Parhaat älypuhelimet joita et saa Suomesta

Maailmalla on paljon älypuhelimia ja Suomessa niistä saat ostettua vain suurten valmistajien tunnetuimpia malleja. Pinnan alla on kuitenkin muutamia helmiä joita et täältäpäin saa.
Tässä listani mielenkiintoisimmista hankalasti hankittavista älypuhelimista. Tämä ei ole arvostelu, vaan lyhyt esittely vähemmän tunnetuista älylaitteista joita voi harkita kun uutta vempelettä on ostamassa. Listasin myös mistä laitteet saa ja mihin hintaan.

Huomautukset: jotkin mallit listalla tulevat Kiinasta ja niissä ei välttämättä tällöin ole Googlen palveluita (kuten Play-kauppaa) asennettuna. Listan laitteet eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. Osa ostolinkeistä on Amazon Affiliate-linkkejä, saan niistä pennosia (ostohintaasi tämä ei vaikuta). Käytän lähinnä koska haluan tietää kuinka moni laitteita ostaa tätä kautta.

Wileyfox Swift 2

Kenelle: etsit mahdollisimman hyvää mutta ennen kaikkea halpaa puhelinta.
Ensin yksi jonka mainitsin äskettäisessä artikkelissani tämän hetken parhaista älypuhelimista, Wileyfox Swift 2. Tämä brittiläisen yhtiön tuhottoman halpa laite sisältää hintaansa nähden varsin hyvän ominaisuuslistan ja ajan tasalla olevan käyttöjärjestelmän. Swift 2 on 5:n tuuman näytöllä varustettu älypuhelin, jossa on peruskäyttöön riittävästi muistia, hieman pienehkö tallennustila (mutta onneksi muistikorttipaikka), sormenjälkilukija ja ok-tasoinen kamera.

Tämä ei voita perinteisiä huippumalleja, mutta on tällä hetkellä mielenkiintoisin erittäin edulliseen luokkaan menevä laite. Itselleni siitä tekee erityisen kiintoisan sen käyttöjärjestelmä joka on suhteellisen muokkauksista puhdas Android. Aiemmin Wileyfoxin mallit tulivat Cyanogen-käyttöjärjestelmillä varustettuna mutta nyttemmin Wileyfoxin omilla.

Wileyfoxin saa tilattua suomeen Amazonista, toimituskulut näyttäisivät olevan kuutisen puntaa, joten koko leikille tulee hintaa yhteensä 178 € mikä tekee tästä varsin edullisen hankinnan. Jos olet valmis maksamaan hieman enemmän, paremmilla spekseillä varustettu Swift 2X tarjoaa päälle enemmän muistia ja tallennustilaa, paremman kameran, pikalatauksen ja hieman suuremman näytön, toimituskuluineen hintaan 278 €.

Xiaomi Redmi Note 4 (ja kaverit)

Kenelle: haluat hyvällä akkukestolla varustetun edullisen laitteen vailla merkittäviä kompromissejä.
Kuvaaja: portal gda
Xiaomi päätti julkaista läjän Redmi-laitteita. Niistä paras on Redmi Note 4 ja siinäpä monelle varsinainen unelmalaite: edullinen, viiden ja puolen tuuman näytöllä varustettu Android-laite, jossa sisällä suhteellisen tehokas mutta energiapihi suoritin, 3 gigan muisti, 32 gigaa tallennustilaa ja sormenjälkilukija. Akkukin on hulppeat 4100 mAh, joten keston pitäisi olla keskimääräistä mukavampi.

Suomesta tätä on hankala saada. Note 4 on saatavilla E-Villestä hintaan 219 € tai Verkkokauppa.comista 249 €. Samasta kaupasta löytyy myös Redmi 4X:n hintaan 231, joka on muuten samanlainen kun Note 4X mutta pienemmällä näytöllä ja muistilla ja sen sisuskalut ovat tehottomammat. Jos jollain on ideaa mistä Redmi Note 4X:n saa tilattua, saa vinkata ja lisään linkin artikkeliin.

Lenovo Zuk Z2

Kenelle: haluat tehokkaan laitteen, mutta et tahdo maksaa siitä suurta hintaa.
Tässä yksi ehdottomia suosikkejani! Zuk Z2 on huippuluokan ominaisuudet halvassa paketissa. Zuk Z2:ssa on Full HD-näyttö ja hyvä sellainen, sen piirisarjana on markkinoiden toisiksi tehokkain Snapdragon 820, muistia on 4 gigatavua ja tallennustilaa mukavat 64. Laite on myös päivitettävissä Android Nougat-käyttöjärjestelmään.

Zuk Z2 on lähes vailla kompromisseja ja siitä huolimatta suhteellisen huokea. Laite on itseasiassa hyvin samanlainen kun varsinainen suosikkini OnePlus 3, mutta ohjelmistotuki on hieman heikompi, samaten kamera. Hinta on kuitenkin pahuksen huokea, joten puutteet antaa anteeksi.

Zuk Z2 on tilattavissa Amazonista, mutta kaikki siellä eivät toimita Suomeen. Valitsekin toimittajaksi esim. UK-teczone ja saat tilattua Z2:n toimituskuluineen 288 €.

Fairphone 2

Kenelle: haluat eettisesti tuotetun laitteen, joka on helposti korjattavissa.
Haluatko laitteen jota eivät kasaa orpolapset vanhempiensa silvotuista ruumiinosista? Hitto, hankalampi juttu. Markkinoilla on oikeastaan vain yksi tarjoaja joka tekee todella eettisiä laitteita: Fairphone. Heidän puhelimensa ovat korjattavia, kestävillä periaatteilla rakennettuja ja muutenkin eettisiä.

Spesifikaatiot ovat kelvolliset, mutta eivät erityisen hehkutettavat. Muistia on 2 gigatavua, tallennustilaa 32 Gt. Järjestelmän sydän on jo ikääntynyt Snadragon 801, mikä tosin tuomitsee laitteen jäämään vaille uusimpia Android-versiopäivityksiä. Varoitus tästä.

Fairphone 2 on ennakkotilattavissa ja saatavilla syksyllä. Hinta on reilu: 529 €.

Lenovo P2

Kenelle: haluat mahdollisimman hyvän akkukeston ja muutenkin hyvän laitteen ja olet valmis maksamaan siitä hieman, muttet lippulaivan verran.
Tässä puhelimessa mahtavaa on sen akkukesto. Muut spesifikaatiot ovat kelvolliset, mutta P2 ostetaan akkukeston takia ja muuta laitteesta ei tarvitsisikaan kertoa. Kerrotaan kuitenkin, P2:ssa on 3-4 gigatavua muistia ja tallennustilaa on 32-64 gigatavua, tätä voi vielä laajentaa muistikortilla.

Lenovo P2, jota tosin Suomesta ei saa kunnolla, mutta esim. Amazonista voi kyllä tilata, kunhan valitset toimittajaksi UK-teczone, se toimittaa Suomeen. Hintaa toimituskuluineen jää nelisen sataa euroa. Hieman halvemmalla P2 näyttäisi tällä hetkellä löytyvän myös Boltboxin verkkokaupasta (jota en tarkemmin tunne) josta se irtoaa 345 €.

Xiaomi Mi Max (2)

Kenelle: haluat laitteen jossa on tuhottoman suuri näyttö ja haluat päästä suhteellisen halvalla, etkä välitä hieman halvasta tuntumasta.
Kuvaaja: portal gda.
Mi Max on suuri näyttöinen ja suuri muutenkin, sillä laitteessa on 6,44" Full HD-näyttö. Muu spesifikaatiot ovat kohdallaan myös: muistia on 3 Gt, tallennustilaakin 32-64 Gt, akkua 4850 mAh ja kamerakin on hintaluokassaan yllättävän hyvä. Järjestelmä ei ole se nopein mahdollinen, mutta pääasiallisesti tehoa riittää. Lisäksi Mi Maxin tuntuma on tosin halvanoloinen, mutta jos se ei häiritse, tässä on laite josta ei ainakaan tarvitse siristellä mitä näytöllä lukee. 

Jos hintaa kestää hieman nostaa, kannattaa ottaa kakkonen, Mi Max 2. Tässä muistin määrä nousee 4 Gt-luokkaan, kameran pitäisi olla parempi, akku on hieman suurempi ja sen metallisen rungon pitäisi olla mukavampi. Lisäksi laitteessa on Android Nougat-versio aiemman sijaan.

Mi Maxin saa helpoten e-villestä, jossa se on mallista riippuen 229 - 269 € - johon tosin pitää vielä lisätä ALV kun puhelin lähetetään Kiinasta. Mi Max 2-malli on tarjolla samasta kaupasta myös, hintaan 299 € + alv.

LeEco Le Max 2

Kenelle: haluat suuren ja tehokkaan laitteen, ja perinteisen audioliitännän puute ei häiritse sinua.
Jos lueskelit Mi Maxin kuvausta, mutta toivoit huippuluokan tehoa, LeEcon 5,7" tuumaisella QHD-näytöllä varustettu Le Max voi olla juuri mitä haet. Sisällä sykkii tehokas Snapdragon 820, muistia on mallista riippuen 4-6 Gt, tallennustilaa 32-64 Gt, hyvä kamera ja muutenkin kaikki ominaisuudet paikallaan. Paitsi perinteinen 3,5mm audioliitäntä, jonka poistamiseen LeEcolla riitti juuri ja juuri rohkeutta.

Le Maxin saa tilattua Suomeen helpoiten e-villestä, josta laitteen saa irrotettua hintaan 369 €.

Alcatel Onetouch Go Play

Kenelle: vettä ja pölyä kestävää pientä laitetta haluavalle, esimerkiksi lapselle.
Tarvitseko pienen laitteen jonka pitäisi vähän kestää kolhujakin? Tässä vettäkestävä malli joka on edullinen, mutta ei spekseillä juhli. Muistia on gigan verran, tallennustilaa 8 Gt, tosin muistikortti löytyy. Nopeutta on riittävästi, muttei hurjasti kiitos Snapdragon 430:n.

Proshop tarjoaa sitä toimituksen kanssa hintaan 148 €.

Löytyikö jännittäviä?

Maailmalta löytyy toki muitakin jännittäviä puhelimia kuten Vivo Xplay 5 Elite tai Ulefone Gemini Pro, mutta tälle listalle yritin valita sellaisia jotka täyttävät jonkin tarpeen tai halun. Jos löysit listalta jotain jännittävää, jaa se kommenteissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.