Näin katsot YouTubea näyttö lukittuna

Virallisella YouTube-sovelluksella et voi kuunnella videoita samalla kun käytät toista sovellusta, etkä voi pitää laitetta lukittuna taskussasi. YouTube Red-tilauksella voisit, mutta sitä ei Suomessa ole saatavilla.

Taustatoisto Android-laitteissa onnistuu kuitenkin suhteellisen helposti, eikä edellytä laitteen roottaamista tai muutakaan epämääräistä. Alkuperäinen keino tähän (pelkkä Firefoxin käyttö) ei enää toimi, joten keksin kaksi vaihtoehtoa miten saat videoiden taustatoiston toimimaan Firefoxissa.

Tässä ohjeessa näytän siis miten voit Android-puhelimella kuunnella YouTube-videoita taustalla, joko niin että näyttö on kiinni tai samalla kun käytät muita sovelluksia. Tekniikka ei tarvitse roottausta tai muutakaan puhelimesi mukauttamista tai edes epäluotettavien sovellusten asentamista.
Seuraavalla kahdella toimenpiteellä saamme YouTuben toimimaan taustalla.
1. Asennetaan Firefox laitteeseen.
2. Asennetaan taustatoiston mahdollistava Firefox-laajennus TAI käytetään Firefoxia työpöytätilassa.

Asenna ensin Firefox

Meille jotka haluavat kuunnella YouTubea on kuitenkin keino joka ei vaadi erikoisempaa säätöä.
Tämä keino on Firefox. Asenna Play-kaupasta Android-puhelimeesi Firefox-selain - jos et voi asentaa sovelluksia Play-kaupan kautta, voit asentaa Firefoxin suoraan lataamalla sen APK-paketin Mozillan palvelimilta.

Firefox-selainta ei tarvitse ottaa puhelimesi oletusselaimeksi, voit jatkaa haluamasi pääasiallisen selaimen käyttöä, Firefox tarvitaan vain YouTuben taustasoittoon.

Avaa sitten Firefoxilla YouTube.com, kirjaudu sisään jos tarvis ja pistä video pyörimään.Vaihtoehto 1: Käytä työpöytätilaa

Tämä menetelmä ei edellytä kolmansien osapuolien ohjelmien asentamista laitteeseesi, mutta vaatii hieman säätöä videotoistojen aikana.

Videon toisto taustalla toimii vain jos käsket Firefoxin näyttäytymään työpöytäselaimena. Valitse ylälaidasta Firefoxin ...-valikko ja valitse sieltä Sivuston työpöytäversio. Jos mobiilikäyttöliittymä aautuu yhä, valitse myös YouTuben oma ...-valikko ja avaa myös sieltä työpöytäversio. Huomaa että jos avaat työpöytäversion vain yhdellä tavalla, sivu saattaa edelleen avautua osittain mobiilisivuna. Esimerkiksi jos avaa YouTuben oman ...-valikon ja otat sieltä työpöytäversion, saat jotain mikä näyttää työpöytäversiolta, mutta video tarjotaan edelleen mobiiliversiona - ja tämä ei toimi kun näyttö sammutetaan tai sovelluksesta poistutaan. Tarvitset todellisen työpöytäversion.

Työpöytäversio on puhelimessa hieman hankalampi käyttää, mutta taustatoisto toimii ongelmitta. Tai no, videot eivät etene itsestään automaattisesti ja joudutkin avaamaan Firefoxin videoiden välissä saadaksesi seuraavan videon päälle. Seuraavaan videoon siirtyminen ei tosin vaadi kun pikaisen vierailun Firefoxissa.

Eli taustatoisto toimii, mutta hieman huonommin kun aiemmin.

Vaihtoehto 2: Käytä laajennusta

Tämä menetelmä käyttää Firefoxiin asennettavaa laajennusta. Käyttökokemus on tässä paljon ensimmäistä vaihtoehtoa mukavampi, mutta jos et luota laajennuksiin, saatat haluta ohittaa tämän.

Avaa seuraava osoite Firefoxissa:

Löydät sieltä laajennuksen joka kätkee YouTubelta tiedon siitä onko laitteen näyttö sammutettu tai huomio käännetty pois Firefox-sovelluksesta. Huomaa että linkki on avattava nimenomaan mobiililaitteesi Firefoxissa. Kun linkki on auki, käännät vain on/off-vivun päälle ja laajennus asennetaan.

Koska en tunne sovelluksen kehittäjää, en luota tähän laajennukseen täysin. En tosin itse käytä mobiili-Firefoxia muuhun kun YouTuben käyttöön, joten riskit ovat mininaaliset. Kyseinen laajennus ei näyttäisi pyytävän oikeuksia muuhun kun YouTuben ja Vimeon kohdalle.

Helpota YouTuben käyttöä

Käytä soittolistoja:
Kuuntele useita videoita putkeen automaattisesti. Luo YouTube-soittolista varsinaisessa YouTube-sovelluksessa Firefoxin sijaan. Kun soittoiista on tehty, laitta se soimaan taustalle Firefoxissa. Toisto kiltisti hyppää aina seuraavaan videoon edellisen loppuessa jos käytät Firefoxia + laajennusta, jos käytät työpöytä Firefoxia puhelimessa, näyttö on avattava videoiden vaihtumista varten.

Tuo Firefox-YouTube aloitusnäytölle:
Haluatko Firefox-YouTube-kuvakkeen aloitusnäytölle? Avaa YouTuben etusivu Firefoxissa, valitse sitten Firefoxin osoiterivin vierestä ...-nappi, sen alta Sivu/Lisää linkki kotinäkymään. Tämä luo aloitusnäytöllesi linkin joka avaa YouTuben suoraan Firefoxiin. Näppärää!

9 kommenttia:

 1. Uuno tässä, hei!

  Olenpa kauan kaivannut mahdollisuutta kuunnella Tubea, ja nykyään nimenomaan tabletista ilman, että kuva pyörii pakkosyötöllä. Toimiiko tämä konstisi tableteissa ja läppäreissä? En tosin vielä tiedä, mistä saan tabun tai uuden-vanhan läppärini näytön nukuksiin...

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tekniikka toimii aikankin Android-tablettien kanssa. Windows-tableteissa ei välttämättä ilman pientä hienosäätöä. Musiikki niissä soi laitteen ollessa lukossa, mutta ei enää jos laite menee unitilaan.

   Poista
 2. ISO kiitos tästä, pelastit mun päiväni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue blogia lisää ja pilaan päiväsi. Vitsivitsi (vai oliko), kiitos kommentista, aina mukava tietää auttaneensa jotakin.

   Poista
 3. Dodiin, kiitos tästä vinkistä �� toimii!

  VastaaPoista
 4. Miten musiikin saa sammumaan?
  Tabletti ei sammu ennenkuin sammuttaa tai käynnistää koko laitteen Lenovo 10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitusalueella näkyy taustasoitto. Vedä ilmoitukset alas ja paussita sieltä. Jos ei näy, avaa Firefox ja paina paussinappia sieltä.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.