Salaliittojen salaliiton salaliitto

Äskettäisten Nairobin ostoskeskusiskujen kanssa tapahtui ilmiö joka on nyt tuttu kaikista kuolemiin johtaneista tapauksista 9/11 jälkeen (ja jossain määrin sitä ennenkin). Joukko ihmisiä ryntäsi "analysoimaan" kuvia ja todisteita osoittaakseen kyseessä olevan vain huijaus.

Esimerkiksi Cluesforum-sivuston dekkarit ovat "analysoineet" kuvat ja todenneet ne feikeiksi. Keskustelussa verta haukutaan maaliksi, ihmisiä näyttelijöiksi ja huijareiksi. Kaiken takana on halu saada ihmiset kieltämään aseet, pelotella ihmisiä pitämään hallituksistaan tai muuta jännittävää. Ilmiö oli vahvasti esillä äskeisissä Bostonin maratonin pommeissa ja oikeastaan kaikissa muissakin viimeaikaisissa ampumatapauksissa.

Tämä salaliittoväki on alkanut kyllästyttää minua pahanlaisesti. Nykyinen salaliittoliike on laajentunut aiemmasta ja ei enää tyydy vaihtamaan ajatuksiaan kellareissaan, vaan yrittävät mukaan mediaan ja pääsevätkin - onhan heidän sensaatiomainen roskansa jossain määrin myyvää.

Olen pitkään yrittänyt selvittää mikä salaliittoväkeä ajaa eteenpäin, kunnes lopulta törmäsin kammottavaan totuuteen: salaliittoväki on salaliitossa!

Salaliittojen salaliitto

Yhdysvaltojen hallitus, yhdessä G8:n maiden kanssa tarvitsi keinon saada kansan huomio keskitettyä pois valtioiden johtajien ja yritysmaailman miljonäärien ohjelmasta ryöstää maailman rikkaudet. Vapaa media (ja myöhemmin Internetin tiedonlevitys) oli tuomassa kaikkien valoon mitä nämä rosvoparonit tekevät ja jotain pitäisi tehdä. Niinpä he palkkasivat joukon ihmisiä alkamaan rakentaa disinformaatiota ja levittämään sitä. 

Kaikki maailman suuret salaliittoteoriat tulevat näiden salaisten toimijoiden käsistä. Ne on aloitettu luomalla fiktiivisiä henkilöitä ja kirjoittamalla näiden nimissä Internetiin. Osa teorioista on kirjoitettu ja sitten lähetetty anonyymisti huomion tai rahan kipeille yksilöille, jotka ovat omaksuneet kyseiset teoriat ja lähteneet kampanjoimaan niiden puolesta. Osan teorioista takana oli kokonaisia tutkimustiimejä optimoimassa kyseisen salaliittoväitteen taitavasti vastaamaan pinnallisilta osin oikean maailman ilmiöitä ja tekemään niistä mahdollisimman tehokkaita leviämään.

Teorioita levitetään tekemällä niistä psykologisesti koukuttavia ja helposti ymmärrettäviä mutta riittävän monitasoisia. Salaliittoteorioiden takana olevat tutkijat analysoivat keille kyseiset teoriat pitäisi vuotaa ja millä leviämisennusteilla mikäkin teoria leviäisi. Uusia teorioita lähdetään levittämään jos aiempi teoria ei saa riittävää jalansijaa ja joskus teorioita myös jälkikäteen korjaillaan toimivammiksi jälkikäteen.

Samaan aikaan mediaan on keskitetty käsiin jotka ovat kiinnostuneita median hallitsemisesta ja salaliittolaisilla ei ole enää ongelmia vapaan lehdistön kanssa. Tämän takia salaliittomateriaali keskittyy nimenomaan Internetin puolelle. Median luotettavuutta ei haluta heikentää liialla disinformaatiolla että valtaeliitin haluama tieto leviäisi luotettavasti valtamediassa. Tämän takia salaliittoteorioiden pääasiallinen leviämiskanava on Internet.

Kaiken tavoitteena on sabotoida Internetin tiedon luotettavuus, että maailman oikeat valtiaat eivät joutuisi lopettamaan maailman rikkauksien ryöstämistä.

Wait, what?

Salaliittoteorioiden omaksuminen ei tapahdu rationaalisten todisteiden avulla. Uskontojen tapaan, salaliittoteoriat ovat uskon asioita joihin uskominen ei johdu järkeilyn avulla saadusta valaistumisesta. Jos salaliittoteoriaan ei päädytä rationaalisesti, sieltä poistuminen ei tule toimimaan sen rationaalisemmin.


2 kommenttia:

 1. Sä olet vähän myöhässä tän kanssa ja sä oot ymmärtänyt monta yksityiskohtaa väärin. South Park on jo raportoinut tästä: http://en.wikipedia.org/wiki/Mystery_of_the_Urinal_Deuce#Plot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan eri salaliitto. Niillä syypää on hallitus joka tahtoo näyttää pätevältä. Oikeasti takana on Raha ja Valta(tm) jotka tahtovat HALLITA mieliämme.

   Ymmärsin että satunnainen SANOJEN kapitaliseeraus on käytäntö salaliittolingossa.

   Poista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.