Näin hankit turvallisen USB-C kaapelin

Haluatko ostaa USB-C kaapelin joka ei riko tietokonettasi?

Lähdinkin tekemään selvittelyä siitä mistä löytäisin turvallisen piuhan uuden älypuhelimeni lataamiseen ja löysin lopulta jotain. Lue eteenpäin ja näytän mistä sellaisen saa. Tänään käsittelyssä harmittavan vaaralliset USB-C kaapelit.Riskaabeli USB-C

USB-C on nopeasti yleistymässä uusien puhelinten liitäntänä. Standardi on mukava, mutta sillä on ongelma: markkinoilla on paljon huonosti toimivia tai kokonaan puutteellisia USB-C kaapeleita. Kuinka puutteellisia? Miten olisi kaapelit jotka rikkovat tietokoneesi USB-portin tai käräyttävät koko tietokoneen tai älypuhelimen.

Tämä ei ole edes liioittelua, tapauksia löytyy eri tasoisia ja pahimmillaan huono kaapeli tuottaa rikkonaisen raudan.

Vika ei vaivaa vain halpoja Kiinan ihmeitä, vaan ongelmia on ollut myös tunnettujen merkkien kanssa. Laadukaskin kaapeli ei välttämättä toimi oikein ja joko hitaasti rasittaa tietokoneesi USB-portin rikki tai ei vaan anna virtaa kunnolla. Älä siis osta USB-C kaapeleita, adaptereita tai telakoita joita ei ole testattu turvallisiksi, voit oikeasti rikkoa satojen eurojen hintaista tekniikkaasi.

Googlen insinööri Benson Leung on onneksi testannut näitä USB-C kaapeleita ja tehnyt niistä näppärän taulukun hyperlinkkeineen Amazoniin tai muihin kauppohin. Tämä olisi hieno juttu, mutta valitettavasti lähes kaikki listalla olevat tuotteet ovat joko tuotteita joita ei toimiteta Suomeen tai toimitetaan, mutta toimituskulut ovat kamalat.

Mitä kannattaa ostaa?

Pitkän rinnakkaishakemisen jälkeen onnistuin löytämään britti-Amazonista pari Benson Leung-hyväksyttyä USB-C laitetta. Otin Benson Leung hyväksyttyjen listan, hain johtoja Britannian ja Saksan Amazonista ja katsoin löysinkö samaa. Sitten otin ne ostoskoriin ja katsoin paljonko toimitus maksaisi.

Parhaissa löytämissäni tuotteissa Britti-Amazon oli hieman edullisempi. Päädyin seuraaviin kahteen vaihtoehtoon joista ei tarvitse liikaa maksaa tilattaessa:

Haluatko kaapelin? Tilaa tämä:

USB Type C Cable Nylon Braided, BlitzWolf 2m Reversible USB 2.0 to USB-C Data and Charger Cord

Haluatko sovittimet vanhoihin Micro-USB-kaapeleihisi? Tilaa nämä:

Anker USB-C to Micro USB Adapter

Molemmat löytyvät Bensonin listalta ja eivät maksa aivan kamalasti ekstraa toimittaa Suomeen. Ei kestä kiittää.

Tiedätkö muita testattuja kaapeleita jotka eivät maksa maltaita? Jätä tieto kommentteihin.

Full Disclosure: yllä olevat linkit ovat Affiliate-linkkejä, eli jos ostat laitteet niiden kautta, saan jonkin pennin Amazon-kredittejä. 

8 kommenttia:

 1. "Haluatko kaapelin? Tilaa tämä:


  Haluatko sovittimet vanhoihin Micro-USB-kaapeleihisi? Tilaa nämä:

  "
  Niin mitkä? Ei näy mitään linkkejä kyseisissä kohdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin tuotteiden näyttämiseen Amazonin kuvallisia linkkejä, jotka adblockerisi näemmä esti (kiitti vaan). Lisäsin tekstilinkit. Nyt toiminee paremmin.

   Poista
 2. Mites, Kerroit matkapuhelinfoorumilla hommanneesi OP3:n joten toimiiko yllämainittu kaapeli myös siinä DASH-latausta ajatellen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dash-lataus onnistuu vain OnePlussan Dash-lataus kaapeleilla. Tämä kaapeli lataa OnePlussan kyllä, muttei yhtä nopeasti. Tämä voi olla pitkällä tähtäimellä hyväkin juttu, pikalataukset kun tapaavat olla akun kestolle myrkkyä.

   Jos haluat Dash-latausta tukevan kaapelin, tilaa se OnePlussalta. Elisalla taisi olla jossain vaiheessa niitä myös, joten niiltä kannattaa myös kysellä. Älä tilaa kiinalaisia halpakaapeleita jotka lupailevat Dash-tukea, ne yleensä eivät sitä sisällä ja voivat olla vaarallisiakin.

   Poista
  2. joo, originaalilla tässä mennään, tuosta mitä puhuit dash-latauksen haitallisuudesta, on kylläkin jo kumottu monilla foorumeilla. Dash charge ei itsessään vaikuta akun kestoon millään tavalla. pikalatauksessa syntyvä lämpö voi vaurioittaa akkua jossain olosuhteissa, mutta tämänhän Oneplus on estänyt omalla teknologiallaan niin ettei lämpö johdu itse laitteeseen vaan laturin muuntaja sekä itse johto sitoo lämmön itseensä eikä päästä puhelimeen asti.

   Poista
  3. Tämä on OnePlussan väittämä ja olen skeptinen siitä. On totta että OP3 ei paljoa lämpene latauksen aikana, mutta olen siinä ymmärryksessä että pikalatauksella on myös muita akun ikää syöviä vaikutuksia.

   Pikalataus ei kuitenkaan ole se suurin ongelma, akkua eniten tiettävästi kuluttaa jatkuva aivan täyteen lataaminen. Maksimilatingissa oleminen syö akkua pitkällä tähtäimellä eniten.

   Poista
 3. Kivijalkakaupasta:
  http://www.clasohlson.com/fi/Synkronointikaapeli-USB-C-Belkin,-USB-2.0/38-7332

  Testattu Nexus 5X:n kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko testannut muuten kun vain lataamalla? Mittauksia tarvittaisiin että jännitteet voitaisiin vahvistaa.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.