Sipilä on kansallinen häpeä

Pääministerimme pitäisi ymmärtää erota. Hänen uskottavuutensa on mennyttä ja hän tekee samalla selvää myös kansainvälisestä maineestamme. Suomi tunnetaan maailmalla korruptoitumattomana maana jossa on loistava lehdistönvapaus.

Sitten on Sipilä joka on suorastaan keulakuva päinvastaiselle.


Pääministerimme Juha Sipilä on ryvettynyt oikein kunnolla. Hänen omistuksensa salaaminen oli jo epäilyttävää, mutta ilmi tulleet sukulaisten yritysten puffaaminen pääministerin ja valtion ajalla (ja rahalla) ei näytä rajoittuvan yksittäiseen tapaukseen. Chempolis-tapaus on ollut mediassa niin näkyvästi että sitä tuskin tarvitsee kerrata. Jälleen kerran pääministerimme on jäänyt kiinni rahojen junailusta sukunsa pusseihin. Selonteko tapahtumista löytyy vaikkapa täältä.

Kaiken kukkuraksi Sipilä esittää koko ajan tietämätöntä. Hän ei mukamas ymmärrä mitä jääviys tarkoittaa tai missä tilanteessa jäävi pitäisi olla. Sitten lisäksi hän vielä "toimii niin oikein kun osaan", kun Jätteenmäkikin aikanaan puhui niin totta kun osasi - ennen kun joutui eroamaan häpeästä. Sipilän lause on kielivä, hän toimii niin oikein kun osaa ja (Sipilää suoraan lainatakseni) "sillä tavalla omatunto on näiden osalta puhdas " Tämä on hyvin tarkasti valittu lause. Hän ei itseasiassa sano omatuntonsa olevan puhdas, vaan jotain sinne päin. Hän välttää valehtelun käyttämällä tätä kapulakieltä.

Tämä ei myöskään ole mikään Suomen sisäinen asia enää. Maailmalla on noteerattu Sipilän touhu. Esimerkiksi Reuters on kirjoittanut aiheesta, samaten monet, monetmonet, monet, monet julkaisut. Jotkut ovat jopa kyselleet onko Suomi enää vapaan journalismin mallimaa.

Kansallismaineellemme puhtaus on oleellista. Luontomme on puhdas ja omatuntomme samoin. Meillä ei vehkeillä eikä lahjota. Tämä kuva on nopeasti menossa, ensin Talvivaara ja Terrafame veivät luontomme puhtauden maineen, nyt moraalinen puhtaus menee samojen pesuvesien kanssa.

Sipilän pitäisi erota. Hän ei ole vain häpeäksi puolueelleen, hallituskumppaneilleen, vaan myös meille kaikille. Jos hän ei eroa, voimme todennäköisesti hyvästellä maineemme korruptiovapaana maana jossa journalistit saavat toimia vapaasti. Kerran Sipilä sanoo toimivansa niin oikein kun osaa, pitäisi hänen ymmärtää tämä ja erota.

Se olisi oikein toimittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.