Lailla päähän

Todellisuuden kieltämisen uusi maaimanennätys on syntynyt: Pohjois-Carolinassa on suunnitteilla laki joka kieltää merenpintojen noususta puhumisen faktana. Lisäksi laki kieltää uusien mittauksien tekemisen tai 1900-luvun alkua uudempien mittausten käytön merenpinnan tulevaa tasoa ennakoitaessa.

Maailmassa on monia pöhköjä lakeja. Osa on jäämistöä menneiltä vuosisadoilta (kuten Britannian laki joka kieltää ministereitä pukeutumaan haarniskaan parlamentissa) ja osa on vain outoja (kuten kielto pukeutua kotikissaksi autoa ajaessaan). Tämä Pohjois-Carolinan laki ei ole kumpaakaan näitä, sillä se on hyvin tarkoitushakuinen ja erittäin vaarallinen.

Yhdysvalloissa ollaan kovasti ajamassa lakiin monia mielenkiintoisia asioita. Uskonnollisia, tiedevastaisia, yritysystävällisiä ja ihmisoikeuksia polkevia lakeja laaditaan suoraan tai kiertotietä. Yhdysvaltojen perustuslaki sallii osavaltioilleen paljon itsemääräysoikeutta ja tätä käytetään tällä hetkellä tavoilla jotka monet menevät jopa Yhdysvaltojen perustuslakia vastaan.

Merenpinnanmittan mittaamista vastustava laki ei siis todellakaan ole yksin kerhossa jota uskonnolliskonservatiivinen yritysmaailman rahoittama blokki ajaa tällä hetkellä. Muutamia esimerkkejä:

  • Useissa osavaltioissa on säädetty lakeja joissa avioliitto on tiukasti määrätty miehen ja naisen väliseksi ja jopa säädetty lakeja joiden mukaan kyseinen osavaltio ei tunnista muualla tehtyä avioliittoa. Näiden lakien tarkoitus on estää se, että jos samaa sukupuolta oleva pari avioituu jossain missä se on luvallista, ei kyseinen avioliitto ole punaniskaosavaltiossa validi.
  • Usea osavaltio on säätänyt (tai yrittänyt säätää) erilaisia TRAP-lakeja. TRAP-lakien tarkoitus on tehdä raskauden keskeyttämisestä mahdotonta estämällä abortteja tekevien klinikoiden toiminta mahdottomilla vaatimuksilla - tai rajoittaa aborttioikeutta esimerkiksi epätieteellisillä aikavaatimuksilla tai vaatimuksella ennen aborttia saada konsultointia aborttioikeutta vastustavilta järjestöiltä.
  • Tiedeopetukseen pusketaan aukkoja ja mahdollistetaan uskonnon opettaminen tieteenä. Tämä näkyy voimakkaimmin älykkään suunnittelun nimellä tarjotun luomisopin opettamisena julkisissa kouluissa.
Sokerina pohjalla, Kiina on julkistanut jälleen vuosittaisen raporttinsa Yhdysvaltojen ihmisoikeusrikkomuksista. Kiina tykkää tehtailla omia rikkomuksiaan molemmin käsin toki, mutta se ei valitettavasti muuta sitä tosiseikkaa, että Kiinan raportti Yhdysvalloista pitää kiusallisen hyvin paikkansa. 

Elämme mielenkiintoisia aikoja kun ihmisoikeuksia polkeva fasistinen valtio voi kertoa demokraattisen valtion olevan suurempi ihmisoikeuksien rikkoja. Ja ei ole täysin väärässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.