Windowsin netti katkesi? Tässä korjaus

Äskettäinen Windows 10-päivitys aiheutti monilla ongelmia verkkoon pääsyn kanssa. Tässä temput joilla itse olen saanut tilanteen korjaantumaan. Tämä tekniikka toimii myös joskus muiden Windows-versioiden verkko-ongelmien kanssa.


Eikö netti toimi Windows 10-tietokoneessa? Verkkokuvakkeen päällä näkyy yhteys, mutta myös virheilmoitus. Uudelleenkäynnistys ei auta, yhteys muodostetaan edelleen, mutta tietoa ei liiku.

Luin Iltalehdestä että ongelma korjaantuisi kytkemällä nopeakäynnistystoiminto pois päältä ja käynnistämällä uudelleen. Toki tämä voi auttaa, mutta itse olen törmännyt tähän ongelmaan viime aikoina usein, ja kaikilla kolmella tietokoneella jolla olen ongelman kohdannut, sain asian hoidettua komentorivin kautta helpommin.

Avaa haku napsauttamalla vasemmasta alanurkasta löytyvää suurennuslasin kuvaketta. Kirjoita hakuun cmd ja paina sitten Enteriä. Voit kirjoittaa tämän myös käynnistä-valikon hakuun.

Komentokehotteen tumma ikkuna ilmestyy ruudulle.


Syötä tähän ikkunaan seuraava komento:

ipconfig /release

Ja paina sitten Enteriä. Syötä seuraavaksi:

ipconfig /renew

Katso katoaako oikeasta alanurkasta verkkokuvakkeen päällä oleva virheilmoitus. Jos ei, toista komennot pari kertaa. Kahdella laitteista tämä onnistui kerralla, tosin komentojen annon jälkeen oli puolen minuutin viive ennen kun verkkoyhteys palasi. Kolmannella komentojen toistaminen ei auttanut, ennen kun tietokone oli uudelleenkäynnistetty ja komennot annettu uudestaan.

Eräissä tapauksissa tämä ei ole riittänyt ja viimeisenä keinona on vielä käynnistää tietokone uusiksi seuraavasti: avaa Käynnistä-valikko, napsauta virtanappia niin että sammutuskomennot tulevat näkyviin. Paina shift-nappi pohjaan ja sitten napsauta Sammuta (Shut Down). Tämä tekee täyden sammutuksen pelkän pikaversion sijaan ja on joillain korjannut ongelman.

Toivottavasti tämä auttaa. Kirjoita kommenttia jos ei auttanut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Lastukuoret, kotimaiset puukuoret älypuhelimeen

Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän