10 faktaa joita et halua tietää

Tieto lisää tuskaa, ainakin näiden tietojen tapauksessa. Tässä kymmenen faktaa joiden tietäminen ei paranna elämääsi, vaan pahentaa sitä. Tämän tekstin lukeminen loppuun asti tulee kaduttamaan.



1. Mustekalan siemenneste porautuu ihon läpi

On syitä miksi kalamari-ateriaan ei kuulu sisäelimiä, erityisesti sukuelimiä. Jos satut nappaamaan suuhusi sopivan osan mustekalaa ja puraisemaan, suussasi alkaa tapahtua - ja tapauksia on jossa ihmisen suu on tullut "raskaaksi" mustekalan jälkeläisille puraistuaan kalamarikassia. Kannattaa siis syödä vain hyvin valmistettua lonkerokaveria, tai suustasi joudutaan kirurgisesti poistamaan lonkeromähmää.

2. Torakka-allergia estää kahvin juomisen

Pitkäaikainen altistuminen torakoille voi aikaansaada allergian näitä luonnon omia ydinsodan selviytyjiä kohtaan. Torakka-allergiassa on mielenkiintoinen sivuvaikutus: allergiaoireita saa myös jauhettua kahvia juodessaan. Ei siksi että torakka-allergia tekisi allergiseksi jauhetulle kahville, vaan koska jauhettu kahvi sisältää ... no, arvaatte mitä.

Mieti tätä seuraavan kerran kun nautit kupin mokkaa, nautit juuri kuumaa torakkapirtelöä.

3. Hylkeet ja raiskauksen kehä

Saukot tapaavat raiskata ja tappaa hylkeitä. Hylkeet mitä ilmeisimmin traumatisoituvat tästä ja palauttavat palveluksen tappamalla ja raiskaamalla pingviinejä. Harmittavasti pingviinit eivät tapa ja raiskaa saukkoja, koska muuten meillä olisi "mainio" uusi versio kivi-paperi-sakset-pelistä.

Jotta tämä kohta olisi vielä häiritsevämpi, lisätkäämme vielä bonusfakta: saukot eivät varsinaisesti tapa hylkeitä raiskauksen jälkeen, saukot raiskaavat hylkeen kuoliaaksi asti. Ne eivät kuitenkaan lopeta siihen vaan saattavat jatkaa hommailua kuolleen partnerinsa kanssa vielä hyvän aikaa.

4. Tippuri ja Supertippuri

Antibioottien teho on laskemassa ja bakteerit ovat kovaa vauhtia muuttumassa immuuneiksi kaikille tuntemillemme antibiooteille. Yksi tällainen on tippuri, jonka supertippuriksi kutsuttu variaatio ei kaadu parilla pillerillä.  Tapauksia on jo melkoinen määrä, joten riski sairastua on kaukana teoreettisestä. Jos et meinaa hankkia sukupuolitauteja, muista ettei supertippuri ole ainoa vastustuskykyinen bakteeri. Olemme lähestymässä aikaa kun poskiontelontulehdus voi olla kuolettava.

5. Kosmonauttikoira Laikan viimeiset hetket

Laika-koira sai kunnian olla ensimmäinen koira avaruudessa. Tästä se maksoi hitaalla ja tuskallisella kuolemalla. Itse matka oli koiralle pelottava kokemus ja kiihdytyksen aikana tämän syke nousikin yli kahteensataan iskuun minuutissa. Sitten tekniikka petti ja Laikan moduulin lämpötila nousi yli 40 celsius-asteen. Laika paistui mitä ilmeisimmin hengiltä kun lämpötilaa kontrolloivat järjestelmät pettivät viidestä seitsemään tuntia myöhemmin.

6. Kaikki Koaloihin liittyvä

Koalat eivät ensisilmäykseltä vaikuta kovin häiritseviltä otuksilta, mutta niihin liittyyy vaikka mitä hämärää. Niiden biologia on armoton: ne syövät pääasiallisena ruoakanaan eukalyptusta, joka sopii niille huonosti. Se on hankalaa sulatettavaa ja tuhoaa koalan hampaat. Kun hampaat ovat kuluneet, koala nääntyy hengiltä, koska uusia ei niille kasva.

Lisähupina noin puolet Australian koaloista kantavat klamydiaa. Tämä tauti ei ole mikään pikkujuttu, vaan uhkaa koko lajia. Klamydian seurauksena koala sokeutuu, muuttuu hedelmättömäksi tai/ja kuolee pahaan ja äärimmäisen tuskalliseen virtatietulehdukseen. Antibiootit eivät auta, koska ne tekevät koalalle mahdottomaksi sulattaa eukalyptusta.

Jos ei vielä häirinnyt, tämä klamydia voi tarttua ihmisiin. 

7. Etusormen ja peukalon voima riittää murskaamaan kiveksen

Kuvittele kives (omasi mielellään) etusormen ja peukalon väliin. Jos nuo sormet painaa täydellä voimalla nipistysotteeseen, voi kives puhjeta. Auts.

8. Huono äiti ja hamsterit

Jos eläinkaupassa hamsterin mainitaan olevan huono äiti tai pesueen hankintaan kelvoton, on se hyvä ottaa vakavasti. Hamsterimammat nimittäin syövät omat poikasensa. Eikä nyt puhuta kissojen "syödään kuolleet poikaset"-jutusta, hamsteri voi syödä terveen pesueen. Lisäksi hamsterimamma ei välttämättä tapa poikasta ensin, vaan mutustelee sen elävänä.

Jotkut hamsterit safkaavat kaikki poikasensa, tosin mikä tahansa hamsteri saattaa tähän äityä jos sitä häiritään synnytyksen jälkeen tai aikana tai jos hamsterin poikaseen koskee. 

9. Lutikoita voi saada vaikka mistä

Seuraava fakta pilaa elokuvissa käynnin. Elokuvateatterien tuolit ovat nimittäin yksi pelottavan yleinen paikka hankkia itselleen lutikkapesue. Mikä tahansa sopiva julkinen paikka käy tämän lisäksi, kuten juna, lentokone tai kirjasto. Istuimet voi onneksi helposti tarkistaa, mutta varmuutta ei siitä saa. Funtsi tätä ensi kerran kun olet elokuvissa.

10. Kutittaako pyllyä?

Jos takamustasi kutittaa, aiheuttaja saattaa olla kihomato. Merkittävä osa lapsista kärsii siitä joskus ja aikuisetkin välillä. Madot ovat aktiivisimmillaan erityisesti öisin, joten ensi kerran kun nukkumaan mentäessä peräpäätä kutittaa, saatat olla parasiitin kantaja. Ajatteleppa tätä kun makaat sängyssä.

Ei oppi ojaan kaada, mutta kipeää se voi tehdä. Jos nämä kymmenen kamaluutta eivät riitä, lisää löytyy Redditin historian yhdestä vastenmielisimmästä keskustelusta.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kuuluisuudella on hintansa. Laika tuskin olisi vapaaehtoisesti sitä maksanut.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.