Minkä älypuhelimen ostaisin (kesä 2017)

Markkinoilla on paljon älypuhelimia. Tässä lista niistä mitä pidän itse hankinnan arvoisina tällä hetkellä eli kesäkaudella 2017.

Jaoin laitteet eri kategorioihin koska osalla voi olla hieman erilaiset prioiriteetit laitetta hankittaessa. Alta löydätkin suositukseni halvimmaksi mahdolliseksi, parhaan hintalaatusuhteen, akkukeston, kameran, päivityksien perusteella - sekä ylipäätään parhaan jos hinnalla ei ole väliä.

Laitoin mukaan myös Amazon-linkit niihin tuotteisiin mitä Suomesta et saa. Muista halvimmat löytää helpoiten Hintaoppaasta.

Halvin käyttökelpoinen

Haluat halvimman mahdollisen ja olet valmis tekemään kompromissejä vaikka missä. Et kuitenkaan tahdo käyttökelvotonta laitetta. Tässä oma ehdotukseni halvimmaksi mahdolliseksi. 

Kaksi laitetta on yli muiden: Moto G4 (tai G5) tai Wileyfox Swift 2. Molemmat ovat hyviä laitteita, yllättävänkin hyviä hinnan huomioiden, molemmat kun saa alle parin sadan. Amazonista tilattuna Wileyfoxin saa kuuden punnan toimituskuluilla, ja sen kanssa päivitykset voivat olla turvatumpia kun Moto G-malleissa joissa tuki tuntuu loppuvan liian nopeasti.

Paras hinta-laatusuhde

Hyvää laatua ei saa halvalla, ainakaan jos uutta tahtoo. Valmistajien halpamalleihin en kuitenkaan koske, niistä puuttuu aina jotain oleellista tai jonkin ominaisuuden kanssa on sniiduiltu, joko kamera on huono, tehoa ei ole tarpeeksi tai tallennustila loppuu kesken. Parasta laitetta kohtuulliseen hintaan etsivän ei tarvitse tehdä kompromissejä seuraavien kanssa. 

Paras hinta-laatusuhde ilman kompromisseja ohjaa ostoksesi joko OnePlus 3T:n tai LG G5:n puolelle. Molemmat saat myyjiä vähän penkomalla reiluun neljään sataan ja kummassakaan ei ole merkittäviä kompromissejä. Molemmissa on hyvä rauta, hyvät kamerat ja kokonaisuus hyvin kasassa. LG G5:n laajentavia lisämoduulejakin saa vielä jos välttämättä haluaa. 

OnePlus 3T on kohta korvaantumassa uudella OnePlus 5:llä, joka tosin on hinnaltaan huhuttu olevan kalliimpi. 

Pitkä akkukesto

Pitääkö puhelimen kestää pidempään kun iltapäivään? Kiinasta tulee monia jännittäviä malleja jättiakuilla, mutta en luota näihin erityisemmin ja niiden saatavuus täällä on heikkoa. Luotettavakin vaihtoehto kun löytyy, tosin sekin on jossain määrin kiinalainen. Tai nekin, tässäkin vaihtoehtoja on nimittäin kaksi. 

Ensimmäisenä Moto Z Play, joka sisältää hieman vähemmän tehoa omaavan SOC:n, joka samalla on mukavan virtapihi - yhdistettynä isoon akkuun. Laitteen saa alle neljään sataan. Vielä parempi akkukesto löytyy hankkimalla Lenovo P2, jota tosin Suomesta ei saa kunnolla, mutta esim. Amazonista voi kyllä tilata (valitse toimittajaksi UK Techzone, se toimittaa Suomeen). P2:ta voi pitää tällä hetkellä kirkkaasti parhaan akkukeston omaavana ja se pieksee myös Moto Z Playn tällä rintamalla ja on saanut varsin positiivistä pöhinää muutenkin.

Paras kamera

Uusien kännyköiden kamerat ovat vuosi vuodelta entistä parempia. Parasta hakevilla on kuitenkin selkeät voittajat. Huippua kameraa ei saa halvalla. Hyvän saa, mutta ei huippua. Jos haluat parhaan kameran, markkinoilla on kaksi jotka ovat ylitse muiden.

Nämä huiput ovat HTC U11 ja Google Pixel. Molemmissa on huipputason kamerat ja (erityisesti Googlella) huipputason ohjelmisto joka kuvan siistii. Molemmat ovat myös huippukalliita, liikkuen seitsemän ja yhdeksän sadan hujakoilla. Jos kestät pienen tiputuksen kuvanlaadussa ja tyydyt lähes parhaaseen huippuun, harkitse Samsung Galaxy S7-mallia, tai vielä halvempaa LG G5:sta. Hinta tippuu kolmeen-viiteen sataan.

Parhaat päivitykset

Haluat uusinta uutta ja takuun pitkästä tuesta laitteellesi. Ohjelmistopäivitykset takaavat laitteen toiminnan vielä tulevaisuudessakin ja tietysti tietoturvallisesti. 

Tässä ei ole paljoakaan kilpailua, paras malli päivityksille on Google Pixel. Kiitos Googlen suoran tuen Pixel-mallit (tavallinen tai suurempi XL) saavat pisimmän tuen ja päivityksen muita nopeammin.

Mustana hevosena Nokian uusi tuleminen voi antaa tähän edullisemman vaihtoehdon. HMD:n uudet Nokia-brändin puhelimet ovat keränneet Internet-hypeä lupauksilla pitkästä tuesta. Jos se pitää paikkansa, Nokian Android-uutuudet voivatkin olla edullisempi haastaja tähän kategoriaan. Palaamme niihin kuitenkin jahka tiedämme tämän todeksi, tällä hetkellä ajantasalla olevat päivitykset ovat vasta lupaus.

Paras jos hinnalla ei väliä

Haluatko parhaan puhelimen, vailla kompromisseja missään, hinta ei merkitse? Emme nyt puhu kullalla päälystetyistä pröystäilymalleista, vaan oikeasti ominaisuuksiltaan parhaista malleista. 

Tässä luokassa on kaksi kovaa sanaa: HTC U11 ja Samsung Galaxy S8. Molemmat sisältävät suunnilleen kaiken mahdollisen ja parhaana mahdollisena. Molemmat ovat vedenkestäviä, kamerat ovat huippuluokkaa, SOC on nopein mahdollinen ja laitteen fyysinen rakenne on upean näköinen ja mukava kädessä. Näistä HTC U11 on hieman enemmän suosikkini, koska vierastan Samsungin mukautuksia Androidiin, tosin heidän ekosysteeminsä on muuten paljon elinvoimaisempi.

Muita?

Puuttuiko kategoria josta tahtoisit suosituksen? Missasinko jonkin oleellisen laitteen? Kommentoi alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.