Näin otat Raw-kuvia OnePlus 3:lla

OnePlus 3:lla voit ottaa varsin hyviä kuvia. Vakavammalle kuvankäsittelijälle Jpeg-kuvat eivät kuitenkaan anna paljoa liikkumavaraa käsittelyssä mitä Raw-muodot tarjoavat. OnePlus 3:lla voit kuitenkin kuvata myös Raw-kuvia Dng-formaatissa.

Tässä pikaohje Raw-kuvaamiseen OnePlus 3:n kameralla.
Raw-optio on riippuvainen kamerasovelluksestasi joten kolmansien osapuolien kameroista ominaisuus joko löytyy tai ei. Tässä ohjeessa käsitellään laitteen mukana tulevaa virallista kamera-sovellusta. Huomio että Raw-optio ei ollut mukana varhaisimmissa OnePlus 3:n ohjelmistoversioissa, eli laite pitäisi olla päivitetty jossain vaiheessa.

Näin saat Raw-kuvauksen käyttöön:

Avaa ensin OnePlus 3:n kamera-sovellus. Valitse kamerasovelluksen ylälaidasta valikkopainike.


Valikossa valitse vasemmalta kuvien otto tai manuaalitila (manual on sitten suomennettu aavistuksen hauskasti jos käytät suomenkielistä ohjelmistokäännöstä).


Asetusikkunasta etsi Raw-kuviin liittyvä optio ja ota se käyttöön painamalla liukusäädintä.


Voit tämän jälkeen sulkea asetukset ja kuvata normaalisti. Kuvat otetaan normaaleina Jpeg-kuvina kuten aiemmin, mutta lisäksi kuvat tallennetaan DNG-tiedostoina.

DNG-tiedostot eivät näy monissa kuvankatselusovelluksissa, kuten kamera-sovelluksen omassa joka näyttää jpeg-kuvat, mutta näyttää DNG-kuvista erikseen merkinnän että tästä löytyy myös DNG-kuva. Googlen Kuvat-sovellus ei myöskään automaattisesti tee varmuuskopioita DNG-tiedostoista, vain kuvien Jpeg-versiot varmuuskopioidaan.

Jos siis haluat säilyttää DNG-tiedostot, on ne siis kopioitava turvaan manuaalisesti.

DNG-kuvat löydät avaamalla Tiedostot-sovelluksen (Files). Selaa sillä laitteen sisäinen tallennustila, sieltä kansio DCIM/Camera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi ja mielipiteesi. Debaatti on tervetullutta ja otan mielelläni vastaan eriävät mielipiteet. Jos huomaat asiavirheitä tai huteja teksteissäni, otan mielelläni vastaan huomautuksia. Haluan tietää jos jokin sanomani on suoraan väärin, sillä mielestäni on parempi saada osoitus virheellisyydestään ja korjata asia kuin jäädä tyhmäksi.

Sensurointia en harrasta muuten kuin roskapostin ja mainosten kanssa. Täydet asiattomuudet saavat olla aika asiattomia ennen kuin ne joutuvat poistolistalle, mutta jankkaaminen ja puhdas haukkuminen saattaa herättää poistovasaran päiväuniltaan.

Niin ja hengitäthän syvään ennen kommentointia. Yritetään pitää keskustelu asiallisena, yritetään ymmärtää miten mielipide-eroja voi olla ja yritetään olla alentumatta nimittelyyn ja lapsellisuuteen.