitä tapahtuu ja millaiset laitteet Google lopulta julkistaa. Ehkäpä laitteet ovat suuren hintansa arvoisia ja niistä tulee menestys, tai ehkäpä niiden hintataso on vaan liian korkea ja kuluttajat eivät lämpene Googlen omalle lehtolapselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.