Näin otat Raw-kuvia OnePlus 3:lla

OnePlus 3:lla voit ottaa varsin hyviä kuvia. Vakavammalle kuvankäsittelijälle Jpeg-kuvat eivät kuitenkaan anna paljoa liikkumavaraa käsittelyssä mitä Raw-muodot tarjoavat. OnePlus 3:lla voit kuitenkin kuvata myös Raw-kuvia Dng-formaatissa.

Tässä pikaohje Raw-kuvaamiseen OnePlus 3:n kameralla.
Raw-optio on riippuvainen kamerasovelluksestasi joten kolmansien osapuolien kameroista ominaisuus joko löytyy tai ei. Tässä ohjeessa käsitellään laitteen mukana tulevaa virallista kamera-sovellusta. Huomio että Raw-optio ei ollut mukana varhaisimmissa OnePlus 3:n ohjelmistoversioissa, eli laite pitäisi olla päivitetty jossain vaiheessa.

Näin saat Raw-kuvauksen käyttöön:

Avaa ensin OnePlus 3:n kamera-sovellus. Valitse kamerasovelluksen ylälaidasta valikkopainike.


Valikossa valitse vasemmalta kuvien otto tai manuaalitila (manual on sitten suomennettu aavistuksen hauskasti jos käytät suomenkielistä ohjelmistokäännöstä).


Asetusikkunasta etsi Raw-kuviin liittyvä optio ja ota se käyttöön painamalla liukusäädintä.


Voit tämän jälkeen sulkea asetukset ja kuvata normaalisti. Kuvat otetaan normaaleina Jpeg-kuvina kuten aiemmin, mutta lisäksi kuvat tallennetaan DNG-tiedostoina.

DNG-tiedostot eivät näy monissa kuvankatselusovelluksissa, kuten kamera-sovelluksen omassa joka näyttää jpeg-kuvat, mutta näyttää DNG-kuvista erikseen merkinnän että tästä löytyy myös DNG-kuva. Googlen Kuvat-sovellus ei myöskään automaattisesti tee varmuuskopioita DNG-tiedostoista, vain kuvien Jpeg-versiot varmuuskopioidaan.

Jos siis haluat säilyttää DNG-tiedostot, on ne siis kopioitava turvaan manuaalisesti.

DNG-kuvat löydät avaamalla Tiedostot-sovelluksen (Files). Selaa sillä laitteen sisäinen tallennustila, sieltä kansio DCIM/Camera.

Kommentit