Miljoona

Tämä Päivä-blogia on luettu nyt (tai tätä kirjoitettaessa eilen eli 5.1.2017) miljoona kertaa. Hittolainen.

Olen kirjoittanut Tämä Päivä-blogia vuoden 2011 helmikuusta asti. Ensimmäisessä kirjoituksessa 10. helmikuuta päivittelin ihmisten nostalgiahinkua teknologiaa edeltävään aikaan. Teksti oli lyhyt, kuvaton ja ytimekäs, eikä toistanut jotain mitä olin aiemmin kirjoittanut, eli se oli kaikkea mitä nykytekstini eivät ole. Olen rönsyillyt tästä alun kompaktista ilmiasusta graafisempaan pitkälliseen jaaritteluun vailla punaista lankaa.

Tämä teksti lienee tästä täydellinen esimerkki! Kokonainen kirjoitus jossa vatvon omaa blogiani, voiko olla turhempaa aihetta! Ja verrattuna ensimmäisiin parin kappaleen mittaisiin kiitoskirjoituksiin, tämä on suorastaan valtava.  Niin iso, että lisään tämän rivin perään Lue lisää-välin. Ei kannata jatkaa lukemista, jaarittelen seuraavana blogin historiaa, vellon menneessä ja mielistelen lukijoita.

Halusit lukea enemmän? En voi käsittää miksi. No, jatka sitten, oma mokasi.

Maailma on tietty muuttunut vuodesta 2011. Blogit ovat epäseksikkäitä ja kaikkien pitäisi olla vlogaamassa. Myös suhtautumisemme asioihin on muuttunut, 2011 ei oltu nykyisellä tavalla hyperkeskittyineitä siitä ketä marginaaliryhmää alitajuisesti loukkaan hengittämällä, vaan kulttuurinen moraalisotamme oli muualla. Feminismikään ei ollut Internetissä vielä kirosana.

Alupäässä kirjoitin tekniikkaa ja pohdintaa ja erilaisia ohjeistuksia. Filosofiaakin näkyi mukana ja sivusin uskonnollisia aiheita myös välillä, politiikka oli mukana mutta harvinaisempi aihe. Aivan alussa julkaisin myös päivän taustakuvia. Nykyään kirjoitan edelleen ohjeistuksia ja yleisiä juttuja tekniikasta, tosin olen alkanut kirjoittaa enemmän arviomuotoisia juttuja kun yleisiä pohdintoja. Politiikka on nostanut päätään enemmän ja enemmän, filosofian ja uskonnon aiheet ovat vähentyneet.

Varhaisista artikkeleista eniten lukukertoja tänä päivänä on erilaisilla ohjeilla. Ne eivät keränneet kirjoitushetkellä sen enempää lukuja kun muut kirjoitukseni, mutta Google-haut ovat tuoneet niihin tasaisesti lukijoita. Pohdiskelevammat tekstit saivat lukijoita julkaisun aikaan ja sitten korkeintaan joitainkin. Ohjetekstit ovatkin pitkällä tähtäimellä kestäneet aikaa paremmin, muutamia luetaan yhä nykyäänkin ja olen myös päivittänyt tärkeimpiä nykyaikaan.

Seuraavan viiden vuoden päästä tilanne on taas toinen. Ehkäpä blogi on edelleen pystyssä ja ehkäpä valitan vieläkin samoista aiheista, tai sitten kaikki on taas muuttunut ja tästä on tullut Tibetiläistä korinpudontaa käsittelevä blogi.

Rajapyykkejä on mennyt rikki. 10 000 lukukertaa Tämä Päivä sai rikki 29.11.2011. 100 000 lukukertaa tuli 2. lokakuuta 2012 ja 200 000 nähtiin 16. toukokuuta 2013. Puoli miljoonaa meni rikki 5. kesäkuuta 2015. Ja nyt miljoonan saimme täyteen XX. XX.2017.

Kai tästä kaikesta pitää taas kiittää lukijoita. Aiemmin tein sen kerran vuodessa, sitten 2014 tuli välivuosi kun rajapyykkien välinen matka venähti, 200 000 - puoli miljoonaa kesti pidempään saada kasaan. Nytkin on mennyt kaksi vuotta kun olen viimeksi saanut kiittää lukijoitani. Tahti on kuitenkin nopeutunut ja jos se jatkuu, kahteen miljoonaan päästään toivottavasti parissa-kolmessa vuodessa.

Kiitos kaikille, olen otettu että raapustukseni yhä saavat näinkin paljon lukijoita ja ilahdun edelleen joka kerta kun jokin ohjeeni auttaa jotain teistä. Eläkää kauan ja menestykää. So say we all. May the Yods be silent.

Ja kiitti vielä kerran, lukekaa seuraavana joku kirjoitukseni jossa on pointti.



Kommentit