Näin katsot YouTubea näyttö lukittuna

Tässä ohjeessa näytän miten voit Android-puhelimella kuunnella YouTube-videoita taustalla, joko niin että näyttö on kiinni tai samalla kun käytät muita sovelluksia. Tekniikka ei tarvitse roottausta tai muutakaan puhelimesi mukauttamista tai edes epäluotettavien sovellusten asentamista.
Haluatko kuunnella YouTube-videoita katsomisen sijaan? Virallisella YouTube-sovelluksella tämä ei onnistu ellet hanki YouTube Red-tiliä - mitä ei Suomessa edes voi hankkia.

Ilman YouTube Red-tilausta, YouTuben toisto päättyy heti kun virtanappia painaa. Tämä on massiivisen ärsyttävää jos haluat kuunnella YouTube-videota esimerkiksi kävellessä tai pyöräillessä, kun näyttö on auki, osuu siihen herkästi tahattomia painalluksia ja toisto pysähtyy tai hyppää seuraavaan videoon.

Tarvitset vain...

Meille jotka haluavat kuunnella YouTubea on kuitenkin keino joka ei vaadi erikoisempaa säätöä.
Tämä keino on Firefox. Asenna Play-kaupasta Android-puhelimeesi Firefox-selain - jos et voi asentaa sovelluksia Play-kaupan kautta, voit asentaa Firefoxin suoraan lataamalla sen APK-paketin Mozillan palvelimilta.

Firefox-selainta ei tarvitse ottaa puhelimesi oletusselaimeksi, voit jatkaa haluamasi pääasiallisen selaimen käyttöä, Firefox tarvitaan vain YouTuben taustasoittoon.

Avaa sitten Firefoxilla YouTube.com, kirjaudu sisään jos tarvis ja pistä video pyörimään.


Tausta-ajo ei tämän jälkeen vaadi mitään kommervenkkejä. Voit videon alettua sammuttaa näytön virtanäppäimestä tai vaihtaa toiseen sovellukseen ja YouTube jatkaa pyörimistä taustalla! Hyvin näppärä jos vaikkapa haluat navigoida Google Mapsilla ja kuunnella YouTubea samaan aikaan.

YouTube pysähtyy vain vaihtamalla takaisin Firefox-sovellukseen ja pysäyttämällä video sieltä. Huomioi että Android saattaa pysäyttää Firefoxin itse jos sen tarvitsee vapauttaa muistia muuhun käyttöön. Erityisesti vähämuistisilla puhelimilla et välttämättä voi käyttää kovinkaan montaa sovellusta Firefoxin taustasoiton kanssa ennen kun Firefox suljetaan taustalta.


Tehovinkit

Kuuntele useita videoita putkeen. Luo YouTube-soittolista ja laitta se soimaan taustalle, näin Firefox kiltisti hyppää aina seuraavaan videoon edellisen loppuessa. Soittolistoja on hankala luoda Firefoxissa, mutta voit luoda ne helposti varsinaisessa YouTube-apissa ja sitten toistaa Firefoxin avulla.

Haluatko Firefox-YouTube-kuvakkeen aloitusnäytölle? Avaa YouTuben etusivu Firefoxissa, valitse sitten Firefoxin osoiterivin vierestä ...-nappi, sen alta Sivu/Lisää linkki kotinäkymään. Tämä luo aloitusnäytöllesi linkin joka avaa YouTuben suoraan Firefoxiin. Näppärää!

2 kommenttia:

 1. Uuno tässä, hei!

  Olenpa kauan kaivannut mahdollisuutta kuunnella Tubea, ja nykyään nimenomaan tabletista ilman, että kuva pyörii pakkosyötöllä. Toimiiko tämä konstisi tableteissa ja läppäreissä? En tosin vielä tiedä, mistä saan tabun tai uuden-vanhan läppärini näytön nukuksiin...

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tekniikka toimii aikankin Android-tablettien kanssa. Windows-tableteissa ei välttämättä ilman pientä hienosäätöä. Musiikki niissä soi laitteen ollessa lukossa, mutta ei enää jos laite menee unitilaan.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.