Viimeinen tilaisuus päivittää ilmaiseksi Windows 10

Onko tietokoneellasi yhä Windows 7 tai 8? Windows 10:n saa päivitettyä tietokoneelleen ilmaiseksi vielä hetken. Jos aiot toimia, kannattaa toimia nyt:

Windows 10 oli tarjolla ilmaisena päivityksenä heinäkuuhun 2016 asti. Sen jälkeen ilmainen päivitys on ollut yhä mahdollista muutamankin porsaanreiän kautta. Windows 7/8 lisenssiavaimet aktivoivat Windows 10:n pitkään tai käyttäjät pystyivät päivittämään ilmaiseksi väittämällä olevansa erityisavusteita tarvitseva käyttäjä.

Nyt se ilmainen hupi on kuitenkin tulossa päätökseen. Microsoft on ilmoittanut sulkevansa ilmaisen päivityksen mahdollisuuden joulukuussa 2017. Jos haluatkin päivittää Windows 10:n ilmaiseksi, se kannattaa tehdä nyt.

Päivitys melkein kannattaa vaikket vielä haluaisikaan luopua aiemmasta käyttöjärjestelmästä: kun sen tekee nyt, tietokoneesi nimittäin saa käyttöoikeuden Windows 10:n ja voit asentaa sen tietokoneellesi myöhemminkin. Kun Windows 10 on kerran asennettu (ja aktivoitu), voit myöhemmin asentaa sen uudelleen, myös joulukuun jälkeen, ja Windows 10 havaitsee tietokoneesi olevan päivitykseen oikeutettu.

Voit siis asentaa Windows 10:n nyt, aktivoida sen, poistaa Windows 10:n ja palata aiempaan Windows-versioosi. Jos kuitenkin myöhemmin muutat mielesi, olet nyt oikeutettu päivittämään tietokoneesi Windows 10:n myöhemminkin. Tietoturvapäivitykset tulevat loppumaan Windowsin aiemmista versioista lopulta, joten tämä on vain järkevää.

Ohjeet päivityksen tekemiseen löydät seuraavista artikkeleista:
Tarkka ohjeistus Windows 10:n päivittämiseen
Windows 10:n päivitys ilmaiseksi (ainakin joulukuuhun asti)


Kommentit