Ratkaisu: Bluetooth-laiteparin muodostaminen epäonnistuu

Bluetooth-laitteiden parittaminen on joskus hankalaa. Yksi yleinen ongelma on ettei tietty bluetooth-laite halua suostua laitepariin toisen laitteen kanssa. Itselläni kävi näin langattoman näppäimistön kanssa: se muodosti laiteparin mainiosti kaikkien laitteiden kanssa - paitsi sen yhden puhelimen jonka kanssa sen nimenomaan piti pariutua.

Eli Bluetooth-laite löytyy, mutta kun laiteparia yrität muodostaa, aikansa mietittyään puhelin toteaa ettei laiteparia voida muodostaa. Mikä eteen?
Löysin kuitenkin ratkaisun joka toimi hyvin. Näin korjaat Android-laitteen ja Bluetooth-laitteen pariutumisen ongelmat.
Ensimmäisenä muutama itsestäänselvää juttua jotka kannattaa kokeilla ensin:
 1. Varmista että Bluetooth on päällä.
 2. Varmista että Bluetooth on parituksen ajan löydettävissä.
 3. Uudelleenkäynnistä Bluetooth-laite
 4. Uudelleenkäynnistä älypuhelin.
Jos nämä eivät toimineet, on aika nollata puhelimen verkkoasetukset. Tämä nollaa niin Bluetooth-paritukset, kun langattomat wlan-verkotkin.

Tyypillisessä Android-laitteessa avaa ensin Asetukset (Settings). Etsi sieltä laitteen palautus tehdasasetuksille, yleensä Varmuuskopioi ja palauta (Backup & Reset). Tämä asetus on joissain laitteissa piilotettu Tietoja puhelimesta (About phone) alle. Valitse täältä Palauta verkkoasetukset (Network settings reset).

Kun tämä on tehty, kokeile Bluetooth-laitteen paritusta uudelleen. Jos ei toimi, radikaalimpana ratkaisuna voi kokeilla myös seuraavia:
 1. Palauta Bluetooth-laite tehdasasetuksille. Joissain BT-laitteissa on oma nollaustoimintonsa, selvitä miten se tehdään ja tee se.
 2. Palauta koko puhelin tehdasasetuksille. Pahasti solmussa oleva puhelin ei välttämättä pariudu minkään kanssa. Jos puhelimesi muutenkin oikuttelee, tätä kannattaa kokeilla.
Toivottavasti näillä onnistuu.

4 kommenttia:

 1. Minulla ei toimi ja yrityksen jälkeen tilttaa koko puhelin.Herää kyllä henkiin uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse puhelimessa voi olla vikaa tai sitten Bluetooth-laite voi olla viallinen. Jos koko puhelimen tehdasasetuksille palautus ei auta, joko puhelimesi ei vaan kertakaikkiaan toimi kyseisen BT-laitteen kanssa tai sitten jotain on rikki.

   Poista
 2. Kuulokkeet yhdistyy tietokoneesee ja puhelimeen, muuta ei halua yhdistyä tabletin kanssa. Tabletti kyllä yhdistyy kaiuttimeen. Kuulokkeet ja tabletti kyllä oli laitepari mutta se on jostain syystä poistunut.

  VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.