Hallitus on vastuussa Timo Soinin abortinvastustamisesta

Tämä viikko on taas jännitetty kaatuuko hallitus. Tämänkertainen syy oli Timo Soinin luottamus tai sen puute. Lopulta Timo Soini sai kuitenkin luottamuksen vastenmielisestä mielipiteestään huolimatta.

Lopulta kuitenkin Soinia ei voi tässä asiassa haukkua. Aborttiasiassa Soini on ollut rehellinen mielipiteistään, eikä ole piilotellut kantaansa aborttiin missään vaiheessa. Jos joku pitää tässä tuomita on se taho Soinin hallituskumppanit, jotka osoittavat tässä miten selkärangattomia ovatkaan.


Soini valittiin tehtäväänsä kansanäänestyksessä ja Soini ei piilotellut mielipidetään aborttiin missään vaiheessa. Siitä huolimatta hänet valittiin kantamaan suhteellisen raskasta salkkua Suomen ulkoministerinä. Tässä ulkoministerin positiossa Soinilla on luonnollisesti vastuu edustaa Suomea ja tuoda esille Suomen arvoja.

Mutta...

Kun ulkoministeriksi valitaan henkilöä, valitaan myös kuka edustaa Suomea maailmalla ja tämän edustajan mielipiteet tulevat mukaan hänen toimintaansa. Soinin valinta oli toki poliittinen lehmänkauppa, jossa Soini "osti" pestinsä lupaamalla jotain muuta vastalahjana, kuten hyväksyi hallitusohjelman ja niin edespäin. Soinin valinta oli kuitenkin myös valinta hallituksen arvoista.

Nyt hallituskumppaneista on kuulunut tuomitsevaa lausetta ja kaikki puolustus on sanan- tai uskonnonvapauden takaa esitettyä. Kukaan hallituskumppaneista ei halua huomioida sitä kenen takia ulkoministeriksi valittiin aborttia vastustava fundamentalisti.

Tässä keskiössä on tämä: Soini valittiin ulkoministeriksi huolimatta siitä, että hän avoimesti vastustaa oikeutta raskauden keskeyttämiseen. Hänen hallituskumppaninsa hyväksyivät Soinin ja sen mukana hänen mielipiteensä sopiviksi hallitukseensa. 

Soinin tuomitseminen tästä tavallaan jälkikäteen olisi käsittämättömän tekopyhää. Hän oli ennen vaaleja ollut täysin avoin siitä mitä on mieltä abortista. Jos tämä on ongelma, Soinia ei missään vaiheessa olisi pitänyt kelpuuttaa ulkoministeriksi. Virheen tekivät hänen hallituskumppaninsa, jotka menivät sänkyyn Soinin kanssa. Nyt he kovasti yrittävät jeesustella miten eivät ole samaa mieltä ja vastustavat moisia kantoja, mutta samalla he kuitenkin muodostivat hallituksen Soinin kanssa.

Jos valitset abortinvastustajan ulkoministeriksi, valitset ulkoministeriksi henkilön joka tulee vastustamaan aborttia. Se on niin hiton yksinkertaista. Vähän kun ulkoministeriksi tunnetun pedofiilin ja sitten jeesustelisin miten väärin pedofilia on. Tai valitset ulkoministeriksi natsin ja sitten kohuamme kun natsiministerimme kertoo avoimesti juutalaisten kaasuttamisen eduista maailmalla. Se pedofiilinatsi ei ryhtynyt ulkoministeriksi kuitenkaan ihan ominpäin, joku neuvotteli hänen kanssaan ja päätti ryhtyä hallitukseen hänen kanssaan.

Soini sai pestinsä vaikka hänen kantansa tiedettiin. Soinin aborttivastaisuus on jotain minkä Kokoomus ja Keskusta hyväksyivät ja tästä ei ole mitään kiemurtelemista. Soini on piru jonka kanssa he kiipesivät petiin ja nyt yrittävät kovasti teeskennellä ettei tässä mitään ole.

Olen aivan varma ettei Sipilälle tai Orpolle ollut mitään epäselvää siinä mitä mieltä Soini on aborttiasiasta. Olen myös täysin varma ettei Soinin kanssa käyty minkäänlaista keskustelua ettei hän saisi mielipidetään asiassa ilmaista. Soini sai pestinsä vaikka hänen kantansa tiedettiin, eikä sen katsottu olevan ongelma. Hänen aborttikantansa hyväksyttiin, eikä sitä haudattu, vaan hänestä tehtiin ulkoministeri, eli kanta tuotiin julkisuuteen oikein kaksin käsin.

Soini on mielestäni väärässä aborttikeskustelussa ja pidän hänen ajatusmaailmaansa tässä asiassa vaarallisena. Hänellä on kuitenkin täysi oikeus mielipiteeseensä ja uskontoonsa. Hänen ministerin salkkunsa ei riisu häneltä kansalaisen perusoikeuksia.

Summataan asia vielä selkeästi: jos Soinin mielipiteissä on jotain mikä ei ole ulkoministerille sopivaa, sitten Soinia ei voi valita ulkoministeriksi.

Kommentit

  1. Sipilä on varmaan moneen kertaan katunut sitä, ettei perussuomalaisten hajotessa heittänyt koko porukkaa ulos, vaan lähti tekemään kauppaa Soinin ja hänen käskytettäviensä kanssa. KD ja RKP olisivat varmaankin mielellään nousseet tilalle hallitukseen, ja Sipilä olisi näin säästynyt monelta kohulta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.