Testissä Minds.com

Minds.com on jälleen yksi sosiaalisen median palvelu joka yrittää haastaa Twitterin, Facebookin ja muut.
En yleensä vaivaudu arvostelemaan some-sivustoja, mutta tähän tykästyin tarpeeksi että arvostelen. Tänään testissä sosiaalisen median sivusto minds.com, joka pyrkii haastamaan erityisesti Twitterin, tarjoamalla selkeämmän ja mukavamman käyttökokemuksen, ilman Twitterin rajoitteita ja mukana muutama omakin konsti.

Tsekkaa Tämä Päivä-blogi Minds.comissa ja lue arvosteluni tästä sangen mielenkiintoisesta some-alustasta.

Mikä on minds?

Minds on selvästi tehty haastamaan Twitter. Kyseessä on some-palvelu jossa luot julkisen kanavan Twitterin tyyliin, mutta julkaisuissa ei ole Twitterin rajoitteita, esimerkiksi merkkimäärän suhteen. Julkaisuissa voi samaan tapaan käyttää hashtageja ja mainita muita kanavia @nimillä. 

Käyttöliittymä on mukavan ilmava ja selkeä. Se tuo mieleen Facebookin muutamia vuosia sitten, ennen kun Facebookin käyttöliittymä täytettiin turhalla roskalla.
Kuvankaappaus ei tee alustalle oikeutta, yleensä sitä käytettäisiin kuitenkin suuremmassa ikkunassa kun se mistä kaappauksen otin. Käyttöliittymän elementit saavat mukavasti ilmavuutta "oikean" kokoisessa ikkunassa.

Vasemmalta laidalta löytyy navigointi eri toimintoihin, ylhäältä hakukenttä, ilmoitukset ja pisteet sekä kanavan oma painike ja asetukset. Keskellä ruutua on uutissyöte jonka ylälaidasta löydät julkaisun tekemisen. Sivuun tulee oman kanavasi kortti ja komentoja joilla voit hankkia lisää näkyvyyttä pisteitä käyttämällä, rahastaa kanavallasi tai ostaa lisäpisteitä.

Julkaisut ja pisteet

Julkaisut ovat hyvin samanlaisia kun Facebookissa. Julkaisun ylänurkasta näet julkaisun julkisuusasteen, alhaalta voit äänestää artikkelia hyväksi tai huonoksi, kommentoida tai jakaa. Omia artikkeleita voi myös boostata.
Boostaamalla saat lisänäkyvyyttä sisällöllesi. Boostaaminen maksetaan pisteillä, mitä saakin ostaa rahalla, mutta mitä saa myös ilmaiseksi, esimerkiksi yksinkertaisesti käyttämällä Minds.comia. Päivittäisestä kirjautumisesta saa pisteitä, samaten käyttöajasta. Harmittavasti mitään kielisuodatusta julkaisuille ei tällä hetkellä ole, eli suomenkielinen sisältö menee boostaamalla koko maailman ihmeteltäväksi.

Julkaisujen mittaa ei ole rajoitettu Twitterin kaltaisilla merkkirajoilla. Lisäksi perusjulkaisujen lisäksi Mindsin sisälle voi julkaista blogitekstejä, jotka voi sitten jakaa muihin sivustoihin varsin helposti. Minds onkin some-palvelun lisäksi yllättävän mukava bloggausalusta.

Minds on tuntunut alusta asti erittäin responsiiviselta. Käyttöliittymän sivut avautuvat nopeasti ja kaikki on jotenkin ihanan selkeää. 

Kannattaako käyttää

Minds on erittäin mukava alusta teknisesti, mutta sitä vaivaa vain yksi puute: käyttäjät. Suomalaisia ei alustalla kummemmin ole ja muuallakaan maailmassa Minds ei ole käytetyin some-palvelu missään tapauksessa. Palvelusta saa tällä hetkellä eniten irti jos on kiinnostunut englanninkielisestä sisällöstä tai jakaa itse sellaista.

Tekninen käytettävyys on kuitenkin erinomainen ja alustan sitoutuminen sananvapauteen kuulostaa varsin positiiviselta. Otin Mindsin käyttöön itse ja julkaisen jatkossa blogin päivityksiä myös sitä kautta, ainakin toistaiseksi.

Jos haluat olla pioneeri, Mindsin käyttöönotto on hyvä idea. Jos taas haluat odottaa nähdäksesi ottaako palvelu tuulta siipien alle tai et halua käyttää palvelua jossa ei vielä ole kummemmin käyttäjiä, odota vielä hetkinen. 

Tilin tekeminen ei tosin maksa mitään ja on varsin vaivatonta, joten kokeilua voin suositella. Ja jos kokeilet, käy seuraamassa Tämä Päivä-blogia Minds-sivullani

Kommentit