Pitäisikö Antti Rinteen erota?

Oletteko huomanneet miten eri tyylillä demareita käsitellään kun porvarihallitustamme? Siellä valehdeltiin suoraan, ennen vaaleja ja jälkeen. Nyt Rinteen pitäisi kuulema myös erota, mutta onko tässä vaatimuksessa järkeä?

Ehkä on ja ehkä ei. Mutta jostain syystä edellistä pääministeriämme ei vaadittu pölkylle, vaikka hänen syntilistansa oli paljon mustempi.


Rinteen eroa on nyt vaadittu Postin omistajaohjausjupakan seurauksena. Mutta samalla on hyvä muistaa edellisen pääministerimme Sipilän syntilistaa:
Nyt esimerkiksi Halla-Ahon mielestä Rinteen pitäisi erota Postin sotkujen takia, mutta Sipilästä olit Jussi aika hiton hiljaa. Ja mediassa sama juttu. Sipilän toilailuja käsiteltiin hyvin miedosti, nyt tässäkin uutisoinnissa heti otsikossa eroaminen nostetaan esiin.

En sano etteikö Postin kanssa olisi hyvinkin voinut tapahtua jotain kyseenalaista, sitä en vielä tiedä. Tietoa asiasta ei ole vielä tarpeeksi. Mutta vaikka olisikin, ero asioiden käsittelyssä on ollut melkoinen. Rinteen hallituksen tuomiota on selvästi yritetty kovasti ja jopa mediassamme on hyvin selvä halu heikentää tämän hallituksen suosiota ja toimintakykyä.

4 kommenttia:

 1. Jussi oli Sipilästä hiljaa todennäköisesti siksi että olivat samassa hallituksessa. Koska eihän hallituskumppania sovi arvostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halla-aho ei vaatinut Sipilän eroa myöskään sen jälkeen kun persut heitettiin hallituksesta. Ei tässä ole muusta kyse kun siitä miten persut yrittävät maalata itsestään jonkinlaista työväenpuoluetta ja jostain syystä moni uskoo siihen tuubaan.

   Poista
 2. Onkohan niin kuin mitään asiaa mistä PS:a ei keksittäisi moittia.. käytännössä kautta linjan on moitittu yhteistyökyvyttömiksi, ja sitä tuskin olisi parantanut jos oltaisiin alettu hallituskumppanin eroa.

  Väittäisin myös että Sipilän eroakin vaadittiin melkoisen usein myös mediassa, ainakin ensimmäisten listasi töppäysten jälkeen. Sitten kun hän ei vaatimuksista huolimatta eronnut, niin mediakin väsyi.. ja hallituskauden puolivälissä hänestä tuli osaltaan sankari, kun torjui ovelasti ja uhrautuvasti pahuuden pääsemisen hallitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipilän eroa vaadittiin blogosfäärissä ja näistä vaatimuksista ei juuri kirjoiteltu vakavina pidettävissä lehdissä.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.