Näin päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän

Nyt kun Windows 10 on virallisesti julkaistu, sen voi asentaa tietokoneelleen yllättävän helposti - ilmaiseksikin vielä jos käytät Windows 7 tai 8 käyttöjärjestelmiä. Asentamisen voi tehdä suoraan nettiyhteyden yli mikä onkin näppärin tapa.

Tässä ohjeessa läpikäydään miten Windows 10 asennetaan tietokoneelle jossa on Windows 7 tai 8. Periaatteessa asennuksen voi tehdä myös vanhemmalle käyttöjärjestelmälle mutta se edellyttää Windows 10-lisenssin ostamista. Windows 7/8-käyttäjille päivitys on maksuton heinäkuun 2016 loppuun asti.

Päivitys 30.7.2016: Windows 10:n saa yhä ilmaiseksi pienellä kiertotekniikalla.

Tässä ohjeessa esitellään viisi tapaa asentaa Windows 10: automaattinen, päivityksen pakottaminen, asentaminen Microsoftin sivuilta ladattavalla asennusohjelmalla tai työkalulla, lisäksi esitellään miten levykuva ladataan muulla kun Windows-tietokoneella.

Asennuksen ensimmäinen vaihtoehto eli automaattinen päivitys Windows Updaten avulla, ja se on helpoin tapa asentaa Windows 10-päivitys tietokoneellesi. Valitettavasti tämä ei ole toiminut monilla käyttäjillä. Voimme yrittää pakottaa päivityksen asentumaan Windows Updatesta tai asentaa päivityksen tietovälineen luontityökalulla tai ladata levykuvan ja tehdä asennuksen sillä.

Päivitys: Nyt kun Windows 10:n ilmainen kausi on ohi, vaihtoehdot 1 ja 2 eivät enää käytännössä toimi. Ohita ne ja siirry vaihtoehtoon 3 tai 4 asennusta varten.

Vaihtoehto 1: Lataa Windows 10 päivitysohjelmalla

Asennus on helpointa jos olet varannut Windows 10:n etukäteen. Varaamisen pystyy tekemään etukäteen Windows 10:n ilmoituksesta Windowsin ilmoitusalueella (oikea alanurkka) ja tilan voi tarkistaa avaamalla Windows Update-toiminnon.


Mikäli päivitys on tätä kautta varattu, asentaminen alkaa automaattisesti jossain vaiheessa. Tarkkaa aikaa ei voi sanoa, sillä Microsoft jakelee päivitystä porrastetusti etteivät päivityspalvelimet ylikuormittuisi. Lisäksi päivitys ei ala jos Windows havaitsee etteivät tietokoneesi resurssit riitä Windows 10:lle tai jos tietokoneellasi on mahdollisia ajuriongelmia. Jos päivitys alkaa menestyksekkäästi näin, voit siirtyä ohjeen kohtaan Asentaminen.

Jos päivitys ei suostu lähtemään liikkeelle voit lopettaa tai kokeilla kahta muuta menetelmää. Voit yrittää pakottaa Windows Update-päivityksen jolloin siirry tämän ohjeen vaihtoehtoon 2 tai voit asentaa Windows 10:n tietovälineen luontityökalulla jolloin siirry vaihtoehtoon 3 tai levykuvan lataamalla jolloin siirry vaihtoehtoon 4.

Vaihtoehto 2: Päivityksen pakottaminen

Useat käyttäjät (minä mukaanlukien) eivät saaneet Windows 10:n päivitystä alkamaan ilman kikkailua. Temppu jolla päivityksen voi saada pakotettua menee pähkinänkuoressa seuraavasti: ensin tyhjennämme Windowsin päivityksen väliaikaiset tiedostot ja sitten ajamme päivityksen uudestaan ja toivomme parasta.

Päivitystiedostot voidaan poistaa seuraavasti: avaa resurssienhallinta ja avaa kansio C:\Windows\SoftwareDistribution\Download. Voit kopioida osoitteen tästä ja liittää sen resurssienhallinnan osoiteriville avataksesi kansion nopeasti tai siirtyä kansioon normaalisti. Huomaa tietysti että jos käyttöjärjestelmäsi on asennettu muulle levyasemalle kuin oletuksena käytettävälle C-asemalle, muuta osoitetta sen mukaan.

Kun kansio avautuu, poista kaikki kansiossa olevat tiedostot. Tämä onnistuu näppärästi painamalla ensin Ctrl + A joka valitsee kaikki ja sitten Shift + Delete joka poistaa tiedostot siirtämättä niitä roskakoriin.

Kun tämä on tehty teemme itse päivityksen. Seuraavanlainen kikkailu on toiminut monilla. Avaa ensin Windows Update. Löydät sen helpoten painamalla näppäimistön Windows-näppäintä ja kirjoittamalla sitten sanan update. Avaa Update mulla älä tee sillä vielä mitään. 

Avaa myös Komentokehote (Command Prompt). Paina Windows-näppäintä kuten äskenkin ja sitten kirjoita "cmd" hakusanaksi. Hakutuloksiin ilmestyy komentokehote ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana (Run as Administrator).

Kun komentoke avautuu, haluat suorittaa sillä seuraavan komennon: wuauclt.exe /updatenow jonka voit kopioida tästä ja liittää komentokehotteeseen napsauttamalla kehotteen mustaa ikkunaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Liitä (Paste). Voit myös kirjoittaa komennon käsin. Älä kuitenkaan vielä paina Enteriä suorittaaksesi komentoa!

Palaa nyt Windows Update-ikkunaan ja siellä valitse Tarkista päivitykset (Check for Update) ja heti kun tarkistus alkaa, palaa komentokehotteeseen ja paina Enteriä jotta sinne liittämämme komento suoritetaan. Komennosta et saa mitään erityistä palautetta. 

Palaa Windows Update-ikkunaan ja seuraavanlainen ilmoitus odottaa:


Lataamiseen menee jokin aika verkkoyhteytesi nopeudesta riippuen. Kun lataus on valmis, valmistellaan se ja sitten lopulta asennus alkaa ja voit siirtyä tämän ohjeen kohtaan Asentaminen.

Vaihtoehto 3: Windowsin päivittäminen automaattisella työkalulla

Monelle on kuitenkin käynyt niin ettei tämä päivitys ala rullaamaan. Windows 10 on varattu ja alalaidassa näkyy Windows 10:n varauksen ikoni, mutta päivitys ei silti ala. Päivityksen voi hakea myös käsin.

Huomaa: jos yrität Windows-päivitystä käyttöjärjestelmästä jota ei ole oikeutettu ilmaiseen Windows 10-päivitykseen, tämän asennuksen aikana saat kyselyn tuoteavaimesta. Kyselyä ei tule jos päivität oikeutetun version, voit lukea lisää mitkä versiot ovat oikeutettuja ja miten tuoteavaimet toimivat toisesta kirjoituksestani Ilmainen Windows 10, missä tuoteavain. Jos saat tuoteavainkyselyn ja päivität oikeutetusta versiosta, jotain on mennyt pieleen. Keskeytä asennus, sillä Windows 10-käyttöjärjestelmäsi tuskin tulee aktivoitumaan asennuksen valmistuttua.

Voit ladata Microsoftin oman päivitystyökalun suoraan osoitteesta:

Valitse sivun alalaidasta komento Päivitä versio nyt (Upgrade now).


Kun olet ladannut työkalun, käynnistä se ja päivitys alkaa. 

Järjestelmä lataa tämän jälkeen päivitykset asennusohjelmaan, varmentaa ne ja rakentaa niistä Windows-asennuksen ja sen jälkeen käyttöjärjestelmän asennus voi lopulta alkaa.Tämän jälkeen hyväksy mahdolliset kyselyt ja tietokone käynnistyy kohta uudelleen ja asennus alkaa. Asennuksen valmistuttua voit siirtyä tämän ohjeen kohtaan Asennuksen viimeistely.

Vaihtoehto 4: Windowsin päivittäminen lataamalla levykuva

Windows 10:stä voi myös ladata levykuvan (eli iso-tiedoston) ja suorittaa asennuksen sen kautta.

Huomaa: jos yrität Windows-päivitystä käyttöjärjestelmästä jota ei ole oikeutettu ilmaiseen Windows 10-päivitykseen, saat asennuksen aikana kyselyn tuoteavaimesta. Kyselyä ei tule jos päivität oikeutetun version, voit lukea lisää mitkä versiot ovat oikeutettuja ja miten tuoteavaimet toimivat toisesta kirjoituksestani Ilmainen Windows 10, missä tuoteavain. Jos saat tuoteavainkyselyn ja päivität oikeutetusta versiosta, jotain on mennyt pieleen. Keskeytä asennus, sillä Windows 10-käyttöjärjestelmäsi tuskin tulee aktivoitumaan asennuksen valmistuttua.

Työkalun levykuvien tekemiseen voi ladata seuraavasta osoitteesta:
https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10ISO

Etsi sivulta Lataa työkalu nyt (Download tool now).Huom: jos käytät sivustoa käyttöjärjestelmällä joka ei ole oikeutettu ilmaiseen päivitykseen tai muulla kuin Windows-käyttöjärjestelmällä, et voi käyttää asennustyökalua. Tällöin ylläolevan sivun avaaminen avaa suoraan sivun josta voit ladata ISO-tiedostot Windowsin asentamiseksi. Kurkista silloin Vaihtoehto 5.

Valitse ensin haluamasi Windows 10:n versio ja hyväksy valitsemalla Vahvista. Suositeltavaa on valita nykyistä vastaava versio, eli jos käytät vaikka Windows 7 Home-versiota, valitse Windows 10. Jos käytössäsi on Pro tai Ultimate, valitse Windows 10 Pro. Pienen lataustauon jälkeen voit vielä valita järjestelmän kielen, valitse sitten taas Vahvista.

Eli lataamme ja suoritamme työkalun samalla tavalla kun vaihtoehdossa 3. Nyt valitsemme kuitenkin ensin Luo asennusväline toista tietokonetta varten (Create Installation media for another PC) ja valitsemme sitten Seuraava (Next).Seuraavassa vaiheessa saamme valita kielen, Windowsin version ja 32- tai 64-bittisyyden.Suositeltavaa on että valitset kielen, bittisyyden ja version samaksi kun nykyisessä Windows-versiossasi. Jos valitse jotain muuta, päivitys kyllä onnistuu, mutta et voi säilyttää tietokoneen ohjelmia, vain tiedostot. Voit helposti valita järjestelmällesi sopivat asetukset pitämällä valinnan kohdassa Käytä tälle tietokoneelle suositeltuja asetuksia minkä löydät asetuksien alapuolelta. Voit myös vaihtaa asetukset muihin jos haluat. Asetukset pitää määrittää manuaalisesti jos teet asennuslevykuvaa toista tietokonetta varten.

Järjestelmän asetukset selvitetään seuraavasti:

Kieli on helppo selvittää: avaa Käynnistä-valikko ja katso millä kielellä sen sisältö on.

Versio valitaan Windows 10:n ja Windows 10 Pro:n välillä. Jos käytät esimerkiksi Windows 7 Home-versiota, valitse Windows 10. Jos käytössäsi on Pro tai Ultimate, valitse Windows 10 Pro. Jos et ole varma mikä versio ottaa, valitse Windows 10.

Jos et tiedä bittisyyttäsi, voit selvittää tämän avaamalla Järjestelmän asetukset: Ohjauspaneeli/Järjestelmä ja ylläpito/Järjestelmä (Control Panel/System and Security/System).


Kun valinnat on tehty, etene valitsemalla Seuraava (Next).

Seuraavassa ikkunassa valitse vaihtoehdoista ISO-tiedosto (ISO File) ja valitse sitten Seuraava (Next), näin voit tallentaa itsellesi erillisen iso-tiedoston jolta asennus voidaan suorittaa mille tahansa tietokoneelle. Tiedoston voi polttaa dvd-levylle tai kopioida muilla tavoilla. Voit vaihtoehtoisesti tehdä USB-muistista asennuslevyn valitsemalla USB flash drive. Tämä edellyttää vähintään 8 Gt:n kokoista muistimediaa.Valitse sijainti levykuvalle ja levykuvan lataaminen, valitse Seuraava (Next)ja levykuvan rakentaminen alkaa.ISO-tiedostosta asentaminen käy riippuen käyttöjärjestelmästä. Windows 8:lla voit avata iso-tiedoston suoraan ja se tulee resurssienhallintaan näkyville omana levyasemanaan jolta asennuksen voi käynnistää.

Windows 7:llä on kaksi vaihtoehtoa. Voit joko polttaa iso-kuvan dvd-levylle tai asentaa erillisen ohjelman jolla saat Windows 8:n tapaan iso-tiedoston avattua omana levyasemana. Hyvä ohjelma tähän on ilmainen MagicISO Virtual CD/DVD.

Kun iso-kuva on avattu omana asemanaan tai poltettu levylle, avaa se resurssienhallinnassa ja etsi levyn juurihakemistosta Setup-niminen tiedosto ja tuplanapsauta sitä.


Huom: jos käynnistät tietokoneen tältä levyltä, et välttämättä ole oikeutettu asentamaan käyttöjärjestelmää ilmaiseksi. Asennus on aloitettava aktivoidusta ja käynnissä olevasta Windows 7 (SP1) tai 8.1 järjestelmästä suorittamalla asennus käynnissä olevan Windowsin kautta.

Voit jatkaa tämän ohjeen seuraavaan kohtaan: Asentaminen.

Vaihtoehto 5: Lataa levykuva ei-Windows-tietokoneella

Jos yrität ladata levykuvan käyttäen esimerkiksi Mac OS:n tietokoneelle, et pysty lataamaan asennustyökalua, vaan ainoastaan suoraan levykuvan. Tämä on ymmärrettävää, sillä asennustyökalu ei toimi kuin Windows-tietokoneella.

Levykuvat voi ladata seuraavasta osoitteesta:
https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10ISO

Valitse ensin haluttu Windowsin-versio ja Vahvista ja sitten Windowsin haluttu kieli ja valitse jälleen Vahvista.
Pienen lataustauon jälkeen saat valita haluatko ladata asennuskuvan 32- vai 64-bittiselle Windowsille.

Tallenna asennustiedosto haluamaasi sijaintiin ja kopioi se tietokoneelle jonka haluat päivittää. Katso kohdan 4 ohjeet miten ISO-tiedostoa käytetään

Voit jatkaa tämän ohjeen seuraavaan kohtaan: Asentaminen.

Asentaminen 

Kun suoritat levykuvan sisältä Setup-tiedoston, alkaa käyttöjärjestelmän asentaminen. Asennus on ohjattu prosessi jossa alussa ja lopussa vastaat muutamaan kysymykseen ja käyttöjärjestelmä asennetaan sitten tietokoneellesi suhteellisen yksinkertaisesti.

Jos asennat Windows 10:n suoraan Windows Updaten kautta, päivitysprosessi alkaa itsestään ja sinun ei tarvitse läpikäydä kaikkia allaolevia vaiheita. Levykuvan kanssa asennuksen aloittaminen tapahtuu seuraavasti:

Asennus alkaa. Pienen latauksen jälkeen tulee ensimmäinen kohta johon voimme reagoida: asentaja kysyy haluammeko ladata päivitykset asennuksen yhteydessä.


Tähän yleensä kannattaa vastata Lataa ja asenna (Download and install), mutta joillain käyttäjillä päivityksien lataaminen on jäädyttänyt asennuksen. Päivityksien lataaminen tapahtuu automaattisesti asennuksen jälkeen jos et tee sitä tässä vaiheessa. Jos haluat, voit lähettää asennuksesta raportin Microsoftille ruksaamalla aivan alalaidasta löytyvän kohdan, mutta se ei ole pakollista. Valitse Seuraava (Next) jatkaaksesi.

Seuraavassa vaiheessa hyväksymme käyttöoikeusehdot.


Mikäli asennat identtisen Windows-version nykyiseen käyttöjärjestelmääsi (32/64 bittisyys sama, kieli sama, versio sama) seuraavaa vaihetta ei kysytä, vaan Windows oletuksena säilyttää tiedostot ja asetukset. Jos et, valitse asennuksen tyyppi, eli mitä tiedostoja ja ohjelmia haluat säilyttää. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava, sillä se säilyttää tietokoneellesi asennetut ohjelmat ja tiedostot, mutta on saatavilla vain jos tämän kappaleen alussa olevat ehdot täyttyvät. Toinen säilyttää vain tiedostot, mutta poistaa ohjelmat ja viimeinen tyhjentää tietokoneen kokonaan.  Jälkimmäiset kaksi vaihtoehtoa ovat hyviä lähinnä tapauksissa jossa aiempi Windows-käyttöjärjestelmä on ollut pitkään asennettuna ja toimii hieman hitaasti tai oikutellen.

Haluamasi vaihtoehdon valittuasi jatka alalaidasta seuraavaan vaiheeseen.


Asennus alkaa ja ensin järjestelmä noutaa mahdolliset päivitykset. Mitään ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä.


Kun valmistelu on tehty, näyttää asentaja vielä yhteenvedon asennuksesta ja voit jatkaa komennolla Asenna (Install).


Asentaja aloittaa toimintansa ja kohta tietokone käynnistyykin uudelleen.


Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Windowsin asennus varsinaisesti alkaa. Älä sammuta tietokonettasi asennuksen aikana. Tämä osa asennusta voi kestää varsin pitkään, joten esimerkiksi kannettava tietokone on hyvä olla kiinni virrassa. Keksi itsellesi myös jotain mukavaa tekemistä, älä jää tuijottamaan ruutua.


Virtuaalikonetestissä itselläni 0-49% kesti n. 20 minuuttia, tämän jälkeen prosentit hyppäsivät hetkessä 75% kohdalle ja tietokone käynnistyi uudelleen. Viimeiset 25 hujahtivat viidessä minuutissa. Kun asennus on valmistunut, voit siirtyä tämän ohjeen kohtaan Asennuksen viimeistely.

Asennuksen viimeistely

Kun asennus on valmistunut voit vielä määrittää tietokonetta hieman. Huomaa että jos päätit tyhjentää tietokoneesi kokonaan asennuksen yhteydessä, poikkeavat vaiheet hieman siitä mitkä esittelen seuraavana. 

Ensimmäisessä ruudussa voit valita millä tietokoneen käyttäjäprofiileista haluat edetä. Vasemmasta alanurkasta voit valita myös helppokäyttötoimintoja (kuten ääneenluku) ja minkä kielisellä näppäimistöasettelulla jatkat.


Seuraavana voit valita haluatko määrittää kaikki asetukset itse tai käyttää oletusasetuksia. Oletusasetukset eivät ole huonot ja voit valita ne, tässä valitsen kuitenkin asetuksien mukauttamisen (pieni Customize-teksti alalaidassa) ja määritän asetukset itse.


Asetuksien mukautuksessa ensin määritetään personointi ja sijaintipalvelut.


Seuraavassa vaiheessa saat määrittää ensin käytetäänkö SmartScreen-suojausta ja käytetäänkö sivujen ennakoivaa noutamista verkon selaamisen nopeuttamiseen. Molemmat näistä lähettävät tietoja Microsoftille. Lisäksi voit valita yhdistääkö tietokoneesi automaattisesti Microsoftin luotetuiksi määrittämiin avoimiin WiFi-verkkoihin ja yhdistetäänkö automaattisesti tuttaviemme luottamiin verkkoihin.


Windows 10 näyttää uudet oletussovellukset. Jos haluat käyttää näiden sijaan aiempia oletussovelluksiasi (Esim. Chrome-selainta tai Picasa-kuvankatselijaa) valitse alalaidasta Let me choose my default apps ja jatka.


Asetukset on nyt määritelty. Käyttäjäprofiilisi viimeistellään ja tietokone on hetken päästä käytettävissä.


Asennus on päättynyt ja voit nyt ihastella uutta Windows 10-tietokonettasi.Suomenkieliset ohjeet miten päivität tietokoneellesi Windows 10-käyttöjärjestelmän! http://bit.ly/1H39qfP
Posted by Tämä Päivä on 29. heinäkuuta 2015

Lue myös

128 kommenttia:

 1. Aiheesta löytyy verkosta monenlaista sepustusta, mutta tekemäsi ohjeistus on aiheen mukaisesti täysi kymppi. Selkeä, tiivis ja johdonmukainen esitys. Tästä oli paljon apua, sillä Win 10 ikoni ei ilmestynyt koneen alapalkkiin - piti siis hakea muita ratkaisuja asennuksen tekemiseen. Tätä oli ilo lukea. Olet nähnyt paljon vaivaa. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa että päivitys sujui ohjeiden kanssa!

   Poista
 2. Asennus lähtee menemään mutta loppuvaiheessa tulee alla oleva teksti:

  ...................................................................................................................

  Windows 10 ei voitu asentaa
  Tietokone on palautettu tilaan, jossa se oli juuri ennen Windows 10:n asentamisen aloittamista.
  0xC1900101 - 0x20017
  Asennus epäonnistui vaiheessa SAFE_OS, koska toiminnon BOOT aikana tapahtui virhe.

  ------------------

  Miten tuon virheen voi korjata?

  Tietokoneen SSD levyllä on 74 Gt tilaa ja RAM muistin määrä on 4 Gb.

  Tietokoneella on Windows 8.1 käyttöjärjestelmän 64-bittinen versio.

  ------------------------------------------------------------------------------------------

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, koska en tätä virhettä korjannut. Tässä muutama copy-pastetus muutamasta ratkaisuehdotuksesta:
   - Disable the overclock, if that doesn't work you have to disable 1 core. That's what I had to do.
   - Setting my BIOS to boot UEFI only (rather than Legacy/UEFI) fixed it for me.

   En ole tosiaan törmännyt tähän tilanteeseen joten en voi varmoja ehdotuksia tarjota.

   Poista
  2. Tästä keskustelusta löysin nuo ehdotukset:
   Why can't you upgrade to Windows 10?

   Poista
 3. Mistä saa asennuksen jälkeen aktivoitiin tarvittavan koodin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mistään, Windows 10:n ilmaista versiota ei aktivoida cd-keyllä. Lyhyesti: Jos sinulla on ilmaiseen päivitykseen oikeuttava käyttöjärjestelmä (Win 7 (sp1) tai Win 8.1) ja asennat päivityksen, se ei kysele avainta vaan aktivoituu lopulta itsestään. Kun aktivoituminen on tapahtunut, voit myöhemminkin asentaa tälle tietokoneelle Windows 10:n ja sekin tulee aktivoitumaan ilman mitään avaimia.

   Windows 10:n aktivointi perustuu tietokoneestasi tehtävään "sormenjälkeen" jonka perusteella tietokoneesi tunnistetaan ja aktivoidaan.

   Jos Windows 10 vaatii avainta, jokin on mennyt pieleen. Yleisimmin tämä tarkoittaa että päivitys on asennettu väärän käyttöjärjestelmän päälle, esim. Windows 8 ilman 8.1-päivitystä tai Enterprise-versio joka ei oikeuta päivitykseen. Tai päivitys asennetaan levyltä tai levykuvalta buuttaamalla kyseiseltä levyltä, eikä asentamalla päivitystä käynnissä olevasta Windowsista.

   Poista
 4. Windows 10 asennettu, ja nyt en saa enää tehtyä blogipäivityksiä bloggerin blogiini. Liekö syy uudessa Windows 10 -päivityksessä, vai missä? Vanhoja päivityksiänikään en pysty muokkaamaan, koska avaa koko päivitykseni ihan hepreamuodossa. Mistä saan säädettyä takas normiks? Joku html-koodijuttu/painike joskus toi tekstin myös tuollaiseen muotoon, mutta nyt ei painikkeita ole.. Kaikki "hienoudet", esim. tekstin sijainnin (vas./kesk./oik.)valintanäppäin on kadonnut. On ihan alkeellisen näköinen sivu.. Apua!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selaimen vaihto Microsoft Edgestä Internet Exploreriin auttoi! =)

   Poista
  2. Ehditkin hoksata tämän ennen kun ehdin kommentoimaan. Edge-selain on vielä keskeneräinen selvästi ja käyttäisin itse jotain muuta selainta pääasiallisena selaimenani ainakin toistaiseksi. Internet Explorer löytyy Windows 10:stä valmiiksi ja siihen voi asentaa muitakin, kuten Chromen, Firefoxin tai Operan.

   Poista
 5. Windows kymppi asennettu, enkä saa ääniä päälle koneeseeni, eikä tehtäväpalkissa oevat kuvakkeet avaudu!
  Antaa paskan olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edes tehtävien hallinta ei toimi, ainoastaan työpöydän kuvakkeet avautuvat, mutta mistään muusta ei tapahtu mitään ;/

   Poista
  2. Mulla hävis hiiri heti ekaks päivityksen jälkeen (kannettava, mut ei löytänyt ulkoista hiirtäkään). Ei auttanut muu kuin pakottaa sulkeutumaan, ja käynnistyksen jälkeen taas hiiri toimi..

   Poista
  3. Itselläni äänet eivät toimineet asennuksen jälkeen ennen kun äänikortin asetuksista määrittelin uusiksi mitkä kaiuttimet olin äänikorttiini kytkenyt.

   Asennuksen jälkeen voi viimeisten ajurien asennukseen mennä hetki. Kone kannattaa käynnistää ja antaa olla kunnes latailut loppuvat ja sitten käynnistää uudelleen. Se toimii ensiapuna.

   Tehtävienhallinnan toimimattomuuteen en ole törmännyt. Pitäisi löytyä muuten Ctrl + Alt + Deleten alta.

   Poista
  4. Muuten asentui win. 10 hyvin, vähän on aneemisen näköinen ohjelmissa esim. Photoshop näyttää alkeelliselta?
   Ja kerran on heittänyt pihalle, vaati uudelleen kääynnistyksen?

   Poista
  5. Itselläni ei Photoshopissa ole mainittavaa eroa kympin kanssa. Samalta näyttää. Pihalle lentämisiä ei ole tullut, tosin näyttäisi siltä ettei Nvidian ajurit ole ihan kypsiä, ne aiheuttavat satunnaista oikuttelua. Sama oli aikanaan Vistan kanssa, Nvidia aiheutti melkein puolet varhaisen Windows Vistan kaatuilusta.

   Poista
  6. Mulla on kaikkien ohjelmien taustat aneemisia? Esim. kun seiskasta otti sieltä suorituskyky-asetuksista sen paras suorituskyky valinnan päälle niin vähän samalta näyttää? Palautin seiskaan takaisin nyt mulla on taas hyvännäköinen kone.
   Ihankuin olisi puutteelinen asennus?
   Paha sanoa koska vaimon kanssa tehtiin yhtaikaa toi "muutto" ja hänen koneensa on samanlainen?

   Poista
  7. Tasaiset värit ovat mielestäni miellyttävämpiä kun jatkuva läpinäkyvyys, tosin en ole ihan hulluna tähän kaikkeen valkoiseen ikkunoiden reunoissa. Makukysymys.

   Poista
 6. Liikkuuko tämä asennus millon tästä nollasta prosentista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tähän mennessä on liikkunut. Jos jäätyy pitkäksi aikaa, se - kuten mikä tahansa muukin asennus - on voinut jäätyä. Alusta aloittamiseen törmää silloin tällöin kaikkien käyttisten kanssa.

   Poista
 7. Kuinka kympin saa asennettua Ubuntun rinnalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoakseni samalla tavalla kun aiemmatkin Windows-versiot. Tosin päivittäminen saattaa tehdä hallaa buuttimanagerille, joten saatat joutua korjailemaan sitä. Tämän pitäisi onnistua seuraavasti: ensin asenna aiempi Windows ja päivitä se (w7 + sp1 tai w8.1). Sitten päivitä Windows 10:ksi ja kun se on aktivoitunut asenna Ubuntu rinnalle. Näin Ubuntu osaa rakentaa buuttivalikon josta käyttiksen voi poimia.

   Poista
 8. Toimi ihan kaksi päivää. Nyt koko kone jumissa, mitään ei voi tehdä! Kriittinen virhe käynnistysvalikko ja cortana ei toimi. Sivuja avattaesssa vikailmoitus -2018375670. Pitänee viedä huoltoon seiskan takaisinlaittoon. Toiseen koneeseen en samaa virhettä tee. Eli EN ASENNA KYMPPIÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tähän virheeseen itse törmännyt, mutta muutama muu on. Googlaaminen tuottaa pienen määrän hittejä, muttei ratkaisuja. Harmittava juttu, mutta onneksi näyttäisi olevan vain pienen määrän ihmisiä kokema tilanne.

   Poista
 9. Poistaako päivitys windows 8.1---> 10 tiedostot koneelta? Vai päivittyykö käyttöjärjestelmä, mutta tiedostot ja ohjelmat jäävät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat säilyttää ohjelmat ja tiedostot, on päivitettävä aiempaa vastaavaan Windows 10:n versioon, eli sama kieli, sama "bittisyys" ja vastaa Win10-versio (normi tai Pro). Tiedostot voi säilyttää "väärälläkin" versiolla.

   Poista
 10. Minulla on Windows 7:män ja yritin päivittää sen 10:piin,etenikin hyvin 35%asti,sitten tuli tämä ilmoitus. "Windows 10:tä ei voitu asentaa.
  Tietokone palautettiin tilaan, jossa se oli juuri ennen Windows 10:nen asentamisen aloittamista. 0*C1900101-0*30018 asennus epäonnistui vaiheessa FIRST_BOOT. koska toiminnon SYSPREP aikana tapahtui virhe"
  Nyt tarvitaan hyviä neuvoja? Onko koneessani joku virus joka haluaa estää päivityksen. Mitä pitäis tehdä?? Kiitos.PS.Saako tolla Iso tiedostolla ilmaisen päivityksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota virhettä aiheuttaa yleensä joko jokin ohjelmisto koneellasi, tyypillisesti jokin Windowsin parantelusofta tai Antivirus. Jos niitä on asennettuna (jotain TuneUppeja tai Aviraa tjsp), poista ne yritä asennusta uudelleen. Antiviruksen voi asentaa uudelleen kun Windows on päivitetty.

   Joku Redditissä väitti myös että erään toisen virheen korjaaminen (rekisteristä puuttuva avain) voi liittyä tähän myös:
   Ratkaisu löytyy tämän linkin takaa siihen

   Poista
 11. Kiitos. Minulle ei tullut ennakkoilmoitusta siksipä käytin luontityökalua "vaihtoehto 3". Yritin nyt toisen kerran, poistettuani antivirus ohjelmat,paitsi microsof security essentials virus suojan. Mutta loppu tulos oli täysin sama. Kävin myös tuon linkin takaa katsomassa, mutta minun kielitaitoni ei riitä rekisteriavaimen muokkauseen. Kysyn nyt vielä että, voiko levykunkuvalla saada päivityksen ilmaiseksi?. Toivotaan että joku ratkaisu löytyy. Onneksi en ole yksin, näyttää olevan kymmeniä muitakin saman vikakoodin saaneita, mutta suomen kielisiä ratkaisu ohjeita ei. Kiitos selkeistä ohjeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaiseksi saa levykuva-asennuksellakin, mutta sekin on tehtävä käynnissä olevasta Windowsista käsin. Eli voit luoda samalla työkalulla sen levykuvan ja sitten mounttaa se käynnissä olevaan Windowsiin ja asenna sieltä. Älä käynnistä levykuvalta tai Windows 10-asennus ei aktivoidu ilmaiseksi.

   Poista
  2. Sain asennettua windows 10,kun otin vaihtoehdon, sälytä vain omat tiedostot, sitten tuli ongelmia nettiyhteydet ei pelaa ja ajureita ei löydy edes vamistajan sivuita windows 10:lle. Liian vanha kone n.6 vuotta. Nyt täytyy palauttaa 7:ka, kiitos kuitenkin hyvistä neuvoista. Terveisin Pentti.

   Poista
  3. Sain asennettua windows 10,kun otin vaihtoehdon, säilytä vain omat tiedostot, sitten tuli ongelmia nettiyhteydet ei pelaa ja ajureita ei löydy edes valmistajan sivuita windows 10:lle. Liian vanha kone n.6 vuotta. Nyt täytyy palauttaa 7:ka, kiitos kuitenkin hyvistä neuvoista. Terveisin Pentti.

   Poista
  4. Oma 2006 ostettu pöytäkoneeni asentui kiltisti Windows 10-käyttikselle. Tosin viimeisin päivitys aiheutti sille ongelmia, katsotaan korjautuvatko. Mutta joo, ongelmasi on ihan oikea, jotkin laitevalmistajat eivät tue tuotteitaan kovin monen version yli.

   Poista
 12. 10 asennettu, jonka jälkeen läppärin hiiri ei toimi! Toimii uudelleen käynnistyksen jälkeen 20 sekuntia ja jumittuu. Joka kerta uudestaan. Mitä voi tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asentaa hiiren uudelleen. Laitehallinta -> Hiiret ja muut osoitinlaitteet->valitaa oma hiiri. Klikataan hiiren oikealla ja painetaan poista ja EI poisteta laitteen ohjainohjelmistoa. Sen jälkeen käynnistetään kone uudelleen. Voi olla että vaatii ulkoisen hiiren tuo asennus, voi olla ettei ehdi tehdä 20 sekunnissa.

   Poista
  2. Hyvä vinkki anonyymiltä!

   Hiiren poiston jälkeen tietokonetta voi käyttää aika hyvin näppäimistöllä. Nuolinäppäimillä voi siirtää valintaa tai Tabilla (sarkain) ja valita entterillä. Käynnistä-valikon saa auki Windows-napilla ja sen selaaminen on varsin helppoa puhtaasti näppäimistölläkin. Sieltä voi myös anonyymin vinkin mukaisesti hiiren poistella ja asentaa uusiksi.

   Poista
  3. Hei! Asentuuko hiiri siis automaattisesti itse uudestaan jos ei poista tuota ohjainohjelmistoa? Vai pitääkö sille sitten tehdä jotain tuon poiston jälkeen muuta ku startata uudelleen? Minulla ongelmana että hiiren juoksutus kosketuslevyllä ei enää onnistu. Hiiri pelaa muuten ihan normaalisti. Nuolinäppäimillä pitää nyt naksutella nettisivuja ja kaikkia muitakin ylös ja alaspäin...

   Poista
  4. Hiiri asentuu uudelleen automaattisesti. Tietokone etsii laitteistoon tehdyt muutokset (=hiiren asennus poistettu ja etsii sen uudelleen) kun koneen käynnistää uudelleen. Tässä kohtaa siis laitteiston ajurit jätetään koneelle ja ne asentuvat automaattisesti uudelleen kun kone käynnistetään uudelleen. Tosiaan tämä kaikki saattaa vaatia ulkoista hiirtä, jotta pystyy tämän operaation tekemään mutta voi ainakin yrittää ilmankin ulkoista hiirtä

   Poista
  5. Jep, itsestään pitäisi alkaa. Jos hiiri ei palaa, pystyt havaintsemaan ja lisäämään sen manuaalisesti pelkällä näppäimistöllä seuraavasti:

   Paina näppäimistöltä Windows-nappia ja kirjoita laitteet (tai englanniksi devices) ja entterillä käynnistä Laitteet ja Tulostimet (Devices and Printer). Sitten paina sarkainta kolmesti ja paina Enteriä (tämä valitsee Lisää laite/Add a device-komennon) ja hiiresi pitäisi tulla lisätyksi takaisin järjestelmään.

   Poista
 13. Hei! Miulla on kauhea ongelma ton Win10 asentamisen jälkeen..en saa tuota tehtäväpalkkia auki eikä ne alareunassa olevat kuvakkeet avaudu...eivät sitten millään. Ne on jumissa kokonaan. Ei auta edes näppäimistöstä painaa sitä "windows" näppiä, kun sekään ei ota mitään komentoja vastaan ja nyt ilmeni viellä sellainen ongelma, et ku yritän mennä katsomaan miun valokuvia sielt tiedostoista ni en saa niitä auki...ne näkyy kyl siel mutku klikkaan sitä pikkukuvaa et se aukeis isommaks ni tulee joku teksti et : rekisteröintikoodi on väärä tai joku tuollanen vastaava....mitähän miun pitäs nyt tehä? "Virheellinen rekisteriavaimen arvo"- oli se mitä se lämpyttää......osaisitkohan auttaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asennuksessa on mennyt jotain pahasti pieleen. Tarkista onko Windows aktivoitunut. Jos on, kopioi tiedostot turvaan ja asenna Windows 10 uusiksi ja tyhjennä samalla koko tietokone tai asenna käyttöjärjestelmä uudestaan ja älä säilytä mitään. Palautat tiedostot sitten asennuksen jälkeen.

   WIndowsin päivittämisessä on aina vähän vaaraa että asiat oikuttelevat. Ei ensimmäinen kerta kun näin käy.

   Poista
 14. Joo. Ohjeet ovat hyvät. Mutta, Microsoftin kyyläysohjelma on vielä toiminnassa joka lähettää tietoja Microsoftille sinun koneeltasi ja mistään et pysty tarkistamaan mitä tietoja on lähetetty.
  Pystyykö microsoft takaamaan että tiedot pysyy heidän palvelimillaan!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä tota tiedonkeruuta erityisen huolestuttavana. Mobiililaitteet ovat tehneet samaa jo pitkään ja paljon yksityiskohtaisemmin.

   Poista
 15. Hei Win 10 asennus hävitti käyttöjärjestelmän läppäristä. Mikä neuvoksi? En siis saa bootattua konetta. Voiko järjestelmän palauttaa jollakin komennolla? Läppäri on Asus 71J ja käyttis oli Win 7 alkujaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli käynnistyessä ilmoittaa ettei löydä mitään käyttöjärjestelmää tai buuttikelpoista levyä? Jos niin, tietokoneen kovalevy on joko tyhjä tai ei käynnistymiskelpoinen. Joudut todennäköisesti asentamaan käyttöjärjestelmän uusiksi ja koska Windows 10 ilmeisesti ei koskaan asentunut loppuun ja aktivoitunut (vai aktivoituiko?) joudut asentamaan Windows 7:n takaisin. Jos koneesi mukana ei tullut mediaa (tai tyhjensit juuri kovalevyn jolla se olisi ollut) voi ladata media suoraan Microsoftilta, tässä ohjeet jotka kirjoitin: Mistä saan Windows-asennuslevyn tai median?

   Poista
 16. hp:n probook 4720s, ei aivan uusi ja 7professional; prosenttikellon jälkeen ollut ruutu mustavalaistu jo tunnin-pari... uskaltaakos värkin painaa alas vai miten eteenpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varhaiset koebuildit saattoivat asentaa jopa kymmenen tuntia, mutta lopullisen kohdalla tätä ei pitäisi käydä. Jos ei etene, ei siinä ole muuta vaihtoehtoa kun katkaista virta ja käynnistää uudelleen. Asennuksen pitäisi jatkua tällaisen jälkeen.

   Poista
 17. Hei! Asennuksen jälkeen kaikki toimi normaalisti, muttakun laitoin kannettavan lepotilaan ja aukasin seuraavana päivänä, niin käynnistä-valikko ei auennut, eikä moni muukaan juttu tehtäväpalkista aukea... Mikä avuksi???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaa onko laite aktivoitunut jos voit. Jos on, luo Windows-asennusmedia ja käynnistä tietokone siltä ja asenna käyttis alusta tyhjentäen tietokone siinä samalla. Hoitanee 9/10:sta Windowsin 10:n ongelmasta kun asentaa puhtaalle pöydälle päivityksen sijaan.

   Poista
 18. Hanki windows 10 - appi herjaa yhteensopivuusongelmaa broadcom virtual wireless adapterista. Onko tämä isokin ongelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseinen adapteri ei liene toimiva päivityksen jälkeen. Viittaisi verkkolaitteeseen, tuskin erityisen iso ongelma.

   Poista
  2. Miten saan poistettua Windows 10 käyttöjärjestelmän asennuksen koneeltani ja palautettua sillä aiemmin olleen 8.1 järjestelmän. Huh mikä Windows 10.

   Poista
  3. Kuukauden ajan päivityksestä on tämä mahdollista. Tässä yksi ohje:
   http://www.howtogeek.com/220723/how-to-uninstall-windows-10-and-downgrade-to-windows-7-or-8.1/

   Poista
 19. mikä on kun päivityksen 8,1:stä kympiksi käynnistys muuttui 3-vaiheiseksi. eli kun painaa virtanäppäintä tulee vain valo "f 12/antenninkuva" näppäimeen ja mitään muuta ei tapahdu, kun painaa v-näppäintä toisen kerran sammuu tuokin valo ja kun painaa v-näppäintä kolmannen kerran kone lähtee toimimaan , vasta
  kone on vähän yli vuoden ikäinen hp läppäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin outo juttu. Ei kuulosta Windowsin aiheuttamalta kylläkään, kääntyisin takuun puoleen.

   Poista
 20. Eka päivitysyritys jäi luuppiin asennuksen valmistelussa. Sammutus auttoi ja sen jälkeen homma meni kivutta loppuun. Syy saattaa olla siinä, että normaalisti en ole kirjautunena Microsoft-tilille.
  Mielenkiinnolla odotan miten sujuu kun putsaan vielä koneen asentamalla ns. puhtaan asennuksen.
  Erittäin hyvät ja kattavat ohjeet. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Microsoft-tili lisätään vasta asennuksen jälkeen, joten en pitäisi sitä todennäköisenä syypäänä.

   Poista
 21. Pystyykö asentamaan näiden neuvojen avulla 32 bittiseen koneeseen 64 bittisen (32 bittisen lataustyökalu -> sieltä valkkaa 64 bittisen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyt, mutta jos päivität eri "bittisyyteen" et voi säilyttää aiemman Windowsin asetuksia tai ohjelmia. Tällöin asennus tyhjentää tietokoneen asetukset ja ohjelmat.

   Poista
  2. Tein noiden ohjeiden mukaa (käytin tätä:
   Vaihtoehto 4: Windowsin päivittäminen lataamalla levykuva - usb-tikulle) ja sieltä setup, lykkää tällaisen tekstin; Tämän tiedoston versio ei ole yhteensopiva käytössä olevan windows-version kanssa. Katso tietokoneen järjestelmätiedoista, tarvitsetko ohjelmasta x86-version (32-bittinen) vai x64-version (64-bittinen) ja ota sitten yhteyttä ohjelmiston julkaisijaan.
   Osaisitko neuvoa miten tuon kanssa toimia?

   Poista
  3. Hmm, ilmeisesti Kun päivitys tehdään Windowsin sisältä, täytyy sen olla sama bittisyys kun käyttöjärjestelmässäsi. Eri bittisen käyttiksen voi päivittää vain käynnistämällä järjestelmä muistitikulta joka tosin ei oikeuta ilmaiseen päivitykseen. Jos haluat ilmaiseksi päivittää ja vaihtaa bittisyyden, tee endin Windows 10 päivitys samalla bittisyydellä kun nykyinen järjestelmäsi. Kun se on valmis ja AKTIVOITU, voit luoda eri bittisen asennusmedian ja käynnistää tietokoneesi siltä ja asentaa eri bittisen.

   Poista
  4. Hei kiitos nopeasta vastauksesta!
   Sain asennettua windows 10, joten millä noista ohjeista sitä 32 bittisen 64 bittiseksi? Onko sen vaihtoehto 4 mukaan ja valitsen 32 bittisen asennustyökalun ja siitä valinta 64 bittinen? Ja usbille luoda se levykuva?

   Poista
  5. Kun lataat asennustyökalun, pitää sen olla samalla bittisyydellä kun nykyinen käyttöjärjestelmäsi. Kun sitten teet levykuvan tai buuttaavan muistitkun, valitset sen kohdalle 64-bittisen Windowsin.

   Poista
  6. Hei, edelleen ongelmia vaihdossa 64 bittiseksi. Nyt kun yritän avata setup-tiedosta usb:lta, lykkää: "Sovellus ei toimi tietokoneessasi."
   Osaatko tuohon antaa vinkkejä? Muuten asennuksen sain tehtyä vaihe vaiheelta mutta tuohon tökkäsi.

   Poista
  7. Asennusohjelma jonka lataat pitää olla samalla bittisyydellä kun käyttöjärjestelmäsi. Voit myöhemmin asennusmediaa luotaessa valita 64 bittisen median tekemisen.

   Poista
  8. Joo oon ladannut 32-bittisen lataustyökalun. Sen jälkeen "Luo asennusmedia toista tietokonetta varten" ja valinnoiksi suomi sekä 32 bittinen? Sitten kun on usb-tikulla set-up tiedosto -> sen kautta 64 bittiseksi?
   Pakko varmistaa vielä näin, että olen varmasti tehnyt kaikki ihan oikein...

   Poista
 22. Moi.
  Olen yrittänyt asentaa Win 10 usean kerran, mutta alussa Windows ikkunassa on ilmoitus, näiden sovellusten asennus on poistettava versiopäivityksen aikana.
  Samsung recovery solution 5 ja Samsung. Samsungilta ilmoitettiin että ohjelmaa ei voi poistaa. Sain Win 10 tikulle ja yritin asentaa sen. Asennus asentui hyvin, mutta uudelleen käynnistyksen jälkeen ruudussa oli windowsin ikkuna ja kone jumissa. Käynnistin koneen uudelleen ja ruutuun tuli ilmoitus Asennus epäonnistui vaiheessa SAFE_OS, koska toiminnon BOOT aikana tapahtui virhe. Mulla on Win 7 home. Epätoivoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä virhe viittaisi pariin vaihtoehtoon. BIOS:n sisällä saattaa olla päällä asetus joka estää päivityksen. Tai sitten kyseessä on yksi yleinen bugi joka esiintyy joillain moniytimisillä prosessoreilla. Ihmisiä on auttanut kun BIOS:sta sulkee asennuksen ajan ylikellotuksen (overclock) ja disabloi prosessorin yhteen ytimeen.

   Poista
  2. Kiitos vihjeestä, tarkoititko disabloida laitehallinnan kautta(toinen prosessori pois). Tein sen, mutta jostain se latasi sen melkein heti takaisin. Sitä ei voinut "poistaa käytöstä", vaan poistaa kokonaan. Samoin yritin biosista katsoa mikä voisi estää päivityksen, en löytänyt mitään paikkaa mistä voisi estää päivitystä. Kone ei ole ylikellotettu. Onko perää että Win 10 tulee heinäkuussa 2016 maksulliseksi(kuukausimaksu).

   Poista
  3. Windows 10 tulee maksulliseksi, mutta jos olet ilmaisen päivityksen tehnyt, ei sinun tarvitse maksaa. Kone jolle päivitys on kerran tehty on siihen oikeutettu jatkossakin. Hinnoittelumallista en tiedä.

   Prosessorin ytimien tai OC:n disablointi pitäisi tehdä nimenomaan Biosin kautta. Ytimet ja OC:n voi enabloida sitten asennuksen jälkeen. Tosiaan suosittelen myös googlaamaan saamaasi virhettä (hakusana Windows 10 fail boot safe_os) ja katsomaan jos muilla on enemmän tietoa tästä.

   Poista
  4. Moi. Rohkeasti kokeilemaan. Löysin netistä ohjeen miten win 10 asennetaan. Poista wifi kortti koneesta. Koneen pohjassa on luukku, yhdellä pienellä ruuvilla sen saa auki. Poista kovalevy. Pohja on kiinni 18 ruuvilla josta yksi on dvd aseman kohdalla(pieni). Dvd asema lähtee irti odd ruuvin poistamalla. Sitten vaan rohkeasti muoviviivoittimella raottamaan jostain kohtaa pohja irti. Wifi kortissa on oudot liittimen, olkaa varovaisia liittimien kanssa. Win 10 asennus onnistui hyvin ja ei kuin kortti takaisin ja kone kasaan. Hyvin pelittää. Kone on Samsung rv 511

   Poista
  5. Jotkin komponentit aiheuttavat joskus asennusongelmia. Näihin ratkaisuvaihtoehtoihin kannattaa turvautua vain jos tietää mitä tekee, ettei tietokonettaan vahingossa vaurioita.

   Poista
  6. Monissa laitteissa integroituja piirejä ja laitteita saa pois päätä Biosin kautta konetta purkamatta. Sitä kannattaa koittaa ensin jos vaihtoehto on saatavilla.

   Hyvä vinkki siis, halusin vain lisätä muille pienen varoituksen.

   Poista
  7. Moi taas.
   Kone tilttas kokonaan aattona ja tuli teksti "Valmistellaan automaattista korjaamista". Ei tapahtunut kuitenkaan mitään. Poistin Wifi kortin kokonaan ja taas kone pelittää.

   Poista
 23. mikä avuksi, kun asensin kympin koneelle ja hiiri näytöltä hävisi. näytöllä lukee tervetuloa takaisin markku ja oikealla alhaalla kuvake seuraava. en pääse painamaan sitä kun ei hiirtä. saanko näppäimistön kautta valittua että pääsen painamaan seuraava painiketta. ulkoisen hiiren osto ainut vaihtoehto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppäimistöllä Windowsia voi myös hallita. Sarkain (tab) siirtää valintaa napista toiseen ja Enter valitsee. Eli painat sarkainta kunnes haluttu painike on valittu ja sitten enterillä valitset sen. Jahka asennus on valmis hiiren ajurit kannattaa asentaa uusiksi. Voit kokeilla myös ulkoista hiirtä tai jos käytät jo sellaista, liitä se eri usb-porttiin tai pyydä tutulta lainaan toinen hiiri ja testaa sellaista.

   Poista
 24. Hei. Ei auttanut tuo tab ja enter jutskakaan. Ulkoinen hiirikään ei tuonut hiirtä näytölle. En siis pääse tervetulotoivotuksesta edelleenkään eteenpäin. Mikähän nyt olisi avuksi. T, markku koskinen

  VastaaPoista
 25. Onko niin, että päivitys on vielä kesken kun en pääse tervetuloikkunasta eteenpäin valitsemaan seuraavaa vaihetta. Sammuttaakin se pitää pakottamalla, kun sitä rottaa näkyvillä. Aika outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin hankalampi virhe, johon en löytänyt itse nopeasti mitään ratkaisua verkosta. En ole kohdannut itse, joten en pysty selvittelemään sen pidemmälle.

   Virheeseen voi auttaa jos irrotat kaiken ylimääräisen tietokoneestasi, eli kaikki ulkoiset laitteet irti, tulostimet, modeemit mitä onkaan. Toinen mitä voi yrittää on kokeilla ulkoista hiirtä ja näppäimistöä eri usb-porteissa.
   '
   Näiden lisäksi lisäneuvoja löytyy vaikkapa täältä:
   https://techjourney.net/keyboard-mouse-not-working-after-upgrading-to-windows-10/

   Poista
 26. Hei, hienoa että tällaisia sivustoja löytyy. Tarvisin hiukan apua. Windows 10 syyspäivitys pysähtyi 91% kohdalle. Ollut jumissa useita tunteja. Mitä nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä toimi kun sammutin koneen, poistin usb liitokset ja käynnistin uudestaan. CCleanerin ajon jälkeen latasin uudestaan päivityksen. Toimi sen jälkeen normaalisti.

   Poista
  2. Toisen anonyymin neuvo on aika hyvä. Pelkkä uudelleen kokeileminen voi myös auttaa.

   Poista
 27. Miksi tietokoneellani ei ole toiminut kamera sen jälkeen kun päivitin windows 10?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko kameran ajuri ei toimi tai sellaista ei ole. K

   Ekana kannattaa etsiä onko kameralle uutta ajuria laitevalmistajan (kameran tai läppärin) valmistajalla tarjolla. Jos on, lataa se ja asenna. Jos Windows 10-ajuria ei ole, voit kokeilla myös Windows 8 tai 7 tai Vista-ajuria.

   okeile avata laitehallinta (device manager) ja etsi kamerasi sieltä. Jos ajuria ei ole ollenkaan, näkyy kamera tuntemattomana laitteena. Tällöin joudut etsimään valmistajan sivuilta kyseisen kameran ajurin ja asentamaan sen.

   Jos kamera näkyy, poista sen ajuri (oikea napautus kameran päällä) ja sitten asenna uusiksi - tämä onnistuu ottamalla ylälaidan Toiminnot-valikosta komento joka etsii uusia laitteita. Sen pitäisi asentaa kamerasi uudelleen.

   Poista
 28. Miten kympin saa takaisin seiskaksi, kun aikaa on jo kulunut asennuksesta? Tähän asti (useampi kuukausi) kaikki toiminut, tänään jumittaa ihan kaikki. Läppäri on latitude e6410. Laitoin just restoren pyörimään, mutta taitaa kestää ikuisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ohjeita palaamiseen:
   http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/windows/how-downgrade-windows-10-after-month-3631059/

   Poista
 29. Olen asentanut 4 kertaa 10:in mutta aina tulee lopuksi teksti "söker efter uppdateringar" joka pyörii monta tuntia, 7 h ennätys:) kunnes kyllästyn odotteluun:) Käytin myös tuota 4 ohjetta??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asennuksen alussa jätä pois ruksi kyselystä haetaanko päivitykset. Tee asennus sitten ja pitäisi pelittää. Päivitykset asennetaan asennuksen jälkeen joka tapauksessa, joten tästä ei ole haittaa.

   Poista
 30. Ei onnistu vieläkään,tulee sama luupissa pyörivä ilmoitus "söker efter uppdateringar" Pari yritystä taas takana:) onhan tehty hankalaksi tämän päivitys, mikä ei tietenkään ole sinun vikasi, Sinähän sentään yrität auttaa. Miten tässä nyt pääsisi eteenpäin? usb tikku tyhjeni omista tiedostoistani, mutta set up toki siitä löytyy. Päivitykset pysyy kuitenkin kateissa?:)

  VastaaPoista
 31. Hei! Saisikohan joltain ammatilaiselta apua täältä :) Ongelmana on win10 päivittäminen. Koneellani on syksystä asti ollut win 10 ja kaikki on mennyt hyvin, mutta nyt viimiset 2 viikkoa kone kaatuu aina silloin tällöin critical process died -viestiin. Windows update ei toimi, mikä osaltaan vaikeuttaa ongelman ratkaisua, en siis pysty päivittämään 1511-versioon. Win10 uudelleen asentaminenkaan ei toimi, koska se jää jumiin tarkistetaan päivityksiä kohtaan. Osaisikohan joku vähän hjelppiä, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Windowsin palauttaminen eli tyhjääminen oletusasetuksille voi olla hyvä veto tässä. Avaa Asetukset, sieltä Päivittäminen ja suojaus ja sen alta pitäisi löytyä palauttaminen. Ohjelmat lähtevät, tiedostot jäävät mutta palautuksen voi tehdä myös tiedostot hävittäen jos haluaa aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä. Muista kopioida tiedostot talteen ennen tätä jos niin päätät tehdä.

   Poista
 32. päivitin w10 ja kaikki dokumentit pc:tä katosivat. Onko ne lopullisesti menetetty?
  En saa perustaani postilaatikkoon saapumaan posteja. Lähettää siitä voi. Minulla on kolumbus.fi sähköposti vanhastaan ja aiemmat meilini eivät näy uudessa laatikossa. Onko neuvoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivityksen aikana voi valita säilytetäänkö tiedostot vai ei. Tiedostot oletusarvoisesti säilytetään jos et vaihda Windowsin tyyppiä, esimerkiksi muuta Windowsia eri kielelle. Jos et ole tehnyt näin, on mahdollista että tiedostosi eivät ole kadonneet, ne ovat vain vanhat käyttäjäprofiilin alla. Katso C:-levyltä joko kansio Käyttäjät tai Users ja kurkkaa näkyykö siellä vanhaa käyttäjänimeäsi. Kyseisessä kansiossa voi olla vanhat tiedostot.

   Kyseessä voi olla myös muita skenaarioita, mutta niitä on näin kommentin kautta hankala troubleshoottaa.

   Jos tiedostot on tyhjennetty poiston aikana, voit kokeilla erilaisia palautustyökaluja, mutta koko käyttöjärjestelmän asennuksesta eivät kaikki tiedostot varmasti selviä.

   Windowsin Sähköpostisovellus näyttää postit vain tietyltä ajalta, oletus oli muistaakseni viikon postit. Voit muuttaa tätä aikaa Sähköpostisovelluksen asetuksissa. Lienee hyvä samalla varmistaa että sähköpostin palvelimen asetukset ovat oikein. Oikeat asetukset löytyy vaikka täältä:
   http://asiakastuki.elisa.fi/aihe/sahkoposti-kotisivut/ohje/sahkopostin-asetukset/

   Poista
 33. Kone samsung windows7 käyttöjärjestelmällä. Asensin windows10 ja harmikseni huomasin kuvien kadonneen,enkä myöskään voi kirjautua koneelle eri käyttäjällä enään? Koneella oli alunperin 2 käyttäjää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttäjien tiedot säästetään jos päivittäessä valitset "identtisen" WIndows-version, eli sama kieli ja bittisyys. Tsekkaa C:-asemalta hakemisto Käyttäjät (tai Users) jos löytäisit muiden käyttäjien tietoja sieltä. Jos ei ole, kokeile löytyy samalta asemalta hakemistoa Windows.old ja sen alta käyttäjien tietoja.

   Poista
 34. Windows 10:nen saa asennettua tosi helposti windows updaten kautta tekemällä vianmäärityksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii toisilla, toisilla ei. Suora päivitys virallista reittiä on se helpoin optio jos se toimii.

   Poista
 35. Asus MD32CD - win 10 -pöytäkone, 2015 joululahja. Kirjautumisen jälkeen ei avaa työpöytää ollenkaan vaan näyttö jää "mustaksi". Hiiren kursoria voi liikuttaa tai Ctrl+Alt+Del:llä pääsee tehtävienhallintaan sammuttamaan tai yrittämään kirjautumista toisella käyttäjällä (sama ongelma). Muuten ei tapahdu mitään. Onko apuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiren ajuri ei syystä tai toisesta ole asentunut oikein. Voit yrittää joko eri hiirtä tai eri USB-porttia, tai sitten yrittää näppäimistöllä päästä laitehallintaan ja poistaa sieltä hiiren ajurin, buutata ja kytkeä hiiren sitten. Katso lähteekö toimimaan, jos ei, käynnistä vielä uusiksi hiiri nyt koko ajan kiinnitettynä.

   Poista
 36. Hei! Kiitos erinomaisista ohjeista! Päivitin Win 10:n Win 8.1:n tilalle kaupasta juuri äsken uutena ostettuun ASUS-läppäriin. Prosessi kesti kolmisen tuntia, ja kaikki meni hyvin. Pari asiaa jäi ihmetyttämään. Nyt käynnistettäessä tulee aina pari virheilmoitusta: WIDCOMM Bluetooth Software / McAfee 2014 poistettiin tästä tietokoneesta, koska se ei toimi tässä Windows-versiossa. Miten nämä turhat virheilmoitukset saa pois (virustorjunta on kunnossa, käytän toista ohjelmaa)?

  Toinen pikkuasia, joka ihmetyttää on, että hiiren näyttöosoittimen vieressä vilkkuu koko ajan pieni sininen pyörylä, mikä käsittääkseni tarkoittaa, että "Työskennellään taustalla". Koneessa on SSD-levy. Onko normaalia, että "taustalla" pyörii koko ajan jotain vai tarkistaako Win 10 edelleen jotain päivityksiä? Kyllähän käyttiksessä koko ajan pyöriikin jotain ohjelmia taustalla, jos tehtävienhallinnasta katsoo, mutta minulla ei ole aiempaa kokemusta tällaisesta, että koneen käynnistyksen jälkeen tuo pyörylä ei jossain vaiheessa katoa...

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen!
  Timo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tulkinnut ikonin oikein. On tietysti mahdollista että Windows tekee vielä jotain indeksointia tai muuta, varsinkin heti ensimmäisen asennuksen jälkeen tällainen on tyypillistä. Jos ongelma ei vähän ajan päästä katoa, sitten kyseessä voi olla jotain mitä tutkia.

   Ilmoituksista: mikäli tarkoitat sivuun ilmestyvää ilmoitusaluetta, on siellä olevat ilmoitukset kuitattava että ne häviävät. Ilmoituspalkin ylälaidasta löytyy Clear all-painike joka kuittaa kaikki kerralla.

   Poista
 37. Hei,
  Kiitos hyvästä ohjeesta! Itsellä oli ongelmia automaattisen päivityksen lataamisessa, mutta kohdan 3 avulla sain vihdoin päivityksen ja asennuksen uuteen 10 versioon tehtyä. Kone käynnistyi tämän jälkeen kerran aivan moitteetta, mutta toisella käynnistyskerralla käynnistyskuvakkeen alle tuli teksti kovalevyn eheyttämisestä/palauttamisesta, minkä jälkeen tuli sinipohjainen "Valitse asetus" -valikko, jossa vaihtoehtoina "Jatka" (Lopeta ja jatka kohteeseen Windows 10), "Käytä laitetta" (Käytä USB-asemaa, verkkoyhteyttä tai Windowsin palautus-DVD:tä), "Vianmääritys" (Palauta tietokoneen oletusasetukset tai tutustu lisäasetuksiin) tai "Sammuta tietokone". Kokeilin melkein kaikkia vaihtoehtoja, mutten saanut konetta enää käynnistymään vaan se palaa aina tähän näyttöön. Windowsin uudelleen asentamista en kuitenkaan vielä kokeillut, vaan ajattelin kysyä olisiko sille jotain vaihtoehtoa, miten tämän ongelman saisi ratkaistua?

  Terv. Lauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valikko viittaa siihen ettei Windowsin käynnistys onnistu. Kun käynnistys epäonnistuu riittävän monesti, avaa se edistyneet käynnistysvaihtoehdot. Jos mikään niistä ei toimi ja Windowsia ei saa käynnistettyä, uudelleenasennus on sitten pätevä vaihtoehto.

   Yritä sitä ennen kuitenkin seuraavaa: irrota tietokoneesta kaikki mahdollinen, muistikortit, erilliset laitteet, jne. Jätä vain virta ja näppäimistö. Kokeile sitten käynnistää tietokone kerran tai pari.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Ei ole toiminut uudelleen käynnistyä ilman oheislaitteita tai edistyneillä käynnistysvaihtoehdoilla. Taitaa siis tuo uudelleenasennus olla seuraava vaihtoehto. Voiko olla että kovalevy on hajonnut päivityksen seurauksena tai sitten vain epäonnekkaana yhteensattumana.

   Poista
 38. Hei!

  Olen asentamassa Windows 10:ä. Kesken asennuksen kone pimeni mutta hiiri liikkuu näytöllä. Pääsin melkein loppuun asennuksessa. Mitä kannattaa tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynnistää tietokone uudelleen ja katsoa jatkuuko asennus. Jos ei, aloittaa alusta.

   Poista
 39. Todella hyviä ohjeita,Kiitos!
  Asensin seiskan tilalle 10,n.Muuten meni hyvin,mutta kieli on englanti?Pari kertaa olen ladannut Suomen,mutta buuttauksen jälkeen ei kieli ole vaihtunut...Missä män mehtään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmista että suomi on otettu muuksikin kun vain näppäimistön kieleksi. Ja että suomi on määritetty ensisijaiseksi kieleksi.

   Poista
 40. Erinomaiset ohjeet. Kiitos! Itsellä vasta V4 toimi, mutta joskus täytyy mennä pidemmän kaavan mukaisesti.

  VastaaPoista
 41. Noita kysymyksiä lukiessa kiitin itseäni siitä, etten ole langennut asentelemaan moista Windows 10:iä koneelleni, niin paljon on ihmisillä ollut vaikeuksia. Siis sen lisäksi, että Windows 10 vakoilee kaikkea koneen käyttöä kuin pahempikin troijalainen haittaohjelma. Vai onko niitä Windoews 10:tä pahempia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Windows 10 ei eroa merkittävästi mobiililaitteiden seurannasta. Apple ja Google seuraavat hyvin samaan tapaan laitteidensa käyttöä. Täällä olevat kysymykset keskittyvät ongelmiin, koska ihmiset harvemmin kommentoivat ellei ongelmia tule. Tämä ohje on luettu yli 60 000 kertaa ja se huomioiden ongelmistaan tänne on tullut valittamaan aika pieni osa.

   Poista
 42. Kysymys vähän aiheen vierestä. Päivitin 10:n joka on toiminut hyvin tähän asti mutta nyt se haluaa päivittää ohjelman mitä tietokoneessa ei ole laisinkaan ja aina kun kone on verkossa se yrittää päivittää olematonta ohjelmaa ja kaatuu välittömästi ja käynnistyy uudelleen. Mikä voisi olla avuksi en tiedä pystyykö kympissä päivityksiä poistaa listasta tai jotenkin estää. Mietin voisinko palauttaa seiskan ja poistaa päivityksen ja asentaa kympin uudelleen onko täysin mahdoton tehtävä. Aikaa on vielä ensi maanantaihin (27.6.-16) palauttaa seiskaan. Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kympin voi palauttaa tehdasasetuksilleen jos mikään muu ei onnistu.

   Poista
 43. Itsekin päivitin kymppiin, omasta mielestä kannatti todellakin, vaikka paljon tykkäsin myös win 8.1stäkin.

  VastaaPoista
 44. Itsekin päivitin kymppiin, omasta mielestä kannatti todellakin, vaikka paljon tykkäsin myös win 8.1stäkin.

  VastaaPoista
 45. Kone on kohta 2 vuotta vanha Asus X75 Intel core 3, /750GB kiinto levy , näytönohjaimena NVDIA GEFORCE 720M.

  Latasin setup creation tool asennus media työkalun, mutta ei tee mediaa usb tikulle eikä dvd levylle.

  Voiko syynä olla dvd n osalta se että 3g mokkulan ohjelma Mobile Partner näkyy cd asemana, ei tee iso tiedostoa, työkalun asennusohjelma junnaa paikallaan ja ei edes pysähdy kuin tehtävienhallinnan kautta. Asennus työkalu näyttää olevan 32 bittinen. Työkalun luontiohjelma ei myöskään tunnistanut dvd asemaa, ilmoitti että sopivaa mediaa ei löydy.

  Mikä voisi olla syy, voisiko olla mobile partner, näytönohjain, en keksi enää miten saisin työkalun ladattua joko tikulle tai DVD:lle.

  Uskaltaako kymppiä asentaa kun tökkii jo asennusmedian teossa.

  Win8.1 päivitykset ovat epäonnistuneet viime aikoina, olisiko syy ehkä siinä?

  tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile tehdä iso-tiedosto. Voit sitten tehdä iso-tiedostosta helposti dvd:n. Windows 7:ssä jos tuplanappaat iso-tiedostoa, Windowsin pitäisi tarjota dvd:n polttamista iso-filun sisällöstä.

   Asennusmedian teon ongelmat voivat viitata ongelmiin nykyisen käyttöjärjestelmäsi kanssa. En jaksa uskoa Mobile Partnerin olevan ongelma. Asennusohjelman täytyy olla saman "bittinen" kun käyttöjärjestelmäsi.

   Poista
  2. Asensin epäonnistuneet win 8.1 päivitykset uudelleen, jonka jälkeen sain ladattua ja käynnistettyä työkalun.

   kokilin ensin suoraa latausta joka jämähti, tikulle ladattava työkalu ei edennytja jouduin keskeyttämään, sitten latasin iso tiedoston jonka poltin dvd Tästä asennus käynnistyi ja sujui yllättävän ripeästi.

   Asennusprosessi oli helppo, vasta viimeistelyvaiheessa sai valita asetuksia, koska valitsin custom asennuksen.

   kiitokset sivustolle selkeistä ohjeista joissa kaikki asenneustavat esitetty.

   tiitu

   Poista
  3. Hyvä että ratkes. Asennus on mun kokemuksen mukaan ollut ongelmatilanteissa helpoin kun media on tehty, eikä matskuja ladata asennuksen aikana netistä.

   Poista
 46. Minulla on 3g tikku jonka, win8.1 sekä Windows näkwee laskuttavana yhteytenä. Sen "laskuttava yhteys" ominaisuuden voi ottaa pois päältä.

  Kokeilen sen jälkeen latautuvatko päivitykset? Sitä ennen kysyisin onko tuo alla oleva Nvidia.....  ASUS - Other hardware - Asus Support Device

  NVidia Geforce Gt 720M toiminu Windows 10 ssä päivityksen jälkeen, tutulla näytön asetukset sekosi.

  laitan vielä tarkemmin:
  NVIDIA-GRAPHICS ADAPTER WDD M720, on kolmesti yrittänyt päivittää tuota näytönohjainta, mutta epäonnistuneet koska koska laskuttava yhteys käytössä.

  On toiminu hyvin tämä Windows 10, miten on toiminta kun alkaa lataamaan päivityksiä?

  tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskuttavan yhteyden alla päivitykset eivät oletuksena ole käytössä. Jos 3G-tikkusi yhteys on rajoittamaton, kannattaa se määrittää ei-laskutettavaksi.

   Näytönohjaimesta kannattaa tsekata tietokoneen valmistajan sivuilta onko siihen erillistä ajuria. Kokeile myös poistaa nykyinen ajuri, palauttaa oletus-vga ja sitten asentaa ajuri uusiksi.

   Poista
 47. Asensin Windows 10:n, mutta nyt ei toimi enää langaton verkko.. mikä avuksi? Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Windowsin päivitys sotkee joskus verkkokortin ajurit, tätä tapahtui myös Windows 8.1-päivityksen kohdalla. Tarkista laitehallinnasta onko wlan-laitteesi näkyvillä. Kokeile poistaa sen ajuri ja asentaa se uudestaan.

   Jos ei auta, kokeile tätä ohjettani missä korjataan Windows 8.1:ssä usealla esiintynyt verkko-ongelma:
   http://tamapaiva.blogspot.fi/2013/10/wlan-verkot-katosivat-windows-81.html

   Poista
 48. Hei, kiitos selkeästä ohjesivustosta ja siitä että vastaat kysymyksiin!
  Minulle vain näyttää käyvän niin, että asennusohjelma kaatuu juuri lopussa. Kohdassa jossa "Asennus puhdistaa tietoja ennen sulkemistaan" tulee virheilmoitus "Modern setup host lakkasi toimimasta. Ongelma keskeytti ohjelman virheettömän toiminnan jne".
  Olen yrittänyt asennusta jo monta kertaa. Koneessa on windows 7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan kysymyksiin "kun ehdin"-periaatteella, joka tarkoittaa joskus minuutteja, joskus viikkoja. :P

   Jos asentaja kaatuu, kannattaa kokeilla toista asennusmenetelmää. Esim jos suoraan asennusohjelmalla asennus päättyy kaatumiseen, kokeile sen sijaan luoda iso-tiedosto asentajalla ja tehdä asennus sillä.

   Toinen mitä voi kokeilla on sulkea kaikki mahdolliset taustalla rullaavat ohjelmat ja jopa nettiyhteyden asennuksen ajaksi. Jotkut niistä voivat häiritä asennusta joissain tapauksissa.

   Poista
 49. Haluan jakaa todistukseni kaikille, 4 vuoden avioliiton jälkeen aviomies jätti minut toisen naiselle, joka johti minut turhautumaan. Tein kaikki voin saada hänet takaisin, mutta kukaan ei käyttänyt sitä, kunnes vanha ystäväni kertoi minulle Internetissä olevasta Priest manukasta, joka auttoi häntä samanlaisessa ongelmassa. Aluksi epäilen sitä, mutta päätin antaa sen try.I contacted priest manuka (lovesolutiontemple1@gmail.com) hän auttoi minua heittää loitsun mieheni ja 7 päivän kuluessa mieheni tuli kotiin minulle uudelleen. En voi lopettaa kiitollisuutta Priest manukasta. Ota yhteyttä tähän loistavaan oikeinkirjoittajiin mistä tahansa ongelmasta, hän kykenee tarjoamaan kestävän ratkaisun kaikkiin ongelmiisi: whatsapp +393512671600.

  VastaaPoista

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.