Mystinen koodi, kuoliko Snowden?

Edward Snowdenin twitter-tili twiittasi ulos kaksi outoa twiittiä. Ensin hän twiittasi "It's time" jota seurasi vielä omituisempi 64 satunnaisen oloista merkkiä sisältänyt twiitti. Molemmat twiitit on sittemmin deletoitu. Mitä on meneillään, onko tämä kuolleen miehen kytkimen laukeaminen kuten jotkut ovat epäilleet?
Jälkimmäinen twiitti sisälsi seuraavan koodin:
ffdae96f8dd292374a966ec8b57d9cc680ce1d23cb7072c522efe32a1a7e34b0

Sen merkitys on tällä hetkellä tuntematon, mutta jotkut epäilevät sen olleen Snowdenin vakuutus. Hypoteesin mukaan kyseessä olisi salasana tai salausavain jolla muualle jaetut tiedostot saadaan avattua ja että avain julkistettiin automaattisesti kun Snowden ei enää lähettänyt turvapalvelulleen "olen ok"-viestiä.

Vaihtoehtoiset selitykset ovat väittäneet kyseessä olevan salasanojen hallintaohjelman mokan, jossa kyseinen koodi olisi siis Snowdenin Twitter-tilin salasana. Toinen selitys olisi että Snowdenin olisi pitänyt osoittaa jossain yksityisessä keskustelussa olevansa varmasti kuka on ja julkaisi salausavaimen tai vastaavan julkisessa Twitterissään.

Salasananhallinnan moka tuntuu epätodennäköiseltä, Snowdednin voisi epäillä olevan luottamatta sellaiseen. Twitter-kanavan käyttäminen itsensä todentamiseen tuntuu myös epätodennäköiseltä, sillä erinäisillä tiedusteluorganisaatioilla on varmasti kyky ottaa tuon kaltaiset tilit hallintaansa tarvittaessa.

Snowdenia lähellä oleva journalisti Glenn Greenwald ehti jo twiitata Snowdenin olevan kunnossa.

Tästä huolimatta Snowdenista ei ole julkisesti kuultu twittien jälkeen. Uusia twiittejä ei ole kuulunut, eikä muitakaan julkisia esiintuloja ole sittemmin tullut. Jäämme odottamaan ja toivomme parasta.

Ja jos pahin käynyt, toivomme että koodille löytyy jokin tarpeeksi uskomaton käyttötarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.