Ohiossa aiotaan kieltää kehitysvammaisten sikiöiden keskeyttäminen

Yhdysvalloissa on meneillään jotain mitä voi olla vaikea uskoa: Ohiossa halutaan kieltää Down-syndroomaa sairastavan sikiön abortointi. Perustelut ovat sitä samaa tuttua, mutta tällä kertaa mennään kyllä altaan syvässä päässä.

Raskauden keskeyttämisen rajoittaminen on yksi monien jenkki-konservatiivien ykköshankkeita. Raamattuvyöhykkeellä aborttiklinikat ovat harvassa kiitos vuosikausia jatkuneen kampanjoinnin ja abortteja tekevien lääkärien ahdistelun ansiosta.

Tässä vanhassa abortin pahuutta huutavassa linjassa on kuitenkin luonnollinen kyllästymispiste. Argumentit on jo kuultu ja oikeudessa kokeiltu, aborttia ei saada kiellettyä lailla vaikka kuinka yritetään.

Joten uusi tulokulma tarvitaan. Nyt oikeutta raskaudenkeskeytykseen halutaan rajoittaa sikiön terveyden perusteella. Tarkkaanottaen geneettisen terveyden, Ohiossa nimittäin halutaan nimenomaisesti kieltää raskaudenkeskeytys jos sikiön todetaan olevan Downin syndrooma. Vastaavia lakeja on "menestyksekkäästi" implementoitu Indianassa ja Pohjois-Dakotassa. Niiden tapaisesti, Ohion laki näyttäisi olevan suunnattu erityisesti lääkäreitä vastaan, sillä se tuomitsee nimenomaan abortin suorittamisen (tai vain sen yrittämisen) naiselle, jonka sisällä kehittyvällä lapsella on tai saattaa olla Downin syndrooma. Muissa osavaltioissa on myös kielletty sikiön keskeyttäminen myös mm. sikiön rodun tai sukupuolen perusteella.

Vihaan sitä kun ihmiset lukevat ajatuksia miettiessään mikä kutakin motivoi, mutta tässä on hankala olla spekuloimatta. En nimittäin usko tällä olevan mitään tekemistä Down-lasten suojelussa tai suvaitsemisessa, sillä osavaltiossa ei olla aikeissa tehdä mitään auttaakseen vanhempia joilla on näitä erityistarpeita omaavia lapsia. Vain kieltää Down-lapsen keskeyttäminen.

Laki ei mitenkään myös huomioi sitä mikäli joku muista syistä tahtoisi keskeyttää raskauden. Jos lapsella todetaan Downin syndrooma, raskauden keskeyttämisestä tulisi lain alla rikos. Jos aiot keskeyttää raskautesi, pidä huoli ettei lastasi tarkisteta millään tavalla, sillä pelkkä epäilys Downin syndroomasta riittää tekemään keskeytyksestä laittoman.

Nämä epämääräisyydet tai tämän seurauksena rikkoutuvat perheet eivät ole kuitenkaan lainsäätäjien ongelma. He haluavat rajoittaa aborttioikeutta ja ovat viimein keksineet väylän jolla se voidaan tehdä ihmisoikeuksiin vedoten. Ovelaa ja sairasta.

Toki Downin syndroomaa sairastavilla on oikeus elää, vakavasti vammautunut lapsi on helposti kuoleman suudelma vanhempiensa parisuhteelle ja heidän muiden lastensa mahdollisuuksille saada minkäänlaista lapsuutta. Se ei ole jotain mihin ihmisiä pitäisi pystyä pakottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.