Vain huijarilla on kiire

Ihmistä voi huijata monella tavalla. Tekniikat joita osaavat huijarit käyttävät eivät lopulta eroa hirveästi huijasit sitten kolikoita kadulla tai kokonaista kansakuntaa, perusperiaate ei nimittäin muutu huijauksen koon ja vaikutuksen mukana. Tänään käsittelyssä kiirehtiminen ja painostus, tekniikka joilla kolmen S:n hallituksemme yrittää vakuuttaa kansaa oman jalan irtisahaamisen tärkeydestä.
Vanha hyvä huijaustekniikka on painostaa uhria kiireellä. Autokaupassa tämä pelaa sanomalla että asiakasta kiinnostavasta autosta on jo joku kiinnostunut tai että tämä hinta on voimassa vain tänään. Asuntokaupassa välittäjä kertoo tällaisten asuntojen menevän todella nopeasti ja lomaosakkeen erityishinta on voimassa vain tänään kun tarjontaa riittää.

Tämä on klassinen huijauskeino: ihminen tekee todennäköisemmin tyhmän päätöksen jos hänen ei anneta miettiä asiaa pidempään ja aikataulun tiukkuutta korostetaan. Tätä käyttää hyväkseen moni myyjä ja huijari, sekä monet suuret yrityksetkin erilaisessa markkinoinnissaan. Tarjoukset ovat voimassa vain rajoitetun ajan, sinun on toimittava nyt.

Tätä käyttävät myös konkreettiset huijarit. Nigerialaiskirjeiden pankkiireillakin on kiire, tarjoukseen on tartuttava nyt. Kun ihminen saadaan sitoutumaan huijaukseen edes hetkeksi, hän todennäköisemmin jää koukkuun.

Joskus asialla voi olla oikea kiirekin, mutta yleensä se on huijaustekniikka. Asialla on tehtävä jotain tällä sekunnilla tai käy huonosti! Tämä on monissa aiheissa paras tapa tunnistaa huijari.

Jos tämän valossa mietitte hallitukseltamme ja EK:lta viime aikoina saatuja lausuntoja, saatatte huomata jotain. Olemme kuulleet miten olemme kuilun partaalla, miten päätöksiä on tehtävä heti ja neuvotteluille tai "kankeille" rakenteille ei ole aikaa. Sipilän mielestä meillä ei ole enää aikaa uusille yhteiskuntasopimusneuvotteluille, leikkauksia on tehtävä nyt! EK peilailee samoja kantoja, puheissa esiintyy kuilun partaalla olemista ja tarvetta toimia juuri nyt, eikä keskustella.Aikaa ei muka ole.

Nämä tekniikat on tarkoituksella valittuja, ne nimittäin toimivat. Pelottelu ja kiirehtiminen ovat hyviä keinoja joilla huijata ihmisiä ja oikeat huijarit käyttävät sitä jatkuvasti. Hallituksemme ja EK osoittavat tässä mitä he todella ovat, huijareita.

Hallituksemme on täynnä kieroja autokauppiaita. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään jos kansakunta vaan muistaisi miksi esimerkiksi keskustan kannatus oli romahtanut joitain vuosia sitten. Miten se sanonta menikään, Kepu tekee aina mitä?

Hallituksen kiirehtiminen leikkauksien kanssa on klassinen autokauppiaiden huijauskeino: painosta kiireellä ja ihminen on valmis ampumaan itseään jalkaan.
Posted by Tämä Päivä on 24. syyskuuta 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.