Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Älypuhelin kannattaa suojata kuorilla. Näin kallis laite ei hajoa ensimmäiseen kunnon kontaktiin ja pysyy muutenkin paremmassa kunnossa. Lisäksi monet metalliset ja solakat nykylaitteet ovat pahuksen liukkaita. Alumiini ja metalli luiskahtaa kädestä tarpeettoman nopeasti.

Hyvät kuoret eliminoivat kaikki nämä ongelmat. OnePlus 3:n kanssa sain tilaisuuden kokeilla mielenkiintoisen suomalaisen yrityksen Lastukuoria. Olisin tilannut tämmöiset jo aiemmin, mutta aiempiin puhelimiini heillä ei ollut tarjota sopivaa tavaraa. Kun huomasin OnePlus 3:n olevan tarjonnassa, tilasin kuoret melkein heti kun itse puhelin oli paketista purettu.


Tänään testissä Droplet Hitech Design Oy:n Lastukuoret OnePlus 3-älypuhelimelle.

Esittelyssä lastukuoret

OnePlus 3:lle oli tarjolla neljä erilaista puuainesta.
Kuva: http://lastucase.com/wooden-cover-for-oneplusx-x-suojakuori-kotelo-kuoret-case-73.html
Valitsin näistä eniten perinteistä käsittelemätöntä puuta muistuttavan visakoivun, sillä olen ilmeisesti jonkinlainen metsuri sydämeltäni. Muut vaihtoehdot näyttävät ehkä perinteisesti tyylikkäämmiltä, mutta takkojen ja nuotioiden sytyttämistä rakastava sydämeni lähes pakahtui perinteikkäälle visakoivulle. Tunnesyyt voittivat tyylitajun ja tein tilauksen.

Tilauksen aikana sai valita myös millanen kuva kuoriin poltetaan. Lähetin luonnollisesti Tämä Päivä-blogin logon harmaasävykuvana painatettavaksi kuoriin ja ohjeistin mihin sen haluan.

Muutaman päivän päästä postilaatikossa odotteli pieni paketti. Lastukuoret tulivat kirjekuoressa, jonka sisällä oli pahvisuojus ja alennuskoodi seuraavalle tilaukselle.

Tyyli

Ja kuoret olivat hyvin miellyttävä tuttavuus. Puupinta on oikeaa puuta ja käsitelty riittävästi, että se on sileä, mutta puun tuntuma on säilytetty. Ja mikä tärkeintä, kuoret näyttävät erittäin hauskoilta.


Kuvassa se ei näy, mutta kun puhelinta liikuttaa ja katsoo eri kulmista, kuvio elää ja aaltoilee pahuksen tyydyttävällä tavalla.

Tuntuma

Lastukuorissa on aukot sivuilla laitteen näppäimille, samaten alalaita ja ylälaita ovat avoimia. Raketeeltaan kuorten takalevy on puuta ja ympärys ja sisus muovia.


Täyspuuta olevat kuoret olisivat olleet tietysti parempi, mutta muovi tekee kuorista ehkäpä kestävämmät. Epäilen että puuaineksen ei tarvitse näin olla erityisen paksua ja puhelin ei pahasti paksune kuorista. Ehkäpä kuoret myös kestävät paremmin puhelimen irroittamista ja uudelleenkiinnittämistä, puurakenteet rasittuisivat varmasti aina kun puhelin irroitetaan ja rakenteen pitäisi olla paksumpaa.


Musta reunus istuu varmasti parhaiten yhteen OnePlus 3:n tumman variaation kanssa, mutta en itse häiriintynyt mustan ja valkoisen yhdistelmästä Soft Gold-värisen älypuhelimeni kanssa.

Oma kuva kuoriin

Tilasin kuoret luonnollisesti logolla. Pyytämäni logo ammuttiin juuri oikeaan kohtaan ja ulkonäössä ei ole valittamista.


Logo tehdään tyylikkäänä polttomerkkinä ja on hieman upotettu. Logon siis tuntee jos aluetta koskettaa.

Oliko hyvä?

Viikon käytön jälkeen olen yhä erittäin tyytyväinen Lastukuoriini. Ne ovat komean näköiset ja kaltaiselleni kaappimetsuriseksuaalille puun tuntuma on erittäin tyydyttävää käsiteltävää. Päivitän myöhemmin vielä miten kuoret kestävät aikaa, mutta oma tuntumalla uskoisin Lastukuorten olevan kohtuullisen pitkäikäisiä. Puu on hyvin rasitusta ja kulumista kestävä aines kuitenkin, jäljet eivät pilaa sitä vaan pikemminkin antavat sille luonnetta. Ja jos puupinta kärsii, se ei itseasiassa ole kovin välttämättä ongelma: Mikään ei estäne puupintojen hiomista käsin hiekkapaperilla ja uudelleenlakkaamista jos oikein nikkariksi päättää ryhtyä.

Lastukuoret ovat ostos jonka hankintaan olen tyytyväinen. Halvemmallakin saa monia kuoria, mutta ei tällaisia. Jokainen kuori on elävän puun ansiosta ainutlaatuinen ja tyylikäs. Lisäbonuksena kuoret ovat kotimaista työtä, joten hankinta tukee myös kotimaista työtä ja teollisuutta. Suosittelen lämpimästi jos käytössäsi on puhelin jolle Lastukuoria valmistetaan. Lastukuoria saa myös Applen, Huawein, Samsungin ja Sonyn laitteille, kommenteissa voi kertoa olitko omiisi tyytyväinen.

Kommentit

  1. Mielenkiintoinen testi, mutta "Mikään ei myöskään liene estävän puupintojen..." sai aikaan väristyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet selkeästi metsuriseksuaali. And that's ok.

      Poista
    2. Tuo onneksi korjattu, mutta eikö arvon blogaaja tiedä ettei miehen eikä metsurin sydämeen mahdu kahta ämmää?

      Poista
    3. Polyamoria on tosi suosittua nykyään. Korjasin. ;)

      Poista
  2. Se ei ole koivu, vaan visakoivu joka laineilee tuolla tavalla. Erikoispuutavaraa.

    Kaiverrukseksi kutsumasi asia lienee polttomerkki?

    Ei-niin-kaappimetsurina kommentoin. Hyvännäköisiä kuoria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät korjaukset, huomioin ne kirjoituksessani. Polttomerkki-termi oli kirjoittaessani kielen päällä, mutta en vaan saanut sanaa kiinni.

      Kiitän korjauksista.

      Poista
    2. Suht hauskoja. Sivuista ei kylläkään selviä saako noita esim. tilata tai testata.

      Poista
  3. olisi kiva tietää miten kestävät tiputusta ja mämmikouran käsittelyä, olen itse meinaan särkenyt ihan liian monta puhelinta kömpelyyteni takia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ilmoittaudu vapaaehtoiseksi kokeilemaan montako tiputusta kännykkäni ja kuoreni kestävät. :P

      Poista
    2. Moikka, mä oon vuoden päivät tiputellut ja koheltanut ko. Lastu-kuorien kanssa ja hyvin kestää. Mulla kuori on mallia Jalaka.

      Poista
    3. Minulla kuoret olleet käytössä reilun kuukauden, joka kulmasta rikki.

      Poista
    4. Omani ovat edelleen uuden näköiset. Otappa yhteyttä Lastun porukoihin, saatoit saada maanantaikappaleen.

      Poista
  4. Niin paljon kuin kotimaista tuotantoa arvostankin, mustat reunat ovat valitettavasti deal breaker. Harmillista, ettei reunoiksi valittu puhelimen reunan väriä tai kuoren puun väriä.

    Kestävyydestä huomauttaisin, että hyvin suunnitellut puukuoret kestävät puhelimen pois ottamista ja takaisin laittamista todennäköisesti vähintään yhtä hyvin kuin muoviset.

    Hyvä kuitenkin tietää, että kotimaista tarjontaa on. Pitääpä jatkossa pitää mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Diggaisin täyspuuta itsekin enemmän. Jonkun pitäisi ehkä vinkata Lastulaisille tästä?

      Poista
  5. Missä tuolla? :o vai eikö tänne haluttu kilpailevan lafkan linkkiä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkkiä ei ole poistettu, viittaamasi kommentin ainoa linkki on nimittäin käyttäjän nimessä.

      Poista
  6. Täyspuisia kuoria siis ihmettelin. Ylempänä mainitaan että "tuolla on".. en tiedä miks kommenttini tänne hyppäsi.

    VastaaPoista
  7. Hei, miten Lastu-kuoret kestivät? Postauksessa puhutaan mahdollisesta jatkopostauksesta, mutta sitä ei ilmeisesti koskaan tullut. Itseäni kiinnostaisivat myös enemmän täyspuiset kuoret, mutten välttämättä halua tilata eBaysta mitä tahansa puukuoria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorista itseasiassa murtui kulma just vuoden käytön jälkeen. Ei mennyt enää takuuseen. Toimivat yhä, mitä nyt esteettinen haitta.

      Löysin myös Kiinakaupasta lähes identtisiä kuoria. Noissa on täysin identtiset muoviosat Lastukuoreeni verrattuna, puuosa on paljon paksumpi kun Lastukuorissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.